neděle 13. ledna 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Schéma výstavby osobního hesla

Pondělí 13. ledna
Vedoucí Duto Hlav přinesl z managorské porady nový POS121/03 k vytvoření přístupových hesel do intranetu:
"První dva znaky jsou CT, zkratka naší firmy. Pak následují dva vykřičníky. Poté dvě nuly. Nakonec dvě malá písmena - iniciály Vašeho jména. Tento POS zabezpečí zapamatování si hesla a zároveň nastaví maximální bezpečnostní mechanizmy."

Úterý 14. ledna
Poslední POStup tvorby hesla je nápadně podobný skoro dva roky starému POS876/01 – až na to, že tehdy se na páté a šesté pozici osmimístného kódu mělo uvést koncové dvojčíslí naší telefonní linky. Proč to teď mají být nuly? Podle  Managora Pro Retenci mgr. Tluč Huby:
"Dřívější schéma výstavby osobního hesla je velmi nepřehledné, neboť se často mění linky našich zaměstnanců."

Středa 15. ledna
Dříve jsme si mohli svobodně vybrat poslední dva znaky hesla – jen to musela být malá písmena. Teď to mají být iniciály našeho jména. Takže jaké "bezpečnostní mechanizmy" budou nastaveny? Bezpečák Mazanec to vysvětlil:
"Nejde o bezpečnost vaši, ale o bezpečnost firmy – která má stát u všech zaměstnanců na prvním místě!"

Čtvrtek 16. ledna
Dnes jsem přišel do práce o něco dřív a přistihl jsem pana vedoucího jak se marně snaží vloupat do Drnova počítače. Ačkoli byl vydán jednoznačný POStup, jak stvořit přístupové heslo, Duto Hlav neuspěl. Drn je totiž trouba a místo přikázané číselné dvojice "00" zapsal "OO". Ostatně – zvyklý na klávesnici psacího stroje tak v textu činí vždy.

Pátek 17. ledna
Dnes jsem přišel do práce o něco dřív a přistihl jsem pana vedoucího jak se marně snaží vloupat do mého počítače. Ačkoli byl vydán jednoznačný POStup, jak stvořit přístupové heslo, Duto Hlav neuspěl. Máme sice na konec předem určeného řetězce uvádět malé iniciály svého jména a to taky dělám.

Jenže nikdo neví, že se ve skutečnosti nejmenuju Moby Dick! >>:))
...............................................

Sobota 18. ledna
Z listárny Moby Dicka

Moby, opisuješ!
Náš Dutohlav taky nejprve přikázal, aby přístupové heslo bylo číslem (ale čtyřmístným) naší telefonní linky. Dnes to řeší elegantněji - dostali jsme rozkaz, abychom ho ustanovili svým "delegátem", pak má přímý přístup z intranetu.
Jo, a aby se nám mohl hrabat v e-mailu, tak nám jeho zaheslování rovnou zakázal...

Zaslal čtenář J.K.
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
Hlav, Duto, ing.: řve na své podřízené, skáče do stropu, nadřízenými jebán a prcán za chyby podřízených

(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick