neděle 24. března 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Nevěrní zákazníci

Pondělí 24. března
Na prac. poradě na Sev. Městě odkryl managor pro hodnocení Ivoš Kvakoš strategii našeho vedení lidských a nelidských zdrojů:
"Teprve když mají lidi pocit, že jsou v krizi, zjistí, že zatím využívali jen třetinu svých kapacit."
Tak proto nás vedoucí ing. Duto Hlav furt úkoluje nesmyslema a jebe za jejich špatné plnění!

Úterý 25. března
Letos se bude odměňování opírat o nový transparentní systém hodnocení výkonnosti jednotlivých útvarů a zaměstnanců. Každý rok se opírá o nový systém. Tentokrát však dochází vskutku k převratné změně, a to i v mém zařazení. Zatímco původně jsem byl prostý textárník, v únoru jsem byl poctěn funkcí "Junior Asistent Textárenství". A od dubna se tato má funkce mění. Těšil jsem se, že povýším na funkci "Senior AT". Zůstávám však jen "Junior AT". Avšak už to není funkce alébrž – role!

Středa 26. března
Opět se blíží termín hromadné změny platů. Letos se však netěšíme. Vloni nám šéfodborář Plachý vybojoval pravidelné zvyšování podle indexu inflace. Takový pěkný vzoreček vymyslel na automatické přidávání. A letos přišla - deflace.

Čtvrtek 27. března
Zdá se, že Plachý vyboxoval alespoň mírný růst platů. Tedy průměrně. Takže když odměny managorům rostou o 4 procenta, pak zaměstnancům zůstane zachován nulový nárůst.

Pátek 28. března
"Firma se potýká s problémem nevěrných zákazníků, kteří utíkají ke konkurenci. Lidé se také často spokojí s nižší kvalitou a vyrábějí si vlastní texty bez pomoci odborníků. To vše je důvodem nižších hospodářských výnosů. Na nějaké zvyšování platů dokonce i tarifních zaměstnanců není ani pomyšlení."
Tolik z vysvětlujícího mailu Plachého.

Titulek dnešních Hospodských novin: "České Textárny nevědí, co s penězi."
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick