pátek 23. srpna 2013

MOBY DICK: Trpělivost s demokracií

Turistická zloba, ultrafialový protest, syrská chemie, vypuštění Sněmovny a zrádná Chelsea.
************************************

Sobota 17. srpna

Do Česka přichází babí léto.

U Králík na Orlickoústecku proběhla v rámci každoročního Dne sil podpory Armády ČR ("Akce Cihelna") vojenská historická ukázka, zobrazující Ostravskou operaci z r. 1945. 25.000 diváků svým hlasováním rozhodlo, že ji letos vyhrál wehrmacht.
Mrtvá Kočka: "Asi ta podpora AČR nebyla patřičně silná…"
Nejlepší marmeládu na světě dělá Blanka Milfaitová v Novohradských horách, a to nejen z citrusů, ale i z borůvek, hrušek, rybízu, brusinek, meruněk, dýní a jahod, vy chytráci z Brusele!

Jannis Sturnaras (ministr financí, Řecko) odvolal ředitele privatizační agentury Steliose Stavridise.
Stelios privatizoval řeckou státní loterii OPAP do rukou česko-řecké investiční skupiny Emma Delta, kde má podíl i český investor Jiří Šmejc (exPPF).
Stelios pak několikrát použil soukromé letadlo Jorgose Melisanidise (nový spolumajitel OPAP, Šmejcův obchodní partner).
Stelios pak vyletěl z agentury. Bez padáku. Jako druhý ředitel během půl roku. Na privatizaci OPAP se nic nemění.

Mário Armando Ramirez Trevino (alias X-20 alias Plešatý, boss drogového Cartel del Golfo, jenž obhospodařoval komodity jako kokain, marihuana a násilí) byl zadržen v Mexiku nedaleko hranic s Texasem (USA). Někdo si vydělal $5 milionů odměny, kterou na Iks Dvacítku vypsala US Agentura pro potírání narkotik.

České cestovní kanceláře zkrátily pobyt v Egyptě asi u 10 % ze svých 5.000 klientů. Neohrožení turisté jsou značně rozhořčeni: Ani v Hurghadě na pobřeží Rudého moře, ani v sinajském Sharm ash Shaykhu nepokoje nejsou! Toliko výjimečný stav a zákaz vycházení po setmění. V zemi bylo za poslední dny zastřeleno jen tisíc lidí, vypáleno 50 policejních stanic, 30 kostelů a pouze pár hotelů. Ale jen těch, co patřily křesťanům.
Žena Moby Dicka: "Přičemž Češi žádní křesťani nejsou."
Mrtvá Kočka: "Zkus to vysvětlit v noci někomu se zapálenou zápalnou lahví v ruce."

Čínský rozhlas v českém jazyku hlásí: V Pekingu skončilo finálové kolo mistrovství Číny v sudoku. Mistrovský titul získal Ťin Cche. Z osmi finalistů bude vybrán čínský reprezentační tým pro říjnové mistrovství světa v sudoku, které se bude poprvé konat v Číně.

Čínská policie oznámila rodině Kuo Fej-siunga, že se o svého příbuzného nemusí bát, neb je již od 8. srpna v zákonné vazbě. Dopustil se trestného činu "narušování veřejného pořádku". A to tím, že vedl kampaň za demokracii a lidská práva.
Žena Moby Dicka: "Demokracie a lidská práva narušují veřejný pořádek?"
Mrtvá Kočka: "To říkal už soudruh Hitler."
Žena Moby Dicka: "Asi záleží na tom, jestli chceš mít Ordnung, nebo demokracii."
Moby Dick: "Nejspíš bychom na to mistrovství světa v sudoku neměli jezdit…"

Neděle 18. srpna 2013

Karnevalovým průvodem skončil tradiční duhový festival Prague Pride. Mezi jeho dvaceti tisíci účastníky byly zastoupeny skutečně všechny barvy duhy: 30 % z nich bylo hetero.
Duhovému veselí předcházel Pochod pro rodinu, svolaný Mladými křesťanskými demokraty a konzervami z Akce D.O.S.T. Tento Pochod proběhl pod záštitou kardinála Dominika Duky (církev římskokatolická) a senátora Jiřího Čunka (církev lidově demokratická).
Žena Moby Dicka: "Ze všech barev duhy jen ta fialová."
Mrtvá Kočka: "Spíše ultrafialová."

"Já jsem dostal informace, na základě kterých jsem musel jednat, a pana Šmerdu jsem z toho místa odvolal." (Martin Pecina, bolívarský ministr vnitra přechodné nedůvěryhodné Zemanovy vlády v demisi, k odvolání exministra dopravy Radka Šmerdy z dozorčí rady České pošty, v Otázkách VM.) Tajnosnubný bolí-Pecina odmítl specifikovat povahu oněch informací.
Mrtvá Kočka: "Když o tom nesmíte mluvit, tak ani nenaznačujte!"
Šmerda i nadále vede poštovní tiskárnu cenin, dceru České pošty.

Detektiv Jiří Mazánek a návladní Jan Kořán z Vrchního státního zastupitelství v Praze vyslechli ve washingtonské kanceláři FBI Victora Jackoviche (Jackovich International, prezident konzultační firmy, která se podílí na amerických vojenských zakázkách). Podle Respektu tento respektovaný a mnohokrát oceněný US exdiplomat dosvědčil, že si Marek Dalík (exporadce a (ex?)kamarád Mirka Topolánka, expremiéra (ODS)) řekl při jednání s firmou Steyr v r. 2007 o úplatek ve výši 18 milionů € v kauze transportérů Pandur. AČR tehdy chtěla nakoupit 107 transportérů za 14,4 miliardy korun, takže by se jednalo o všimné ve výši pouhých asi tří procent.

Dalík je od října minulého roku obviněn z podvodu. Nikoli z korupce, protože jakožto poradce premiéra Topolánka, jehož vláda nákup nakonec schválila, nemohl tento kšeft jakkoli ovlivnit. Jeden transportér přišel na 134 milionů Kč, zatímco Portugalsko platilo asi 40 milionů Kč. Česká varianta dle tehdejšího ministra obrany Martina Bartáka (a pozdějšího náměstka ministra financí Miroslava Kalouska za ODS) byla dražší proto, že dostala dodatečné pancéřování. Díky tomuto vylepšení ztratilo vozidlo schopnost plavat a bránit se – byly totiž zakryty původní boční střílny…
Mrtvá Kočka: "Takže proto AČR na Cihelně prohrála s wehrmachtem?"

Vláda premiéra Jiřího Paroubka (exČSSD, dnes LEV21) původně schválila nákup 199 kusů Pandurů. Firma Steyer uvolnila na podporu tohoto prodeje asi 1,4 miliardy Kč, kterými vládnul zlobbista Jan Vlček. Zástupci Steyru s ním podepsali slouvu, aby je zkamarádil s tehdejším, později zázračně zbohatnuvším premiérem Standou Baby Grossem (prý v ČSSD osoba toho jména nikdy nebyla).

Žena Moby Dicka: "Ale nakonec ty naše Pandury zase nejsou tak špatný."
Moby Dick: "Gripeny jsou taky skvělý."
Mrtvá Kočka: "Ale mohly být levnější – o ty úplatky!"

Muslimské bratrstvo odmítá jakékoliv spojení s teroristy. Transparenty na jeho shromážděních, oslavující Al-Kejdu, vyjadřují pouze osobní sympatie některého ze čtvrt milionu bratrů.
"Je to početná skupina lidí, kteří se podíleli na revoluci, neměli bychom je zahnat do podzemí." (Hani Shukrulláh, káhirský novinář.)
Žena Moby Dicka: "A když si někdo demokraticky schválí totalitu…"
Moby Dick: "…tak je to konec demokracie."
Mrtvá Kočka: "Před čímž nezachrání ani nástup vojenské vlády."

Adam Gadanh, "americký příznivec" Al-Kejdy, vybídl arabský lid k vraždám západních diplomatů. Vyzval bohaté muslimy, aby teroristům za tuto Alláhulibou činnost vypláceli tučné doměny. Pan Gadanh již nebydlí v USA, přesídlil do Dubaje. Za jeho dopadení vypsali Amíci odměnu milion dolarů.
Žena Moby Dicka: "Zvýšila bych to na pět milionů."
Moby Dick: "U Plešouna se to osvědčilo."

Pondělí 19. srpna 2013

Na politické scéně není podle Ladislava Jakla v současnoti subjekt, který by stál exprezidentovi Václavu Klausovi "za to". Tedy za návrat do politiky v dresu té které politické strany či uskupení.
Žena Moby Dicka: "I když mnohé se o to snaží."
Mrtvá Kočka: "Snaží se to tvrdit."

"V pátek, kdy jsou po modlitbách hlášeny další masivní nepokoje, nechceme mít v Egyptě jediného klienta." (Stanislav Zíma, obchodní ředitel Exim Tours.) Z velkých českých cestovek se nepokojů v Egyptě neobává pouze neohrožený Čedok. A třeba jeho klienty nikdo nezastřelí, nezapálí, neznásilní, neunese, anebo to všechno neudělá najednou. Ale cokdyž? I kdyby jen jednoho?
Poslední turistické lety z Egypta jsou plánovány na 26. srpna. Vypadá to, že jediným českým turistou v Egyptě bude příští týden jen Petr Kramný.
Cestovky se těší, že už v září budou moci pokračovat.
Žena Moby Dicka: "Jen jestli se těší klienti!"
Mrtvá Kočka: "1.250 Kč/ 3 dny all inclusive, no netěš se na to."
Žena Moby Dicka: "Što éto takóje »all inclusive«?"
Mrtvá Kočka: "Masových kuliček co hrdlo ráčí."

"Úřady v Košicích musí tuto zeď strhnout bezodkladně." (Andrula Vassiliu, eukomisařka EU pro vzdělávání, kulturu, mnohojazyčnost a mládež.) Zeď, oddělující "ostatní občany" od Romů se "neslučuje s hodnotami, na nichž je vybudována EU".
Mrtvá Kočka: "Jestli náhodou za tou zdí nejsou ti Romové, které jste vy nechtěli v Evropě!"

Německé ministerstvo financí uznalo virtuální měnu bitcoin za "soukromé peníze". To značí, že komerční zisky z nich ke možné zdaňovat. Danit se nebude "soukromé využití".
Bitcoin je jediná měna na světě, které nehrozí tištění bilionových hodnot. Jejich počet je předem stanoven na 21 milionů kusů, kteréžto množství se do oběhu dostane asi kolem roku 2040.
Žena Moby Dicka: "Hle nová světová měna!"
Mrtvá Kočka: "Jediná stabilní."

Po dlouhých měsících zdržovaček pustil konečně Bašár Asad do Sýrie inspektory OSN, kteří mají vyšetřit použití chemických zbraní v současných vnitrosyrských válkách.
Žena Moby Dicka: "Proč ta náhlá změna?"
Mrtvá Kočka: "Už se na ty experty narichtovali."

Úterý 20. srpna 2013

147 : 7. Skóre hlasování o rozpuštění Poslanecké sněmovny poté, co modří ptáci odletěli na jih. Předtím ještě proběhlo drobné hašteření exkoaličních pravičníků a chvástání se jistých betasamců.
Sněmovna provedla "harakiri". Alespoň podle poslance Pavla Béma. Více jiní jinde. Poznamenejme jen, že expremiér Petr Nečas se zapomněl oholit.
Mrtvá Kočka: "Nezapomněl. To je jeho nová imič."
Žena Moby Dicka: "Vždyť vypadá jak loupežník! Kdopak mu to poradil?"
Mrtvá Kočka: "Nejspíš loupežník Dalík."

"Velké peníze nemají trpělivost s demokracií." (Miroslav Kalousek, zlý exministr financí, TOP 09, k možným nastupujícím politickým "podnikatelským projektům" typu Věci veřejné, v rozhovoru pro Hospodské noviny.) Článek je nadepsán "Vláda ČSSD bude Zemanovou onucí."
Žena Moby Dicka a Bohuslav Sobotka: "I nebude!"

Budova Správy služeb Hlavního města Prahy se stala objektem zájmu policie.
"Policisté sbírali důkazy." (Stručný Pavel Hanták, mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu.)
Žena Moby Dicka: "Jaký organizovaný zločin by se tam mohl vyskytovat?"
Mrtvá Kočka: "Odtahy aut!"

Jistý Lukáš N. (Brno) o sobě nedávno rozhlásil, že mu byl vydán občanský průkaz, kde je vypodobněn s cedníkem na hlavě. Takovou pokrývku svršku svého těla prý musí nosit všichni pastafariánci. Cedník na lbi jest prý "vyjádřením náboženského cítění". Lukášovi se mohlo jeho náboženské zanícení vymstít – ocedněný by totiž musel být při každé lustraci. Avšak ministerstvo vnitra Lukáše problému zbavilo: Občanka s cedníkem mu nebude vydána. A to pod průhlednou záminkou, že pastafariáni nejsou v ČR registrováni ani jako církev, ani jako náboženská skupina.
Žena Moby Dicka: "Takže nedostanou ani církevní náhrady."

Policie odložila trestní oznámení, které podalo Ředitelství silnic a dál-nic kvůli zvlnění dálnice D47. Jeho viník tedy zůstane nevypátrán. Nevíme, jak to trestní oznámení znělo, ale evidentně při stavbě těchto vln někdo podváděl, někdo neodvedl zaplacenou práci a někdo kradl materiál!
Mrtvá Kočka: "Nejspíš za to může přistání Létajícího špagetového monstra a pastafariáni!"

Exministr obrany Martin Barták vystoupil jako korunní svědek proti exřediteli Tatry Ronaldovi Adamsovi. Pánové se potkali r. 2009, kdy byl Barták prvním obranným ministrem, na zbrojařském veletrhu. Adams mu prý zmínil "fond s 20 miliony" a naznačoval. Barták ho tehdy neudal, protože to "nepovažoval za korupci". Nyní názor změnil, a to "na základě dalších okolností".
Žena Moby Dicka: "Što éto takóje »další okolnosti«?"
Mrtvá Kočka: "Soud s Bartákem za korupci, kdy zas on požadoval po Tatře 5 milionů, tentokrát dolarů…"
V této kauze proti Bartákovi svědčí exvelvyslanec USA v Česku a předseda dozorčí rady automobilky Tatra William J. Cabaniss.
Žena Moby Dicka: "Tady někdo evidentně lže."
Mrtvá Kočka: "A my tušíme kdo."

"Je to pro mě mimořádná chvíle. Vzpomínky na tyto osudy mě naplňují hlubokým smutkem a studem." (Anděla Merkel navštívila jako první německý kancléř koncentrační tábor Dachau v dnešním předměstí Mnichova). Setkala se zde s přeživšími šoa i s dnešní německou mládeží.
"Kancléřka je nyní naším čestným členem." (Uri Chanoch, předseda organizace, která v Izraeli sdružuje bývalé vězně koncentráku Dachau.) Anděla od něj dostala na památku čestnou medaili a tlustou knihu s identifikovanými jmény více než 33 tisíc vězňů, kteří zde byli zavražděni. Bylo zde zabito přes 43 tisíc lidí, ale všechna jména nejsou známa.

Opozice (a bulvární média – německá, anglicky psaná i česká) okamžitě vyletěla, že je nechutné něco takového činit v rámci volební kampaně! A udělat si na pietním místě zastávku mezi návštěvami volebních pivních stanů… Anděly se zastal Max Mannheimer, který přežil Auschwitz, a který kancléřku do Dachau pozval. Využil tak příležitosti, že se vyskytovala poblíž zrovna v době, kdy v Dachau probíhala jedna z akcí k 80. výročí zřízení tohoto prvního nacistického lágru.

Mrtvá Kočka: "Ale za to kancléřka Anděla opravdu nemůže, že to »stihla« jako první!"

Parvíz Mušaraf (exprezident, Pákistán) obviněn ze tří hrdelních zločinů: z vraždy, spiknutí k vraždě a usnadnění vraždy premiérky Bénázír Bhuttové v r. 2007. Jak toto provedl?
"Nezajistil jí odpovídající ochranu." (Muhamed Azhar, žalobce.)
To, že patřičná ochrana nebyla zajištěna, je evidentní – Bhuttová totiž byla skutečně zavražděna!
Žena Moby Dicka: "To je logika přímo…"
Mrtvá Kočka: "…urválkovská."

Mohamed Badí (Muslimské bratrstvo, vůdce) zadržen egyptskými bezpečnostními složkami a umístěn do stejné věznice, jako předminulý zlý prezident diktátorský Hnusný Mubarak.

"Kdo je za tím? Izrael. Máme důkazy.“ (Recep Tayyip Erdoğan, premiér, Turecko, oznámil světu viníka egyptského vojenského převratu.)
Žena Moby Dicka: "To neříkal Chameneí?"
Mrtvá Kočka: "Ne. Ale jako by říkal, žejo?"
"Nyní Západ začíná říkat, že demokracie se nerovná volební urně nebo nejen volební urně, ale my víme, že ve volební urně je vůle lidu. Západ musí pochopit podstatu demokracie, musí se ji naučit.“ (RTE.)
Žena Moby Dicka: "Tohle je zase jako od Mugabeho."
Mrtvá Kočka: "Anebo od našich komoušů."

Středa 21. srpna 2013
Připomínáme si 45. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Nepřipomínáme si zradu konkrétních lidí, které tehdy všichni znali jménem! A všichni to byli komunisti. Kovaní.
Mrtvá Kočka: "Dnes skovaní."

Prezident republiky Mlhoš Zeman se zúčastnil 12. schůze Senátu Parlamentu České republiky a vystoupil zde se svým projevem, ve kterém se snažil senátory naklonit svému kandidátovi na ústavního soudce, jímž byl Jan Sváček. Sváčka navrhoval už prezident Klaus, tehdy neprošel o jediný hlas. Teď to bylo 30 : 45 v neprospěch pana Sváčka.
Mrtvá Kočka: "V neprospěch pana Zemana."
Žena Moby Dicka a většina médií: "Demokracie zvítězila!"
Mrtvá Kočka: "A odskákal to chudák Sváček."

Ústavní soud rozhodl: Českou televizi by při soudních sporech kvůli nezaplaceným poplatkům měli zastupovat její zaměstnanci. Nikoli externí právní firmy. Soudci tak rozhodli ve prospěch ženy, která původně nezaplatila 675 Kč, ale nakonec musela připlatit ještě přes osm tisíc na "související náklady řízení".
Žena Moby Dicka: "Kdy ÚS rozhodne podobně o stejné vykutálené praxi Dopravních podniků? A odtahových korzárů? A jiných státních či obecních úřadů, které umožňují vejvar právně-vymahačským firmám?? A o jiných organizovaných zločinech, páchaných státem a obcemi na občanech???"
Mrtvá Kočka: "Dokud ty vykutálence sami neodkutálíme."

Nedávné rozhodnutí Nejvyššího správního soudu zapříčinilo, že Mikuláš Bek, rektor Masarykovy univerzity v Brně, razantně snížil poplatky za prodlouženou dobu studia. Propadlíci, pomalíci a další, kteří to nestihli v termínu prodlouženém o jeden rok, budou platit místo 4201,50 Kč už jen 3999 Kč. Je to tedy (nejspíš, protože se to zásadně na stránkách MU neuvádí) poplatek za měsíc. Avšak platí se za každých dalších započatých šest měsíců studia…

Damašské předměstí Dúma napadeno nervovým plynem, nejspíš sarinem. Jak ukazují amatérská videa z mobilů. Nemocnice potvrdila 213 mrtvých, syrští opozičníci uvádějí 650 zabitých. Celkové počty obětí dnešních střetů mají být až 1.300. Vláda z chemického útoku viní opozici. Mezinárodní experti z OSN jsou ubytovaní jen pár bloků vedle.
"Bylo by to opravdu podivné, kdyby toto vláda udělala zrovna ve chvíli, kdy do země přijedou mezinárodní inspektoři." (Rolf Ekeus, švédský exdiplomat, vedoucí týmu OSN v Iráku.)
Žena Moby Dicka: "To neznáte diktátory!"
A co budou teď dělat odborníci? Doběhnou na místo a zajistí čerstvé stopy?
"Nejprve potřebujeme formální žádost od některého členského státu OSN." (Ake Sellström, vědec, Švédsko, vedoucí týmu OSN v Sýrii.)
Mrtvá Kočka: "Je vidět, že diktátor zná vás."
Menažerie se diví, jakýžeto mandát/nemandát dala OSN svým výzkumníkům/nevýzkumníkům.

Ať už se vyšťourá/nevyšťourá cokoli, USA nezasáhne, i kdyby se prezidentem USA vytyčené červené lajny překračovaly denně. Syrští opozičníci by totiž v případě uchopení moci "nepodporovali americké národní zájmy". (Dle generála Martina Dempseye, náčelníka sboru náčelníků štábů US armády.)
Menažerie pana generála zdvořile upozorňuje, že v Sýrii jsou různé skupiny opozičníků, a záleží jen na USA, které podpoří, a které nepodpoří.
Žena Moby Dicka: "Jenže ať si vyberou, koho si vyberou…"
Mrtvá Kočka: "…tak to bude zase špatně. Už od Vietnamu."

Ještě nás bude zajímat, jak se chce prezident Obama přetvařovat v úsilí přesvědčit obecenstvo, že neztratil tvář.

Egyptský hnusný exprezident Mubarak půjde po dvou letech z vazby. Rozhodl o tom soud. Ukazuje se, že z 27 guvernérů, které minulý týden jmenovala vojenská junta, je 18 vojáků a policejních generálů, z nichž někteří aktivně vystupovali proti revoluci v roce 2011. Takže jde o "kontrarevoluci".
Žena Moby Dicka: "To slovo jsem už 45 let neslyšela!"
Mrtvá Kočka: "Nepřipravuje někdo pro Egypt internacionální pomoc?"
Vojáci se sami označují za "ochránce demokracie" – připravují přece volby!

Vojín Bradley Manning nebyl za poskytnutí tun tajných materiálů pro WikiLeaks odsouzen ani na 90 let, jak zněly první odhady, ani na 60 let, jak se obávala obhajoba, ale jen na 35 let vězení. Po třetině trestu si může požádat o milost, a tři roky si už odkroutil ve vazbě.

Čtvrtek 22. srpna 2013

Různí straníci vystupují ze svých mateřských partají a hledají kandidátku, na které by se uchytili. Různé strany hledají ksichty, na které by se chytili nějací voliči.
Šéfodborář Jaroslav Zavadil (ČMKOS) se stane volebním lídrem ČSSD v Praze.
Žena Moby Dicka: "Další důvod vystoupit z odborů. Pro pravičáka i pro levičáka: Odbory by neměly být ve vleku partaje. Ani naopak!"
Mrtvá Kočka: "ČSSD má v tomhle už svou tradici, že, pane předsedo Senátu Štěchu?"
Žena Moby Dicka: "Však jsem z odborů hned po té mesalianci vystoupila."
Mrtvá Kočka: "To já nemůžu."
Žena Moby Dicka: "Proč?"
Mrtvá Kočka: "Já v nich nikdy nebyla."

Moby Dick míní, že odbory nejsou sprosté slovo, ale současné odbory vedou většinou sprosťáci.

Stranické kandidátky se začínají pomalu plnit. Snad jenom ODS ještě neví, kdo ji povede do předvolebního boje.
Mrtvá Kočka: "Za kovboje."

V Číně začal soud s Po Si-lajem, padlým úplatkářským komunistickým knížetem města Čhung-čching. Připomeňme, že jeho manželka Ku-Kchaj-laj otrávila britského občana Neila Heywooda, což se snažil Po zamaskovat, i kdyby měl odrovnat místního šéfa policie, pro kterého už to bylo cu moc. Média nyní řeší hlavně to, že se jedná o politický boj, který Poa odstavil z devítičlenného politbyra ÚV KSČ. Aféra s mrtvým Britem prý byla vhodnou "záminkou".
Mrtvá Kočka: "Vrazi, úplatkáři a tyrani jsou tam nejspíš všichni."
Obyvatelé Čhung-čching hořce litují pádu svého vládce. Jak jejich město zvelebil! Všude zeleň, hřiště pro děti, hudební školy…
Mrtvá Kočka: "Obyvatelé Hostivic také vzpomínají na dobrodince Ratha!"
A hlavně – Po vymýtil ve městě zločinnost, když zlikvidoval gangsterské bandy.
Mrtvá Kočka: "Aby se sám mohl stát kmotrem kmotrů. Stejně jako když dělali Ordnung nacisti."
Žena Moby Dicka: "Ale tohle jsou komunisti!"
Mrtvá Kočka: "No právě!"

Po-Si-laj odvolal svá dřívější přiznání. Teprve teď se prý dověděl, že ani v Číně už nemusí vypovídat proti sobě.

Hnusný Mubarak odletěl z  vazby vrtulníkem rovnou do domácího vězení. Soud ho ještě čeká.

Mrtvá Kočka: "Nechtěly by si Čína s Egyptem vyměnit své papaláše, aby se skutečně dostali před nezávislé soudy?"
Žena Moby Dicka: "A k jakému soudu bys poslala naše povedené šibaly?"
Mrtvá Kočka: "Ke spravedlivému."
Žena Moby Dicka: "Na Marsu ještě justici nezavedli."

"Kdokoliv nás zraní, kdokoliv se pokusí nás zranit, musí vědět, že ho zasáhneme.“ (Benjamin Netanjahu, premiér, Izrael, v reakci na 4 rakety vypálené z Libanonu na severní Izrael.)
Jednu raketu sestřelil protiraketový obranný systém Železná klenba (Železná kupole, Kipat barzei) mezi Akkem a Naharíjí. Další tři dopadly do polí. Kvůli šoku bylo ošetřeno několik lidí. Činem se pochlubily Brigády Abdulláha Azzáma, libanonská frančíza Al-Kejdy.
Útok odsoudil i Mišel Sulejman (Libanon, prezident), který ho označil – za porušení libanonské suverenity.

Pátek 23. srpna 2013

Izraelské letectvo udeřilo v noci na teroristický cíl jižně od libanonského hlavního města Bejrútu. Byl zaznamenán zásah a po úderu se všechny letouny v pořádku vrátily na základnu. Jedná se o odvetu Izraelských obranných sil za včerejší raketový útok z Libanonu na severní Izrael.

Poloozbrojená egyptská opozice Muslimských bratří svolala na dnešní den "Pátek mučedníků". Vojsko a policie obsadily důležitá místa v centru i v okolí Káhiry. Opozice nakonec protesty odvolala, takže se jich zúčastnily jen stovky těch, kteří se to nedověděli.

Prezident republiky Mlhoš Zeman přijal v 11.00 hodin na Pražském hradě předsedy parlamentních stran Víta Bártu (VV), Bohuslava Sobotku (ČSSD), Martina Kubu (ODS), Karla Schwarzenberga (TOP09) a Vojtěcha Filipa (KSČM). Po skončení schůzek se prezident republiky v 15:00 vyjádřil k předčasným volbám. Kdo je na jeho vyjádření zvědav a nedívá se na televizi, bude asi muset zabloudit na facebook. Hradní tiskové zprávy zůstávají i nadále ve své zoufalé verzi, a člověk, který dělá nové osobní stránky pana prezidenta, dosud tu tiskovku nezpracoval (18:00). Možná proto, že Mlhošovy tiskovky nikdo z Hradu nezaznamenává.

Zato si na těch stránkách můžete přečíst, co pěkného řekl pan prezident Parlamentním listům. Připomínáme, že "Parlamentní listy" nejsou parlamentním médiem, a tento dojem jen záměrně a falešně vzbuzují. Ve skutečnosti jde o podvodný výdělečný projekt, politický bulvár, místy až žumpu.
Žena Moby Dicka: "Tak od prezidentských sympatií k Haló novinám je to docela…"
Mrtvá Kočka: "…sešup."

Ale jo, něco jsme zaslechli: Pan prezident zase poněkud posunul "zvyklosti", když začal radit, kdo by měl/neměl jít s kým do koalice.
Žena Moby Dicka: "Tohle zjevení bude jmenovat předsedu vlády. Kohopak asi?"
Mrtvá Kočka: "Za ČSSD kancléře Ing. Vratislava Mynáře."

Politické strany již připravují své volební programy.
Mrtvá Kočka: "Myslíš volební sliby."
Ano, myslím. Tak ČSSD zvýší daně firmám a bohatcům, pro živnostníky zavede registrační pokladny. Zruší druhý důchodový pilíř. A zavede a zruší také všechno, co už kdy slibovala.
KSČM vyvolá referendum o církevních "restitucích". A také provede všechno, o čem teď mlčí.
Žena Moby Dicka: "Proč nechce referendum o Únoru 1948? Po kterém ty majetky ukradli?"
Mrtvá Kočka: "Anebo referendum o Srpnu 1968?"
Moby Dick: "Tohle referendum už vyhrála. Uvedením a sledovaností estébáckého seriálu Třicet případů majora Zemana."

Volby se blíží! Nastávají pravé hody demokracie. Musíme s tou naší ubohou demokracií mít trochu trpělivosti.
Mrtvá Kočka: "Ale proč přitom máme trpět?"

**************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík! >>:)) Moby Dick
**********************************************
Hlavní zdroje provozu:

iHned.cz
"Sme.sk
Wikipedie
Klub přátel českého rozhlasového vysílání z Číny
Pražský hrad
Metro.cz
Eretz.cz
Česká televize
Bild.de