sobota 9. června 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Implementace nových prvků bezpečnosti

(aneb slinty Mazancovy dogy)


Pondělí 10. června
Není vůbec jisté, zda nás koupí Japonci. Fakt je, že akcie Českých Textáren začaly stoupat. A majitel závodní jídelny Mlha zařadil do jídelníčku syrové ryby.




Úterý 11. června
Bezpečák Mazanec rozeslal hromadný mail: "Vážené kolegyně a kolegové, byla přijata nová bezpečnostní opatření a úpravy režimu docházky na pracoviště. Dnešního dne byl  uveden do plného provozu proces signalizace a sledování příchodů a odchodů s vyhodnocováním nedostatků."
Skutečně - už ráno seděla u vstupního turniketu mladá Mazancova doga a na každého vrčela a cenila zuby.

Středa 12. června
Při ranním příchodu oslintala Mazancova doga Duto Hlavovi letní sako. Mluvčí Z.Vrh v závodním rozhlase pravil: "Implementace nových prvků bezpečnosti přinesla řadu nepříjemných problémů v oblasti vstupů, které byly způsobeny v prvé řadě provozními problémy, vyplývajícími z integrace různorodých systémů, za které se omlouváme. Ale pro zkvalitnění obslužnosti vstupního, návštěvnického a dopravního systému a jako jeden z prvků ke zvýšení bezpečnosti společnosti nelze jednat jinak."
Junior poznamenal: "To jsou ale slinty!"

Čtvrtek 13. června
Doga k hlídání hlavního vstupu do našeho baráku byla nasazena v poslední čas. Jak přiznala vedoucí managorka divize komunikace L.Živá v časopise Manadement Observer: "Velmi často se setkáváme s nedisciplinovaností uživatelů, kteří mají k dispozici i více vstupních karet převzatých od kolegů, kteří již v naší společnosti nepracují."
Ambrož dodal: "Anebo ještě pracují, jenom o nich firma neví."

Pátek 14. června
Mazancova doga mě dnes ráno nevpustila do práce. Že prý ještě nejsem integrován pro nový systém regulovaného vstupu. Podle posledního ROZŘEĎ je pro vstup osob do objektu určen pouze hlavní vchod, kde jsou i vstupní turnikety. Proto se týká implementace hlídacího a slídícího programu pouze tohoto vchodu. Do naší textárny jsem musel přijít zadem přes nákladní rampu.
...............................................

Sobota 15. června
Z listárny Moby Dicka

Ahoj Moby,
dnes jsme měli prac. poradu, kde jsme se seznámili se stavem úklidu v prostorech našeho útvaru, jež se zovou "technologické". Popíšu postup, jak zde úklid probíhal v několika letech:

1. Uklízely uklízečky. Než jedna opřela smeták o vypínací tlačítko důležitého zařízení. Nevědomky ho vypnula, načež odešla a zamkla za sebou klíčem, který nikdo jiný neměl.
2. Neuklízel nikdo. V projektu se totiž nepočítalo, že v našem objektu budou "technologické prostory". Tudíž nemohl být ani "technologický úklid". Pročež zavládla špína.
3. Uklízeli jsme my na poloviční úvazek.
4. Uklízeli jsme my na třetinový úvazek.
5. Uklízeli jsme my za trvalé prémie k platu.
6. Začala uklízet outsourcingová firma.
7. Zjistilo se, že outsourcingové uklízení je příliš drahé a smlouva s firmou se zrušila.
8. Neuklízel pak nikdo. Pročež zavládla špína.
9. Máme uklízet my zhruba na desetinový úvazek...

To je ovšem neodmítnutelná nabídka, zejména když pan vedoucí pravil: "Vezměte to za svý. Jinde to už přijali. Řekli si – raději budu po práci ještě uklízet, než abych dostal padáka..."

Zaslal čtenář A.V.
*************************************
ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., – velká zavedená česká firma, těžící z dřívějšího postavení na trhu, kde měla prakticky monopol na produkci různých užitečných textů. Současně v ní probíhá přestavba, zeštíhlování, hledání nové filozofie, liberalizace a doprivatizace.
MANAGOR - magor který se stal manažerem, anebo manažer, který zmagořil
MAZANEC - vrchní vrátný, později bezpečnostní koordinátor, později bezpečnostní poradce a později i Hlavní managor kontrolního oddělení. V roce 2001 dosáhl dvou životních výročí - 80 let, z toho 60 let nepřetržité služby u Českých Textáren (a jejich právních předchůdců)
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,- Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: