sobota 28. září 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Firma, kde dneska je stále včera

Pondělí 24. září 2003

Managoři stále někde tajuplně rokují. Drn si shání zaměstnání na MIZu. S Trnem chce obnovit jejich rozvernou dvojku. Se svými konexemi by se možná - pokud budou nové volby - mohl stát i ministrem! Máme s Ambrožem klid na práci. Pracuje i optimalizovaná Badavá - Irmo, kdy si budeš hledat nový flek?



Úterý 25. září 2003

Tak pracovitou, znalou a spolehlivou pracovnici jako je Irma už jen tak mít nebudeme. Nemá čas na čerpání zákonných půldnů na hledání nového zaměstnání. To si shání po večerech a víkendech, protože přes den musí dělat přesčasy, aby zvládla přechod agendy na Duto Hlava. Inu - konec měsíce se blíží!
Jenom nevím, proč se jí podnik zbavuje. Jo, aha - pro nadbytečnost...

Středa 26. září / 1. října 2003

To je průser! První práce našeho superexperta Holy Mátohy jeví určitý nedostatek - jeho pracovní kalendář, který v dubnu vypracoval pro České Textárny na druhé pololetí, ne zcela úplně souhlasí s kalendářem občanským. Chybí v něm pět dnů!!! Takže nový měsíc je už dnes... A protože dosud nikdo nepodepsal smlouvu o ukončení prac. poměru, zůstávají optimalizovaní zaměstnanci ještě až do konce října. Toho skutečného.

Čtvrtek 2. října (27. září?)

Ne, opravdu je 2. října, hlásili to v televizi. I když podle managora Tluč Huby je "právní názor Českých Textáren jiný". Firma prý byla uvedena v omyl a trvá na tom, že z formálního hlediska je až do konce týdne dosud září. Inu - podnik, kde dneska je stále včera!

Pátek 3. října (není 28. září!)

Škoda, mohli jsme mít svátek v pr.d. České Textárny se svým protestem neuspěly: Ministerstvo  informačních zdrojů prohlásilo, že se bude i nadále řídit gregoriánským kalendářem, nikoli kalendářem juliánským, byzantským, Scaligerovým, Diokleciánovým, olympijským, židovským, muslimským ani českotextárenským. Hola Mátoha to prohlásil za jasné porušení konkurenčního prostředí.
...........................

Listárna Moby Dicka

Zdar, Moby,
optimalizace zasáhla i náš "podnik". Ruší se vrátnice - aby se mohli propustit vrátní. Ruší se telefonní ústředna - kterou v noci zajišťovali právě ti vrátní. Ruší se místo telefonistky, která byla schopna při dovolených zastat i funkci vrátné přes den. Kdo a jak jejich funkci bude zajišťovat, to se zatím neví. Pravděpodobně občas nikdo.
Průšvih je, že nejsme "textárna", ale nemocnice a když vážně nemocnému, který z posledních sil dorazí k nám nikdo neporadí, kde rychle sehnat pomoc, tak může být po něm...

Zdraví V.N.

Ubohé V., ubozí pacienti. I je nejspíš čeká osud, který vrátným připravila vaše poradenská firma - možná, že se také jmenuje Morgue... Ovšem v nemocnici skutečně márnice existuje!
Nejlepší obranou je prevence. A protože nejlepším lékem je smích, doporučuji vašim pacientům ještě včas zakoupit knížku s názvem MOBY DICK: Deníček. V knížce jsou sebrány mé zápisky  od dubna 2000 do dubna 2003. Dílko by mělo vyjít začátkem října 2003 u příležitosti INVEXu. Je vybaveno Kryšpínovými  ilustracemi. Žádejte u svých knihkupců! Určitě by ho měl mít jeho vydavatel Konvoj Brno.
Avšak smích, který někdy snad zazní, je občas skutečně zoufalý...
>>:) Moby Dick

***
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick