neděle 2. června 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Co se dá ušetřit na toneru

Pondělí 2. června 2003

Cosi se děje. Vedoucí ing. Duto Hlav strávil na managorské prac. poradě zase celý den. Vypadá to, že České Textárny jsou na tom dost bledě. Mluvčí Z. Vrh se nechal slyšet:
"Ztratili jsme část svých pozic na trhu, nesplnili bussines plán, ale zato překročili plán nákladů. Naštěstí máme velké rezervy v lidském potenciálu."
Takže nebudou vyplaceny pololetní prémie.



Úterý 3. června 2003

Duto Hlav nám oznámil, že musíme zintenzívnit boj proti růstu nákladů. Ode dneška se nesmí tisknout v barvě. Strašně se ušetří. Jenom škoda, že většina printů je nečitelná.

Středa 4. června 2003

Úsporný režim pokračuje. Tiskneme na rub volebních lístků z minulého týdne. Propisky si máme nosit vlastní. Toaletní papír také. Jak jsem zjistil na záchodě. Ještěže jsem s sebou měl četbu - volební řád pro volbu čápa marabu do dozorčí rady.

Čtvrtek 5. června 2003

Také závodní jídelna přešla na nouzový stav. Nedal jsem si ani bramborový trhanec, ani zeleninové rizoto, ani "Marabuí hnízdo" (= zapékané špagety zalité podezřelým vejcem). Zvítězily šunkafleky. Přesněji řečeno – fleky.

Pátek 6. června 2003

Zpráva z Hospodských novin: České Textárny dokupují akcie tlachárenské TLAMY – asi tak za miliardu. Další dvě miliardy budou vyplaceny akcionářům jako dividendy. Nikdy bych nevěřil, co se dá ušetřit na barevném toneru, toaletním papíru a šunce z fleků...
..................................

Sobota 7. června 2003
Listárna Moby Dicka

Moby Dičku,
nic si z toho nedělej, že Tě minulý týden nezvolili do dozorčí rady Českých Textáren – častým stykem s managory by se z tebe stal magor – anebo taky managor!

Tvůj čtenář Zet
***
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna  lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick