neděle 16. června 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Demoška trpících managorů

Pondělí 16. června 2003

Na dnešní managorské poradě vznesl čáp marabu, takto managor stížností a zároveň zástupce zaměstnanců ve vedení firmy návrh, aby byly vyslyšeny hlasy "trpících chudých textárníků". Na jeho návrh podpořil vedoucí manadement naší firmy spravedlivé požadavky pracujících a  připojil se k naší stávkové pohotovosti. My jsme ji vyhlásili?


Úterý 17. června 2003

Čáp marabu si pozval šéfodboráře Milivoje Plachého,  aby spolu připravili požadavky, které musí splnit vláda – jinak půjdeme do stávky! Plachý po schůzce prohlásil:
"Celá naše společnost je jako jedna rodina. A nejde, aby si jedno její dítě kupovalo drahá auta a ostatní neměli na svačinu."
Tedy, já si svačinu kupuju sám, ale možná že se naši managoři zřeknou svých služebních vozů?

Středa 18. června 2003

Marabu s Plachým vyhlásili na čtvrtek demonstraci textárníků, jež má podpořit spravedlivé požadavky zaměstnanců na potřebnou reformu potřebné reformy veřejných financí.
"Marabuí vajíčka zatím létat nebudou," svěřil se Plachý redaktorům Hospodských novin. Účastníci demonstrace budou mít na nezbytně nutnou dobu omluvenu neúčast na pracovišti. Každý demonstrant obdrží z odborového stávkového fondu pět gastroturek - ceny ve vinárnách kolem centrálního náměstí jsou nehorázné!

Čtvrtek 19. června 2003

Na dnešní masové demonstraci zazněly spravedlivé požadavky našich dosud plachých textárníků:
"Minimální daň pro umělce! Minimální daň pro živnostníky!! Zvyšte živnostníkům odvody!!! Zvyšte jim daně!!!! A registračníma pokladnama do nich!!!!!"
Ministr práce Škromach (exšéfodborář) později prohlásil, že tyto požadavky považuje za "průchozí".

Pátek 20. června 2003

Včera bylo na náměstí plno. Z naší textárny se demonstrace účastnil poslední odborář Drn. Viděl tam prý i našeho managora čištění Lenku Pilnou, Dogu Mladou z oddělení Zúčtování se zaměstnanci, našeho superexperta Holu Mátohu, kterého na koženém řemínku vedl managor pro retenci Tluč Huba a managora hodnocení Ivoše Kvakoše. Byl tam i majitel podnikové restaurace Josef Mlha, jenž rozdával gastroturky – až po manifestaci, aby si mohli odboráři nakoupit v klidu. Jen přítomnost čápa marabu zůstala skryta. Inspiroval se totiž francouzskou revoltou proti globalizaci a převlékl se za Astérixe.

***
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna  lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick