neděle 10. března 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: O Zlatý Kext

Pondělí 10. března
Ambrož získal čestné uznání od náměstka pro odměňování Dur Duraka a zároveň se umístil na třetím místě vnitrofiremní soutěže, a to za zvládnutí expresní zakázky pro Ministerstvo zdravotnictví. Vytvořil text, jenž má být přibalen ke každému koblížku:

"Minimální trvanlivost koblihy uvedena na klipu, nebo na etiketě, nebo na svaru, nebo na obalu, nebo přímo na koblize či v její náplni."


Úterý 11. března
Drn se v naší soutěži umístil na druhé příčce a byl jmenován Zaměstnancem měsíce za vynález tohoto sousloví:

"Proces výrazných restrukturalizačních a racionalizačních změn, v jejichž výsledku dochází i k organizačním změnám, které  mají dopad do oblasti zaměstnanosti, kde jedním z důsledků je i rušení některých činností, pracovních pozic a následný odchod zaměstnanců z důvodu nadbytečnosti."

To se má od nynějška používat místo primitivního výrazu "propouštění".

Středa 12. března
Hlavní cenu Českých Textáren a nominaci na celorepublikový Zlatý Kext* získal sám ředitel Běsný Kokot za tento kvalitní blábol:

"Zavádíme nový Systém Řízení Kvality (Syřík). Při výstavbě Syříku je nutné učinit některé závažné kroky. Například přijetí a vyhlášení Politiky Kvality (Poqal). Poqal je základní a zásadní dokument každého Syříku. Jeho cílem je jasně a srozumitelně vyjádřit záměr a směr působení podniku. Co hodláme dělat: Vytýčit jasnou strategii Politiky Kvality. Proč: Abychom podali nezpochybnitelný důkaz o závazku vrcholového manadementu k vývoji a zlepšování Systému Řízení Kvality."

Čtvrtek 13. března
Zeptal jsem se vedoucího Duto Hlava, jestli nám může něco říci o budoucnosti naší textárny. V kantýně se šušká, že se má změnit na kextárnu!* Pokýval hlavou a pravil:

"Musíme naplnit nezbytné komunikační minimum, totiž otevřeně o všech těchto problémech hovořit, změny komunikovat na co nejširším plénu tak, aby nenastávala nejistota a nestabilita pracovního prostředí plynoucí z nedostatku informací a komunikace. Odpovím vám v zákonném termínu třiceti dnů."

To ani nemusí - u nás se dějí totiž změny každý týden...

Pátek 14. března
Náš odborník na komunikaci mgr. Tluč Huba se nechal slyšet, že podle nejnovějších objevů v interpersonálních vědách musí každý moderní managor aspoň 70 % své pracovní doby věnovat "aktivní komunikaci". Protože zase podle jiného výzkumu vím, že pouze 60 % pracovní doby dnešních managorů je využito k práci, tak tedy musejí ti chudáci žvanit i přesčas!

* Kext = napsaný kec; kiks, který je míněn vážně
*******************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
Hlav, Duto, ing.: řve na své podřízené, skáče do stropu, nadřízenými jebán a prcán za chyby podřízených
VUML (2003) – Virtuální Univerzita Morálky a Lidství
VUML (1973  a kolem) – Večerní Univerzita Marxismu-Leninismu.

(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick