pátek 28. června 2013

MOBY DICK: Zemanova zvůle

Vláda v misi, bezpečný Pákistán, zvoraná pole, princezna Kateřina, putování odpadlíka a Babišův kauf.

************************************
Sobota 22. června

V 10:00 začal v Duchcově položením květin a zapálením svíček u pomníku generálmajora Antonína Sochora den plný festivalů. Kolem poledne začal festival Čhikatar het / Z bahna ven, který pořádalo občanské sdružení Konexe na podporu duchcovských Romů. V rámci festivalu "Za mír mezi lidmi a pokojné soužití v Duchcově" probíhá "na odděleném a bezpečném" místě dětský den. Proč na "odděleném a bezpečném?" Protože na 15:00 je v Duchcově plánován i jiný "festival": Demoška Dělnické strany sociální spravedlnosti v Duchcově.
Ta se posléze dle médií prý "změnila v protiromskou demonstraci". Tak ona se nezměnila, s tímto úmyslem ji Vandasovci svolávali. Jinak by policajti u parteigenosse nezadrželi celkem 38 zbraní typu nože, kovové tyče či basebalové pálky. A jinak by si akční demonstranti neoděli hlavy do slušivých kukel.
Na akci bylo asi 700 lidí, většinou Duchcované, ale neonaci bojůvky ji dokázaly "zvrhnout". A to tak, že létaly kameny. Zraněni byli dle prvních zpráv dva policajti, fotograf, celkem 5 lidí. Konečný účet je 14 zraněných, z toho 11 policajtů. Tři zachycení útočníci byli obviněni z trestného činu napadení úřední osoby a výtržnictví. 11 policejních aut bylo poškozeno, škoda se odhaduje na milion korun. Kdo ji zaplatí?
Žena Moby Dicka: "Nejmenovaní organizátoři."
Mrtvá Kočka: "Chaloupka."

V květnu zmlátila v Duchcově pětice opilých magorů (16 - 44 let) manželský pár. Magoři byli Romové, což bylo jasné ze zveřejněného videozáznamu, který pořizoval pečlivě zamknutý a nedobouchatelný bělošský strážník. Strážník byl propuštěn, magoři čelí obžalobě z "pokusu o těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví". Za to mohou vyfásnout tři až deset let vězení, ten nezletilec by měl dostat jen polovinu.

Včera napsal na svém fejsovém profilu Otto Chaloupka (Věci veřejné, poslanec) cosi, v reakci na vyjádření autora dopisu, kterým byla duchcovská starostka zvána na romský mítink. Mj. jiné i toto:
"Vaše (cikánská) arogance přerostla už dávno do rozměrů, které vyžadují reakci."
Mrtvá Kočka: "Poslanecká arogance."
Žena Moby Dicka: "Reakce se dostavila."
Nebude teď Chaloupka kandidovat za DSSS? A četl ten trouba vůbec onen dopis???
Žena Moby Dicka: "Co by četl, onen vajda je příbuzný jedné z útočnic…"
Mrtvá Kočka: "A Cikán."

Starostka Bártová na cikánský festival nedorazila: "Ani pořadatelé romského mítinku, ani organizátoři demonstrace z DSSS nejsou z Duchcova. Na obou stranách byli extremisté, z krajní levice i pravice."
Tak dopisující František Tomáš žije v Duchcově už několik let. Oněmi krajně levicovými extremisty byli zřejmě míněni anarchisté a členové militantního hnutí Antifa.

Žena Moby Dicka: "Nechtějí se hoši domluvit, podobně jako fotbaloví chuligáni, a rozdat si to někde na férovku mimo obydlené území?"

Vlastimil Picek, ministr obrany v demisi, zrušil už připravené prodloužení smlouvy s firmou Trade Fides. Ta měla pokračovat ve střežení muničních skladů České armády, za což měla v průběhu dalších 5 let dostat 1,2 miliardy Kč.

Současná smlouva končí během léta. Pokud nějaký ministr obrany v misi včas nepodepíše nějakou překlenovací smlouvu – než proběhne nové výběrové řízení – pak zůstanou muničáky bez  dohledu.
"Bude zajímavé sledovat, jak výběrové řízení na tak specifické služby a s tak vysokou mírou bezpečnostního rizika dopadne." (Vlastimil Picek, ministr obrany, podle něhož je Trade Fides jedinou firmou, splňující požadavky armády.)
Mrtvá Kočka: "A co třeba kdyby to hlídali – vojáci???"

Jak už agentura Muška na Zdi několikrát zmiňovala, dostávají syrští disidenti zbraně z bývalých Muammarových skladů, rozkradených libyjskými disidenty.
Žena Moby Dicka: "Z firmou Trade Fides by se to nestalo."
Pro druhy ve zbrani uplatňují libyjští zloději 50% bratrskou slevu. Podle nich jde o dvojí užitek: Jednak pomohou soudruhům, a jednak "stahují zbraně z ulic". A těch zbraní "zmizelo" po vítězné revoluci asi milion tun, včetně tří tisíc jednomužných protileteckých raket. Do Libye zatím doputovaly pouhé desítky tun. Krom samopalů a granátometů také náboje do děl a osvědčené sovětské protitankové rakety Konkurs-M na 4 km dlouhém drátě.

Jihoafrický exprezident a nositel Nobelovy ceny za mír Nelson Rolihlahla Mandela (95), který je již dva týdny hospitalizován kvůli plicní infekci, je v "kritickém stavu".

Neděle 23. června 2013

Český rozhlas věnoval svým posluchačům hodinový rozhovor s prezidentem republiky. "Hovory z Lán" budou v tomto formátu vysílány jednou za kvartál. V tomto čerstvém povětří, které sfouklo vládu Petra Nečase, se lid od svého vládce dověděl, že dostane dárek: Uznávaného odborníka za premiéra. Z logiky obmyslných Mlhošových úvah vyplývá, že to nebude ani Petr Nečas, ani Miroslava Němcová: "Mé rozhodnutí nezklame voliče, kteří mi dali hlas… A já jsem sliboval konec Nečasovy vlády."

A kdo bude novým premiérem? "Duševně příčetný prezident, za kterého se stále považuji, by měl pověřit respektovanou osobnost."
Mrtvá Kočka: "Blázni o sobě vždycky tvrdí, že jsou naprosto normální…"

Ale kdo bude šéfem nové prezidentské vlády? A jaké si do ní pozve ministry. Možná někteří, z té současné. Protože Mlhoš svou vládu má. Připomínáme Mobyho zápis ze 7. května (Bezduché loutky):

»Prezident republiky se rozhodl doplnit svou vládu. K premiérovi (Vratislav Mynář, kancléř, Zemanovci), ministryni spravedlnosti (Marie Benešová, exnejvyšší státní zástupkyně, ČSSD), ministrovi zemědělství (František Čuba, expředseda exJZD Slušovice), ministrovi energetiky (Martin Nejedlý, ředitel české pobočky Lukoil, Zemanovci) a ministrovi financí (Jiří Rusnok, exministr financí, ČSSD) byli dojmenováni ministr průmyslu, dopravy a stavebnictví (Jaroslav Hanák, předseda Svazu průmyslu a dopravy ČR), ministr zahraničí (Hynek Kmoníček, ředitel zahraničního odboru prezidentské kanceláře) a ministr práce a sociálních věcí (Jaroslav Zavadil, šéfodborář z ČMKOS). Má jít o "neplacené poradce", ovšem formulace, že mají "zodpovídat" za uvedené oblasti naznačuje, že se Mlhoš inspiruje u kolegy Putina.
Žena Moby Dicka: "Po české vládě, stínové vládě už třetí, prezidentská vláda!"
Mrtvá Kočka: "Pre-vláda."«

Tak tak, milé dívky. Jsme zvědavi, kdo se ujme.

V Ležácích proběhla vzpomínka na jejich vypálení a vyvraždění, které němečtí náckové provedli 24.6. 1942 v odvetu za odpravení zastupujícího říšského óbrnácka Heydricha .

680 mrtvých mají záplavy ve státě Uttarákhand, což je i na Indii hodně. Letošní monzun přišel dříve než obvykle a v nebývalé síle.

Devět neohrožených horolezeckých turistů plus jejich průvodce byli zabiti před tím, než vylezli na Nangá Parbat. V odlehlé pákistánské oblasti Gilgit-Baltistán, která byla dosud považovaná za bezpečnou, vystřílela frančíza pákistánského Tálibánu jeden horský hotel. Obětmi se stali občané Číny, Ruska, Ukrajiny a Slovenska. Evidentního úmyslu, totiž zaražení přílivu zahraničních peněz, bylo dosaženo. Přístup na Nangá Parbat z Pákistánu byl úřady uzavřen. Znamená to značnou ránu pro místní ekonomiku.
Žena Moby Dicka: "Další důvod, aby mohamedáni zakročili proti islámistům."
Mrtvá Kočka: "Dokážeš je rozlišit?"
Žena Moby Dicka: "Já ne – ale oni by měli umět."

Protivzdušné ruské systémy S-300 za $800 mil. se do Íránu jen tak nedostanou. Rusko dřívější smlouvu stornovalo už r. 2010. Íránci se durdí, a požadují odškodné ve výši $4 mld. Rusové se je snaží uchlácholit dodáním jiného systému, a to Antej-2500.
Žena Moby Dicka: "Vida ruskou prozíravost, se kterou nepodpořila obranu íránské atomové bomby."
Mrtvá Kočka: "A ruské jaderné elektrárny."
Moby Dick: "Je to dar přítele Vladimira Vladimiroviče Bašárovi…"

Americký odpadlík Edward Snowden opustil Hong-Kong, přesto, že jeho americký pas byl zneplatněn. Z Číny odletěl do jiné demokratické země, totiž do Ruska. Odtud hodlá odcestovat do dalších demokracií: Kuby a skončit má v Ekvádoru. K jeho letadlu prý bylo přistaveno auto s diplomatickou značkou (???), které ho i se zavazadly odvezlo neznámo kam. K pomoci Snowdenovi se přihlásil jeho kolega z WikiLeaks Julian Assange, který už má ekvádorskou cestu prošlápnutou.

Expremiér vyfásl sedm let za sex s nezletilou. (A také za tutlání tohoto vztahu.) Rovněž byl odsouzen k doživotnímu zákazu výkonu veřejné funkce (není míněna dozorčí rada ČEZ). Křehká italská demokracie se otřásá. Berlusconi je už kvůli daňovým únikům odsouzen ke čtyřem letům. Naštěstí zatím je obé zatím nepravomocné. Vláda, která se opírá o Berlusconiho partaj doufá, že než se k tomu dospěje, bude už po dalších volbách.

Pondělí 24. června 2013
V Česku zase prší. Přichází třetí vlna povodní. Přehrady se odpouštějí. Jak ale odpustit těm, co si říkají zemědělci, a ořou pole po spádnici, jak se to naučili ještě za socialistického hospodářství?
Mrtvá Kočka: "To nejsou zoraná pole, ale zvoraná!"

V Dolních Vilémovicích byl při příležitosti stých narozenin Jana Kubiše, jednoho z atentátníků na zastupujícího říšského óbrnácka R. H., slavnostně otevřen a veřejnosti zpřístupněn celkově zrekonstruovaný rodný dům tohoto hrdiny.

"Vytvoření úřednické vlády by mohlo vyvolat diskuse o tom, zda neodložit rozhodnutí." (Ladislav Kříž, mluvčí ČEZ, k tendru o dostavbě Temelína.)
Žena Moby Dicka: "Jaképak diskuse! Rozhodne ten, komu elektrárna náleží, tedy lid."
Mrtvá Kočka: "Tedy jeho lidový zástupce, lidem volený a lidem milovaný Mlhoš Zeman."
Moby Dick: "Tomu patří Temelín už od doby, kdy v r. 2002 u příležitosti  zahájení zkušebního provozu prvního bloku tam v přímém přenosu jakožto premiér svým polibkem znásilnil předsedkyni SÚJB Danu Drábovou."

"Ústava zná řešení, když se hlava státu zblázní. Prostě mu nepřísluší třetí pokus jmenovat premiéra." (Stanislav Polčák, poslanec TOP 09, právník.)
Žena Moby Dicka: "To by pak předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová jmenovala – samu sebe."
Mrtvá Kočka: "A to není bláznivé???"

Jednala tripartita, kde byla odborářská strana posílena svým příznivcem Mlhošem. Demisní ministryně sociální práce Ludmila Müllerová pravila, že její kompromisní návrh na zvýšení minimální mzdy o 500 Kč, nebude vláda ani projednávat. To prý přísluší řádně postavené vládě.

"Osobně jsem přesvědčen, že vláda odborníků, ať bude mít jakkoli dlouhý mandát, v případě předčasných voleb to bude mandát asi tříměsíční, může tuto otázku minimální mzdy řešit." (Zplnomocněný a řádný protektor ČR Mlhoš Zeman.)

Prezident republiky přijal na Pražském hradě Karolínu Peake, místopředsedkyni vlády a představitelku politické strany LIDEM.

"Zítra asi něco koupím." (Tvít Andreje Babiše.)
"Babiš kupuje český Ringier, zaplatí přes čtyři miliardy." (Kvalifikovaný odhad E15.cz)

Žádný z volebních slibů nepovede ke zvyšování daní, přesto erární kasa vysype desítky miliard eur na dobročinné účely typu "rozjezd ekonomiky". Tak pravila Anděla Merkel (kancléřka, Německo, CDU/CSU) při finálním rozjezdu kampaně před zářijovými volbami.
Žena Moby Dicka: "Další z volebních slibů."
Mrtvá Kočka: "Které se neplní."

Čína a Rusko "ponesou následky" za nezadržení odpadlíka Edwarda Snowdena. Pravil John Kerry, ministr zahraničí USA. V rámci aféry zažila Kuba nebývalý rozvoj cestovního ruchu, když ji navštívily desítky dychtivých novinářů. Kteří ale do Havany cestovali marně, neb Ed tam nedorazil. Kde nyní bytuje, toť otázka. Zdá se, že je stále někde v Moskvě. Američané proto "očekávají", že Rusové "zváží všechny dostupné možnosti" k vyhoštění Snowdena do jeho rodných USA.

Úterý 25. června 2013

V 13:37 oznamuje trojkoalice ústy Miroslavy Němcové, že má k dispozici "101 podpisů" poslanců pro vyslovení důvěry vládě Mirky Němcové. V betlému nechybí ani Karolina Peake z LIDEM.

V 15:05 proběhl prezidentský puč v přímém přenosu. Aktivista Mlhoš Zeman jmenoval Jiřího Rusnoka (exministr financí za ČSSD, člen NERV současné vlády v demisi) premiérem. Doufá, že  jako nejlepší ministr financí je nejlepší i k tomu, aby připravil nový státní rozpočet.
Z původní prezidentské vlády ale vypadl ministr financí!

"Důvěru občanů ČR, kterou věřím, že získáme, nezklameme." (Jiří Rusnok, premiér v misi stvoření vlády ČR.)
Žena Moby Dicka: "Jiříku, vy nepotřebujete důvěru občanů ani prezidenta, ale důvěru Sněmovny."

"Tato země potřebuje obnovit vládu. Je před námi několik důležitých úkolů a jsem připraven rychle sestavit vládu odborníků. Jde o respektované osobnosti ve svých oborech." (Jiří Rusnok.)
"Jde o kamarády Miloše Zemana." (Hlas odmrštěných politiků.)

Na dotaz, zda Jiříkovi nevadí být ve funkci jen pár měsíců, odvětil: "Má pro mě smysl i krátkodobé angažmá. Tato země potřebuje řídit, posuzovat rizika, prostě potřebuje vládu. A udělám vše pro to, aby byl rozpočet na rok 2014 schválen."
Smysl to pro něj zřejmě má. Připomeňme, že už v pondělí 25. února 2013 po hodinovém setkání s prezidentem eklektikem Zemanem, na němž mu Mlhoš nabídl flek v bankovní radě ČNB, Jiřík pravil: "Říkám obecně ano, ale neříkám kdy a přesně za jakých okolností, protože je to všechno někde na horizontu."
Tak teď se ten horizont přiblížil: 1. března 2008 byla Eva Zamrazilová jmenována členkou bankovní rady ČNB. 30. dubna 2014 jí končí funkční období.
Žena Moby Dicka: "To by byl pro někoho průšvih, kdyby tahle vláda měla vydržet až do řádných voleb!"
BTW: Tento dřívější příslib – a slib jeho trvání! –  může být za dnešním kejvnutím Rusnoka, aby se vrhl do této mise.
Mrtvá Kočka: "Pozor, Mlhošu, pozor, Jiříku – to by byl úplatek!"

Miroslav Kalousek (ministr financí TOP 09 v demisi) se vyjádřil že rozpočet Rusnokovi v žádném případě neprojde.
Žena Moby Dicka: "A proč, když ho připravoval Kalousek?"
Mrtvá Kočka: "Protože ho předloží Rusnok."
Miroslav Kalousek: "A protože máme za povinnost zabránit Zemanovi prosazení putinovského režimu."

Mlhoš se projevil, že tímto způsobem hodlá vyvolat předčasné volby. A co je důležité: "Tato vláda je garancí, aby započaté vyšetřování doběhlo do konce."

S ohledem na to, jak se vyjadřovali minulý týden demisní ministři (spravedlivý Pavel Blažek hodlal postup protikorupční jednotky "prošetřit", pro finančního Kalouska byl názor státního zástupce spíše "třídní nenávist než právní názor"), pak je tato poznámka relevantní. A pokud prezidentská vláda získá důvěru, pak zejména kvůli podobným žvástům demisních představitelů minulý týden! Včetně premiéra Nečase, kterého ani nenapadlo, že by taková běžná činnost, jako korupce politických představitelů, mohla být posuzováno jako trestný čin…

Na dotazy novinářů, zda hodlá provést personální čistky na úřadech a ve státních firmách odvětl Jiří Rusnok, že "všechny veřejné instituce potřebují obnovu" A zřejmě nové vedoucí zaměstnance. Ty bude nejspíš jmenovat vláda bez podpory sněmovny. Zde Jiříka drobně upozorněme na něco, na co dojel Nečas: Akciové společnosti s účastí státu nejsou "veřejné instituce"! A to ani ČEZ.
Mrtvá Kočka: "Budou pouze nahrazeni korytáři ve vazbě."

Mlhoš vyslovil nedůvěru v pevnost 101 podpisů pro důvěru ve vládu Petra Nečase bez Petra Nečase. Nicméně pro druhý pokus o sestavení vlády bude tuto stojedničku "zvažovat".

Protože byla dána výzva na "předposlední dotaz", bylo jasno, že poslední dotaz je již rezervován, a to v nemilé tradici všech uzurpátorů moci. A skutečně, minuty slávy se dostalo jistému novináři z jakýchsi "občanských novin" (?), který se podbízivým kroucením málem počůral. Optal se, jestli bude Jiří Rusnok přispívat do prezidentského Nadačního fondu na splácení státního dluhu, který byl před pár dny založen. Pan misijní premiér odvětil, že jakožto předseda jeho správní rady bude.

Mrtvá Kočka: "A kdo nebude přispívat, nebude ministr."
Moby Dick se omlouvá, ale identitu oněch novin a onoho novináře v žádné zmínce na internetu neulovil. Ani ČT24 neuvádí na svých stránkách video z této tiskovky. Ani onen trapný dotaz nikdo nikde nezmiňuje.

Dcera prezidenta republiky slečna Kateřina Zemanová navštívila v tento slavný den, budoucí státní svátek České džahamírije, Dům světla pro občany postižené HIV/AIDS. Problematika HIV/AIDS je vedle poruch příjmu potravy hlavním tématem, kterému se chce Kateřina Zemanová věnovat.

Žena Moby Dicka: "Nebývá zvykem, aby něco takového »první slečny« dělaly."
Mrtvá Kočka: "Ale u princezen je to normálka."

"Je na čase obrátit list v historii země a předat odpovědnost mladé generaci." (Hamad bin Chalífa Ál Sání, emír, Katar.) Katarský emír odchází do důchodu, přestože je mu pouze jednašedesát let. Neumřel, nebyl svržen (jak to on udělal svému papínkovi), ani neprohrál  válku s jiným kmenem. Prostě předává emírský flek, který kmen Sániů drží od r. 1825, dobrovolně svému synkovi, jímž je šejch Tamím bin Hamad Ál Sání.
Mrtvá Kočka: "Pokroková absolutní monarchie!"

"Pochybnosti USA ohledně legitimnosti akcí hongkongské vlády vůči vycestování Edwarda Snowdena nejsou odůvodněné. Čína dodržela při vycestování Snowdena všechna mezinárodní pravidla." (Paní Chua Čchun-jing, mluvčí MZV Číny, k prohlášením pana Kerryho ohledně odletu expříslušníka CIA z Hongkongu do Moskvy.)

Čína nepřijme tento druh nespokojenosti a nesouhlasu: "Nejenže nám americké úřady neposkytly ani vysvětlení ani omluvu," (za možné špehování v případu PRISM) "namísto toho vyjádřily nespokojenost s Hongkongem za to, že se k záležitosti postavil v souladu s právem. Svým způsobem se Spojené státy změnily z 'modelu lidských práv' na 'slídila v osobním soukromí', na 'manipulátora' centralizované moci nad mezinárodním internetem a na šíleného 'vetřelce' do sítí jiných zemí. Svět si Edwarda Snowdena bude pamatovat. Byla to jeho neohroženost, co strhlo svatouškovskou masku Washingtonu." (Wang Sin-ťün, Akademie vojenských věd, »výzkumník«, v orgánu KSČ Žen-min ž'-pao.)

"Cestu si (Snowden) naplánoval sám, dozvěděli jsme se o tom z médií. Ruskou hranici dosud nepřekročil. Považujeme pokusy dát vinu ruské straně za absolutně nepřijatelné a neopodstatněné." (Sergej Lavrov, ministr zahraničí, RF, k témuž.)

"Rusko by mělo stranit právu a zákonu, a ne uprchlíkovi před spravedlností." (John Kerry, ministr zahraničí, USA.) Kerry vyzval Rusko "ke klidu a rozumu" – kvůli nějakému Snowdenovi není třeba stupňovat konfrontaci.

V.V.Putin (Rusko, car) se při přátelské návštěvě blízkého Finska, se kterým jeho zemi pojí dávné vztahy (konkrétně se tak stalo v přístavním městě Turku v rámci výročí družby s Leningradem), vyjádřil nikoli konfrontačně, ale s pravým ruským humorem. Americkou žádostí o vydání Snowdena přirovnal k pokusu ostříhat prasátko: "Vřískotu bude spousta, ale vlny málo.".
Mrtvá Kočka: "Jen aby se stříhání prasátka nezměnilo na zabijačku!"

Podle Putina Snowden jako tranzitní cestující může letět, kam chce, a protože nepřekračuje hranici, nepotřebuje ani vízum. Jeho přílet do Moskvy byl neočekávaný. Ruské tajné služby s ním nikdy nepracovaly a nepracují. Jakákoliv obvinění na adresu Ruska ve věci Snowdena jsou "fantazírování a nesmysl“. A vůbec: Rusko Snowdena nevydá, protože nemá odpovídající dohodu s USA. A co vlastně Američané čekají – když právě teď vyrábějí nepřátelskou atmosféru vůči Rusku?
Mrtvá Kočka: "Svými Magnitského zákony a různýma dalšíma provokacema?"

Snowden je poněkud v úzkých. Pravděpodobně uvízl v tranzitu na Šeremeťjevu, protože nemá platný pas. Rusům je "lhostejný", ale bez pasu si ho zase nelajsnou nalodit na žádné letadlo.
Žena Moby Dicka: "Dokud nezíská venezuelské občanství."

Barack Obama (prezident, USA) se projevil na Georgetownské univerzitě ve Washingtonu. Bude bojovat proti klimatickým změnám. Má obavy, že by zlý kysličník uhličitý zničil planetu, proto konečně splní alespoň jeden volební slib: Zavede emisní limity pro uhelné elektrárny. Ty vypouštějí třetinu všech emisních plynů na území USA!
Žena Moby Dicka: "Vodní pára se stále z nějakého důvodu nepovažuje za skleníkový plyn."
Mrtvá Kočka: "Naštěstí."
Moby Dick připomíná Obavovi, že USA omezily vypouštění ďábelského CO2 o 20 % už jenom tím, že místo uhlí začaly pálit místní břidličný plyn.

Nová vláda složila přísahu. Původní trojkoalici opustili komunisté ze Strany demokratické levice na protest proti rušení veřejnoprávní ERT. Vláda Antonise Samarase má teď v parlamentu jen těsnou většinu. Řecko se tak vyhnulo novým předčasným volbám.

Sčuch ministrů zahraničí EU v Lucemburku rozhodl, že EU "obnoví přístupové rozhovory s Tureckem". Na "přání" SRN se však další kolo jednání (pod záminkou současných tureckých virválů) "posunulo" o 4 měsíce.
Žena Moby Dicka: "Nebo čtyři roky. Nebo čtyřicet."
Mrtvá Kočka: "Dalších čtyřicet."

V Pekingu skončilo čtyřdenní mimořádné zasedání politbyra ÚV KSČ, na kterém byli účastníci vyzváni k boji proti formalismu, byrokracii, hédonismu a marnotratnosti. Na zasedání se mimo jiné diskutovalo o konkrétních opatřeních a pravidlech pro zlepšení stylu obyčejné práce i života. Zmíněné zasedání řídil generální tajemník ÚV KSČ, prezident Si Ťin-pching, který poukázal na to, že projevy účastníků se těsně týkají jejich vlastního myšlení i práce. Si Ťin-pching požádal, aby politbyro ÚV KSČ neustále zvyšovalo úroveň své práce, vhodně využilo mezinárodní tendence k míru, rozvoji, spolupráci a společným výhodám, urychlilo transformaci způsobu ekonomického vývoje, podpořilo vývoj demokracie a právního systému, zajistilo a zlepšilo život obyčejných lidí, zachovalo sociální stabilitu, ochránilo životní prostředí, rozhodně bojovalo proti korupci, hájilo národní bezpečnost a založilo přátelské vztahy se sousedy Číny i velkými zeměmi.
Mrtvá Kočka: "Malé země typu Tibet stačí vojensky nebo ekonomicky okupovat."

Středa 26. června 2013

"Z vůle Zemana Rusnok premiérem." (Skvělý titulní titulek dnešních Hospodských novin.)

"Jsme zdravé, ale náš život je v ohrožení. Děkujeme všem, kteří nám pomáhají. Nespravedlnost na muslimských ženách nás dostala do téhle situace a snesla na nás nenávist všech muslimů na celém světě." (Antonie Chrástecká a Hana Humpálová, neohrožené turistky, unesené 13. března v jihozápadní pákistánské provincii Balúčistán cestou do Indie, čtou na fejsu zjevně někým jiným napsané prohlášení.) "Nespravedlností" se míní odsouzení Áfíi Siddíkíové, jež v USA vystudovala neurologii. Před dvěma lety ji Američani odsoudili na 86 let. Prohlášení rovněž vyzývá mezinárodní společenství k "úctě vůči právům muslimských žen včetně práva na svobodu vyznání".
O právu nemuslimských žen na nemuslimský život ve svobodě ani slova. A to "právo muslimských žen na svobodu vyznání" znamená například přípravu teroristických útoků. Siddíkíová byla zadržena v Afghánistánu během bezpečnostní kontroly, když při navazujícím výslechu popadla jednu z pušek a začala střílet. Při čemž křičela "smrt Američanům!". Její obhájci při procesu, který se konal r. 2010, nezpochybnili nalezené plánky na výrobu bomb a seznam cílů v New Yorku, ani její spolupráci s Al Kejdou, avšak – její duševní stav.

Obě dívky cestovaly "bezpečnou provincií" mikrobusem. Na Pákistán, než se dostanou do Indie, si vyhradily dva měsíce, aby poznaly tamější kulturu. Plánovaly navštívit i několik chrámů a v nich meditovat.
Žena Moby Dicka: "Takže už tři a půl měsíce meditují."
Mrtvá Kočka: "Jsou na tom líp než horolezci."

Trochu problém je, že video je datováno 16. dubna 2013, čili je poněkud obstarožní.

"Zveřejnění odměn vrchní ředitelky kabinetu premiéra Nečase Jany Nagyové zhoršilo její pověst." (Z obžaloby, které dnes čelí Karel Randák, exředitel civilní rozvědky, člen správní rady Nadačního fondu proti korupci a exzaměstnankyně Úřadu vlády Lenka P.) Lenka prý vynesla výplatnici Jany a Karel ji zveřejnil. Oba to popřeli.
Žena Moby Dicka: "No, já myslím, že Janina pověst dnes již nemůže býti pošramocena!"

Tomáš Kladívko (exposlanec, exstarosta Prahy 9, senátor, ODS) potvrdil, že mu policajti prolustrovali byt i senátorskou kancelář. Odnesli si jeho počítač i mobil. Kladívko "vylučuje" souvislost s probírkou na úřadu vlády. Avšak nesdělil, jakou souvislost nevylučuje.
Žena Moby Dicka: "Jestli's, Moby, nezhoršil pověst senátora Kladívka!"
Mrtvá Kočka: "Že zveřejnil, že je z ODS?"

Zasedala ústřední povodňová komise v demisi. Povodňová situace se lepší, dotékají ještě vody, které zvyšují hladinu dolního Labe. Jinak už je situace OK. Avšak pozor na podmáčené stromy! Demi-komis upozorňuje zejména organizátory nepionýrských táborů, aby dali na děti pozor, nepouštěli je na rozvodněné toky, nenechali je lézt po padajících stromech, a aby latriny byly v cajku. Hygienické kontroly budou zvýšené!

Podporu Rusnokově vládě vyjádřily odbory, a to návštěvou v osobě šéfodboráře Jaroslava Zavadila. Avšak vůdce Českomoravské konfederace odborových svazů se nestane ministrem sociální spravedlnosti a práce, i když tuto funkci zastává v poradcovské vládě prezidenta Zemana. Už jednou to odmítl – a Zeman nezapomíná!
Žena Moby Dicka: "Šéfodborář ministrem práce – to by bylo jako liška v kurníku!"

První známou ministryní, a to spravedlnosti, se tak stává – Marie Benešová (exnejvyšší státní zástupkyně, exstínová ministryně spravedlnosti ČSSD, exmístopředsedkyně ČSSD, ČSSD). Rozhodla se, že "pomůže vlasti v maléru". Benešová je druhou účastnicí výšezmiňované Zemanovy vlády z května tr. A trefila se do své specializace!

Dalším uloveným kusem je Martin Pecina, který bude dělat to, co už zná z Fischerovy vlády: Ministra vnitra! Ano, pravil vskutku, že "to už zná". Martin (exODS, exnezávislý poslanec za ČSSD, exčlen dozorčí rady  ČEZ, expředseda komise pro privatizaci Vítkovice Steel, exnáměstek ministra průmyslu a obchodu za ČSSD, za což obdržel hrdý titul Ropák roku 2004) vystoupil z ČSSD r. 2005, aby se mohl stát nezávislým apolitickým odborníkem v čele Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Jakožto takový se v květnu 2008, v době, kdy jeho úřad prověřoval žádost Andreje Babiše o další expanzi jeho firem, setkal s Andrejem Babišem na neformální schůzce v autocentru na pražském Chodově. Tento etický škrakloup nevadil, aby se nestal znovu členem a poslancem ČSSD. Ze které letos v lednu vystoupil, aby v březnu avizoval svoji touhu vstoupit do Strany Práv Občanů Zemanovců.
Mrtvá Kočka: "Cákriš, spor o vládu teď vypadá jako spor miliardářských baronů!!!"
Žena Moby Dicka: "Přeháníš. Ve skutečnosti se Zeman Babiše bojí."

"Ve vládě nebudou žádní členové SPOZ." (Radek Augustin, místopředseda SPOZ, po návštěvě u premiéra Rusnoka na výčitku, že v nově stloukané vládě budou hlavně Zemanovci.)

Podle Moby Dicka nejde o členy SPOZ, ale o lidi, kteří již dříve Mlhoše podpořili – a kteří mu zobají z ruky.
Žena Moby Dicka: "Nakonec, z jakékoliv partaje lze vystoupit – a být potom »nezávislým odborníkem«."
Mrtvá Kočka: "Že, pane Pecina?"

"Rusnok chce postavit vládu, která ho opravdu poslouchá." (Karel Schwarzenberg, předseda TOP 09.)

Kdosi kvoknul sousloví "nově zvolený" premiér. Haló noviny to tupě opakují. Drobně připomeňme, že Rusnok nebyl "zvolen", avšak "jmenován".
Na webu zmiňovaného listu probíhá lidové referendum s anketní otázkou "Vydrží nově zvolený premiér Jiří Rusnok do konce září?" 84 % haló čtenářů volí variantu "Ano".
"Kdyby jen do září!" (Jiří Rusnok.)
Žena Moby Dicka: "Do září 2014."
Mrtvá Kočka: "A pak další funkční období."

Za první letošní kvartál přešlo k levnějším dodavatelům energie 121.037 zákazníků. 74 % z nich za energie zaplatilo víc! Průměrně o 126 Kč za rok.
Analýza MnZ: Nemusí to nutně znamenat, že platí nějakým podvodníkům vyšší ceny. Ale jen to, že když je to "levnější" – tak energiemi nešetří…

Babiš něco koupil. Nás. Tedy ne Ringier Axel Springer CZ (deníky Blesk, Sport, Aha!, časopisy Reflex, ABC, GEO, Blesk pro ženy, Blesk Hobby, Blesk zdraví, Blesk Křížovky, Nedělní Blesk Křížovky, Blesk Vaše recepty, Aha! Křížovky, Sport GÓÓÓL, Svět motorů, Auto TIP, AutoProfi, ani jejich online verze či virtuálního operátora BLESKmobil), jak se zprvu zdálo, že chce, avšak společnost  MAFRA, a.s. (deníky Mladá fronta DNES, Lidové noviny, příslušné tiskárny, DNES.cz a Lidovky.cz, bezplatný deník Metro, hudební televize Óčko a rozhlasové stanice Expresradio a Classic FM.) Ve spolupráci se serverem Lidovky.cz vychází i Neviditelný pes, kam Mobyho menažerie přispívá od roku 2000.
Moby Dick: "Nás si nekoupí!"
Mrtvá Kočka: "Měl by sis stáhnout a založit všechny příspěvky do Psa."
Žena Moby Dicka: "Ne kvůli cenzuře. Ale kvůli možnému dalšímu anorektickému zeštíhlení Lidovek – až k jejich zrušení."

Vypadá to, že projekt plynovodu Nabucco z Ázerbajdžánu do Evropy, který nejdříve "zeštíhlel", definitivně chcípl.

Ze sportu: V Brazílii pokračují protesty. Většina Brazilců je proti vyhazování veřejných peněz na mamutí sportovní stavby. Většina Brazilců je také pro to, aby se konal jak fotbalový šampionát, tak olympijské hry…

Z kosmického prostoru zpátky na zem se úspěšně vrátila kosmická loď Šen-čou 10. Přistála na předem určeném místě ve stepi A-mu-kchu-lang ve Vnitřním Mongolsku (severní Čína). Oba astronauti i pilotka jsou v pořádku.

Ráno došlo ve čtvrti Lu-kche-čchin v Sin-ťiangu (ČLR) k teroristickému útoku ujgurských musulmanů na stanici ozbrojených policistů a sídlo vlády, přičemž byla podpálena i policejní auta. O život přišlo nejméně 24 lidí, z čehož bylo 16 Ujgurů, někteří teroristé, dva z nich jsou policisté. Počet zraněných policistů a obyvatel dosáhl 21. Policisté při střetech zastřelili jedenáct teroristů a čtyři další zatkli. Policie nyní pilně pracuje na tom, aby byl zajištěn společenský pořádek.

Dnes odletělo ze Sýrie do své vlasti v letadlech ruského ministerstva pro mimořádné situace dalších 128 lidí. Jedná se o ruské občany, jejich rodinné příslušníky a ty, kteří se za rodinné příslušníky důvěryhodně prohlásili. Rovněž to jsou občané Svazu nezávislých států, kteří si z neznámých důvodů přáli opustit tuto zemi. Operace se konala po zajištění bezpečnostních záruk ze strany syrské vlády. (Z prohlášení MZV RF.)

"Rusko hodlá i nadále poskytovat syrskému lidu humanitární pomoc, jak v rámci mezinárodních organizací, tak i samostatně." (Z prohlášení MZV RF.)
Mrtvá Kočka: "Humanitární pomoc středního doletu."

Ruské ozbrojené síly opustily syrský přístav Tartús, jedinou základnu, kterou mají jak ve Středozemním moři, tak mimo území SNS.
Žena Moby Dicka: "Budoucí destinace: Kypr, Venezuela."
Vojáci tam prý nejsou potřeba: Základnu už dávno obsluhují "ruští civilisté". "Evakuace tohoto personálu není na pořadu dne." (Ministerstvo obrany RF.)
Mrtvá Kočka: "Asi nějaká ruská varianta českých Trade Fides."

Čtvrtek 27. června 2013
Den památky obětí komunistického režimu (63 let od popravy Milady Horákové).

"Člověk, který investuje do velkých celostátních novin, je pravděpodobně nekupuje jen proto, aby z nich udělal politický plátek. Na to je to příliš velká investice." (Julie Hrstková v komentáři HN "Svět podle Babiše".) Podle Julie získal Babiš k ruce "silný nástroj, aby přispěl ke změně společnosti". "Jde jen o to, jak jej využije."
Zde je vhodné připomenout, že před časem si jako skutečně velkou investici pořídil jiný miliardář, uhlobaron Zdeněk Bakala, podíl 88,3 % v nakladatelství Ekonomia, a.s. (krom Hospodských novin vydává i Ekonom, Marketing & Media, Obchodní věstník, odborné tituly Bankovnictví, Business Spotlight, FP-finanční poradce, Finanční Management, Hotel&Spa management, HR Management, Logistika, Moderní obec, Moderní řízení, Odpady, Právní rádce, Regal, Sign, Sport&wellness management, Stavitel, Technik a TREND Marketing. Internetová divize provozuje více než dvě desítky zpravodajských a odborných webů v rámci projektu iHNed.cz).
Připomeňme, že Bakala "využil", či lépe řečeno zneužil svého listu k tomu, aby v oba poslední dny obou kol prezidentských voleb nevídaně podpořil Karla Schwarzenberga, tedy Zemanova protikandidáta. Přičemž se list ocitl za hranou jak (bezzubého) zákona o volbě prezidenta, tak novinářské etiky.

Andrej Babiš se brání – co je na tom zlého, když se český tisk dostává zpátky do českých rukou?

Žena Moby Dicka: "Jo, jo, český tisk se dostává do baroních rukou Bakaly a Babiše."
Mrtvá Kočka: "Ba, Ba."

Mimochodem, co vlastní samo zmiňované kníže? Respekt? Tedy ten časopis?
Žena Moby Dicka: "Ten nakonec prodalo Bakalovi."
Mrtvá Kočka: "Aha."

Státní auditoři požádali finanční policii, aby zasáhla v případu "derivátů". Policajti navštívili ředitele agentury pro řízení státního dluhu Maria Cannatiho. Tedy ředitele pro řízení italského státního dluhu. Ukazuje se, že Itálie v r. 1999 fixlovala, aby se dostala do první vlny přijetí eura. V r. 1995 měla schodek státního rozpočtu 8 %, ale do r. 1998 se jí ho podařilo stáhnout na maasrichtské 3 %. A to díky "derivátovým kontraktům" za 32 mld. €. Z nichž dnes (přesněji k 20.6.2013) hrozí ztráta 8 mld. €. Jde o pověstnou "špičku ledovce" – Itálie si vloni zajistila státní dluh za rok 2012 celkovou sumou 160 mld. €, a na derivátových trzích pak utrpěla ztrátu 32 mld. €.
Moby Dick: "Vždy znovu mě překvapuje, jak finanční guruové dokážou pomocí finančních pump, obchody s deštěm, deriváty a jinými letadly přesvědčit lidi, že peníze nejsou problém, že »zdroje jsou«."
Žena Moby Dicka: "Což funguje, jen pokud platí, že »státní dluhy se neplatí«."
Mluvčí ECB odmítl komentovat možnou roli současného šéfa ECB v rýsujícím se průšvihu. Mario Draghi byl v 90. letech generálním ředitelem italského ministerstva financí, v jehož pracovní náplni bylo podobné finanční zázraky schvalovat.
Žena Moby Dicka: "Alespoň se natrénoval pro svou dnešní funkci, ve které poskytuje »neomezené záruky« celé eurozóně."
Mrtvá Kočka: "Pozor, ta »neomezená záruka« je omezená na několik set miliard eur!"

Téměř polovinu z celkového objemu státních dluhopisů v portfoliu ECB tvoří italské dluhopisy.

Evropský summýš naposledy navštěvuje demi-premi Petr Nečas. Nabídl ten zájezd kolegovi misijnímu Rusnokovi, ale ten nemá čas. Porád sestavuje vládu.

Kramářovu vilu navštěvují různí bývalí ministři a jiné osobnosti. Někteří se rozmýšlejí, jiní odmítají ministrování dříve než přijdou. Tak třeba "nevinný" nestranický ministr školství Petr Fiala v demisi tuto misi nepřijal – bylo by to "v rozporu s jeho principy". Jiní bývalí rozpory nevidí.
Třetím Rusnokovým úlovkem je Miroslav Toman mladší (exnáměstek a extajemník ministra zemědělství Jaroslava Palase ve vládě ČSSD, předseda Potravinářské komory ČR. Neplést s tatínkem stejného jména, za normalizace poslancem České národní rady a Sněmovny národů Federálního shromáždění (KSČ), bývalým ministrem zemědělství a výživy České socialistické republiky a federálním ministrem téhož ve vládě ČSSR Lubomíra Štrougala…).

Jako první byl ale dneska u Rusnoka spisovatel Pavel Kohout. Hezky si popovídali. Pavka dostal od Jiříka předčasný dárek ke svým nadcházejícím 85. narozeninám. Novinářům neprozradil, zda dostal nabídku být ministrem kultury. Nabídku být ministrem dostal jiný Kohout, Jan (absolvent moskevské školy pro diplomaty, exKSČ, diplomat, exprvní náměstek ministra zahraničí Cyrila Svobody ve stejné Špidlově vládě jako Toman, exstálý zástupce ČR při Evropské unii, exnáměstek ministra zahraničí Karla Schwarzenberga, tentokrát v druhé Topolánkově vládě, exministr zahraničí z Fischerovy vlády, kam byl nominován ČSSD, pročež v ní pozastavil členství, aby se na tu dobu stal nestranickým odborníkem, dnes opět ČSSD…)
Mrtvá Kočka: "Hele, socani mají už svou vládu!"
Žena Moby Dicka: "A možnou podporu ve Sněmovně…"

"Účast v prezidentské vládě je v rozporu s usnesením ústředního výkonného výboru ČSSD, který jasně rozhodl, že bez nových voleb nemá žádnou novou vládu podporovat ani se jí účastnit." (Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD ve svém ranním vystoupení.) Rozzlobený Sobotka žádá Benešovou, aby vrátila stranickou legitimaci. A vůbec, totéž by měli udělat všichni současní členové ČSSD, kteří se stanou ministry  v Rusnokově vládě, a zradí tím partaj!

"Já té straně rozhodně nejdu dělat ostudu, já se s ní ztotožňuji, že je potřeba, aby skončila pravicová vláda, já k tomu chci přispět." (Marie Benešová, presumptivní ministryně spravedlivosti.) Sobotkova slova ji "roztrpčila a velmi ji mrzí".

Sobotka se na Benešovou hodně hněval dopoledne, ještě než se dověděl o dalším zrádci Kohoutovi, který kejvl. A to není všechno!

Vladimír Dryml (exKSČ, exnáměstek ministra zdravotnictví Davida Ratha, senátor a vrchlabský zastupitel, exČSSD a SPOZ, ředitel vypečené Vrchlabské nemocnice) prohlásil, že je "připraven stát se ministrem zdravotnictví v úřednické vládě".
Žena Moby Dicka: "On byl »připraven« už za Ratha!"
Mrtvá Kočka: "Vždy připraven."
Zatím se ale neví, jestli by ho Rusnok chtěl…
Žena Moby Dicka: "To  mu nikdy nevadilo, aby chtěl on."

Senátor Tomio Okamura navrhuje Cikánům, aby si někde v Indii vytvořili demokratickou cestou vlastní stát.
Žena Moby Dicka: "To už Stalin daroval Židům republiku!"
Mrtvá Kočka: "A Hitler alespoň město: Lázně Terezín…"

US prezident Barack Obama s chotí zahajuje v Senegalu své velkolepé africké turné.
Žena Moby Dicka: "S pětiletým zpožděním."
Čerstvý čínský prezident Si Ťin-pching tůroval po Africe už v letošním březnu, jen co byl dovolen do úřadu prezidenta. Jiní čínští prezidenti a viceprezidenti za tu dobu, co je Obama prezidentem, rajtovali po nearabské Africe třicetkrát!
Mrtvá Kočka: "Správní černoši!"

Pátek 28. června 2013

V noci, jak je už na summýších EU zvykem, doběhla nejzávažnější jednání premiérů. Nečas je spokojen, že nám EU pomůže se záplavami, a to hned třikrát: Napoprvé v regionech, napodruhé celému státu. A napotřetí se na povodně svede zpoždění čerpání z pomocných programů EU, takže se vybrání tam ležících peněz může uskutečnit později než za sucha.
Domluvilo se těch trapných 6 mld. € na pomoc zaměstnávání mladých nezaměstaných – na příštích 7 let. Nejpozději v lednu 2014 začnou přístupová jednání se Srbskem, které se z europského pohledu smířilo s faktem samostatného Kosova. 1. července přistoupí k EU 28. země, Chorvatsko. Což uvítají zejména evropští neohrožení turisté.

Do Astrachaně připlula na přátelskou návštěvu první skupina raketových člunů íránského námořnictva, včetně dvou raketových člunů projektu Sina. Podle slov velitele skupiny, pro íránské námořníky byla plavba do Astrachaně "dobrou zkušeností."

Do Petrohradu přibyla na krátkou pracovní a přátelskou návštěvu delegace íránské Organizace pro jadernou energetiku. Oznámila, že íránská jaderná elektrárna Búšehr jela při testech na 100% výkon už před třemi dny. Nedošlo k žádným závadám ani náletům. Jen co ruský dodavatel vykoná patřičné testy, bude mírová elektrárna uvedena do normálního provozu.
Žena Moby Dicka: "Kdo koho bude líbat?"
Mrtvá Kočka: "Íránci Rusy."

Plavidla, plující pod ruskou vlajkou, která dodávají do Sýrie ropné produkty, mohou být terčem napadení. Pravil Kadrí Džamíl (vicepremiér, Sýrie). Neupřesnil však, kdo a jakým způsobem může útok provést.
Žena Moby Dicka: "Nejspíš nějací Syřani."
Mrtvá Kočka: "Ruskými zbraněmi."

"Gazprom má zkušenosti se skladováním plynu v ukrajinských plynových zásobnících. Tato zkušenost je výrazně negativní. Rozhodli jsme se k velmi tvrdému kroku: nikdy a za žádných podmínek neuskladníme plyn v ukrajinských podzemních zásobnících." (Alexej Miller, ředitel ruského plynového holdingu Gazprom na tiskové konferenci.)
Žena Moby Dicka:  "Co místo ukrajinských zásobníků?"
Mrtvá Kočka: "Čínské."

Otec odpadlíka od CIA Edwarda Snowdena prohlásil, že jeho synek jest připraven "za určitých podmínek" vrátit se do USA.
Podmínky jsou jen dvě: 1. Záruka, že nebude zatčen do soudu. Soudní proces s ním bude veřejný.
Žena Moby Dicka:  "Nezmiňovaná podmínka vyplývá: Celou tu dobu bude dávat statečná prohlášení na všechny strany."
Mrtvá Kočka: "Načež doufá, že ze sebe udělá příslušný státní zástupce milosrdného vola."

Pátek je tradičním dnem protestů v muslimských zemích. V Alexandrii došlo ke srážkám mezi stoupenci a odpůrci Mohameda Mursího (prezident, Egypt). Opoziční rebelové se pokusili obsadit hlavní sídlo Muslimského bratrstva, avšak proti střelbě neměli šanci. Je hlášeno 30 raněných. Další demošky probíhají i v Káhiře.

Zdravotní stav prezidenta Nelsona Mandely, který byl hospitalizován v Pretorii, se značně zlepšil. Novinářské hyeny, obklopující nemocnici, smutně svěsily ohony.

Do JAR míří ze Senegalu US prezident Barack Obama. Vůbec nikdo si ho nevšímá – všichni se modlí za Nelsona. Zprávou dne pro US noviny snad může být jen Barackovo prohlášení, že nemá v úmyslu Mandelu navštívit. Má totiž obavy, aby nebyl "příliš dotěrný"

Z kultury: Dnes začíná v Karlových Varech mezinárodní filmový festival, a vydrží tam až do 6. července.

Stloukání prezidentské vlády pokračuje. Pavel Kohout se už nemusí bát – místo ministra kultury vzal Jiří Balvín (exředitel České televize). Do Kramářovy vily se kromě mraků jiných pre-ministrů dostavil i Jan Fischer, expremiér "vlády odborníků".
Žena Moby Dicka: "Možná radil, jak hledat nestranické odborníky."
Mrtvá Kočka: "Anebo přišel požádat o půjčku na zapravení dluhů po prezidentské kampani."

Bohuslav Sobotka (ČSSD, předseda) se probudil: Pokud nedostane prezidentská vláda důvěru, a pokud se nepodaří rozpustit Sněmovnu, bude chtít po prezidentovi, aby dalším pokusem pověřil jeho.

Sobota 16. června 2013

Žena Moby Dicka: "Říkali jsme – Zeman nezapomíná. A kdo jednou odmítl, druhou šanci nedostane!"
Mrtvá Kočka: "Ale ČSSD by přesto mohla mít vládu!"
Žena Moby Dicka: "Se stejnými ministry…"
Mrtvá Kočka: "… a s Michalem Haškem jako premiérem."

**************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík! >>:)) Moby Dick