neděle 25. listopadu 2012

ČESKÉ TEXTÁRNY 2002: Válka o propisky

Pondělí 25. listopadu
Před čtrnácti dny naše textárna obdržela celkem šest propisek pro šest lidí. To bylo křiku o mrhání prostředky firmy. Propisky v klidu čekaly roky ve skladech, než je pro nás naše nová spolupracovnice Irma Badavá vyfasovala. Dnes ráno přestala psát ta moje, odpoledne už nepsala ani Ambrožovi.


Úterý 26. listopadu
Dopoledne jsem se osměloval poprosit vedoucího Duto Hlava o zapůjčení propisky, abych mohl vyplnit formulář žádosti o přidělení nové propisky. Ale v poledne, když jsem šel do kantýny, čekal tam pro všechny zaměstnance celý koš plný propisek. Rozdával je tam Jambor, vedoucí kanceláře našeho tiskového mluvčího se slovy:
"Musíme vymanit podnik z chomoutu byrokracie a nadbytečné regulace!"

Středa 27. listopadu
Moje nová propiska má logo firmy C-Tex, která chce koupit Č. Textárny. Když její managoři zjistili, že nemají kapitál na zaplacení celé domluvené ceny, pořídili za připravenou sumu aspoň ty propisky. Aby na sebe "vrhli příznivé světlo při sjednávání slevy," jak pravil Jambor, kancléř mluvčího Z. Vrha. Propisky z koše rozdával nejen v kantýně, ale i na představenstvu a dnes má jeden takový koš odnést i na vládu.

Čtvrtek 28. listopadu
Na včerejším zasedání vlády bylo rozhodnuto, že se zbytek Č. Textáren žádnému C-Texu prodávat nebude. Jedna z propisek s jejich logem, které rozdával náš Jambor, totiž pustila inkoust a znečistila béžové sako samotného ministra informačních zdrojů!

Pátek 29. listopadu
Vedení firmy s okamžitou platností zakázalo psát propiskami s logem firmy C-Tex, která špiní celé naše české textárenství včetně ministrů. Přendali jsme si náplně cétexových propisek do propisek s logem Českých Textáren.
Ambrož k tomu pravil: "Zahraniční kvalita v českém obalu!" Snad nechce zdrhnout k marketingu?

Sobota 30. listopadu
V Hospodských novinách píšou, že poradenská firma Morgue, která se podílela na liberalizaci Č. Textáren a připravovala jejich privatizaci, doporučila vládě, aby je neprodávala neprůhlednému C-Texu. Lepší prý bude, když se Č. Textárny prodají samotné Morgue!!! A kde vezmou hoši z Morgue peníze na naše akcie? Vždyť jim přece Č. Textárny za jejich rady bohatě platily! A ještě by měli obdržet prémii za úspěšný prodej...
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a dalších reáliích firmy viz zde)
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín
Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick

2 komentáře:

Šaman řekl(a)...

Přivítali jsme včera 200.000 čtenáře, a já nevím, odkud byl. Nejspíš někdo z těch kteří si zobrazili stránky včera. A nejhojnější publikum bylo odtud (v počtu shlédnutých stránek celkem):

Česká republika 338
Nizozemsko 62
Itálie 32
Německo 18
Rusko 14
Slovensko 9
Thajsko 5
Spojené státy 5
Austrálie 2
Francie 2

Výherci blahopřeji!

\ :-)

Jakub S. řekl(a)...

A že mne zaráží totéž jako tebe? Až šesté místo Slovenska - ?
A je holt vidět světové periodikum, o tym žádná!