sobota 20. dubna 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Používání identifikačních průkazů k účelu války

Pondělí velikonoční 21. dubna

Krásně jsem si užil svátečního dne. Ale co chudáci managoři bez své  pravidelné pondělní porady? Ti musejí být nešťastní!


Úterý 22. dubna

Pondělní managorská porada byla dnes. Vedoucí Duto Hlav nám z ní přinesl k prokazatelnému seznámení toto Ustanovení Organizačního řádu společnosti pro činnost Organizační jednotky Bezpečnost:

"Odborně řídí, organizuje, zajištuje, navrhuje, řeší, stanovuje a realizuje včasná dočasná i trvale účinná odborně bezpečnostní opatření k ochraně majetku společnosti, mezi která patří dohled nad viditelným nošením ide.prů. jako významné součásti komplexu technického a organizačního zabezpečení objektů, provozů a pracovišť společnosti."

Středa 23. dubna

Bezpečák Mazanec to má těžký: "Naplnění bezpečnostního a ochranného účelu provozování identifikačních systémů v objektech zaměstnavatele vyžaduje nezbytně dodržování pracovní kázně všech zaměstnanců při používání ide.prů."

Takže když nenosíme identifikační průkazy, tak je nahranej!

Čtvrtek 24. dubna

Nahraní jsme my, protože "nedodržování pokynů a pravidel pro používání ide.prů., které zaměstnavatel na základě zavedeného monitoringu identifikačních vstupních systémů* zjistí, bude kvalifikováno jako porušování základních povinností, které bude zaměstnavatel kvalifikovat jako závažné porušení pracovní kázně zvlášť hrubým způsobem, což může vést k rozvázání pracovního poměru ze strany zaměstnavatele podle příslušných ustanovení zákoníku práce", čili bez odstupného.

*  "Monitoring identifikačních vstupních systémů" = vrátný na nás u vchodu vejrá, zda máme viditelně nesen identifikační průkaz. Někdy, když pospíchám od tramvaje, ho nesu v zubech. Avšak viditelně!

Pátek 25. dubna

Hm, když byla Válka v Zálivu 1, tak bezpečáci uzavřeli v našem baráku z bezpečnostních důvodů jedno vstupní schodiště – dočasně. Už je zavřené nafurt. Takže dočasně zavedené viditelné nošení ide.prů. k účelu Války v Zálivu 2 už asi máme taky napořád. To jsem sám žádostiv, co dočasného vymyslí Mazanec pro příští válku!
...................................................

Listárna Moby Dicka

Milý Mobby,
prosím tě schovej své deníčky před mamlasgory z XY a.s., neboť mám neblahý dojem, že se podle nich řídí a používají je jakožto základní příručku ve své práci.
M.E., M.E.@XY.cz
*
Milý M.,
mamlasgor - taky dobrý.
Ale mám pro tebe a další dopisovatele jednu radu: Neposílejte mi maily z firmy, kde jste zaměstnaní - mamlasgoři nečtou můj deníček, ale s rozkoši sledují maily svých podřízených... Tak bacha!

Za dopis dík,
               >>:)) Moby Dick

Z komentářů

Zmente!
Mily pane.
rikate si Moby Dick. Doufam alespon, ze vite kdo byl Moby Dick. Mimochodem, mel by jste si zmenit vas pseudonym. Pouzivam "Moby Dick" jako sve umelecke jmeno od roku 1965. Mimo jine, americky DJ ma jmeno "MOBY" a ma ho dokonce registrovane. Vite co je Dick?
Mobajz
*
Moby Dick je přece Bílá Velryba. To si patentoval už Melville!
>>:))

***
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick