sobota 21. září 2013

ČESKÉ TEXTÁRNY 2003: Konec vedoucího Duto Hlava? No moment!

Pondělí 22. září 2003

Dnešní managorská porada ozřejmila, jakým způsobem hodlá manadement Českých Textáren snížit počet řídících úrovní: Z vedoucího Duto Hlava se stane pouhý Senior textárenství, zatímco já s Ambrožem budeme Junioři.

No moment... Jednoho Juniora jsme tu už měli - a ten utekl bez odstupného!



Úterý 23. září 2003

Vedoucí Duto Hlav se na včerejší poradě zděsil: "Tak já už nebudu vedoucí textárny? Tak voni mne už nebudou muset textárníci poslouchat?"

No moment... Oni se ruší vedoucí jako třída? Tohle je fakt zajímavý!

Středa 24. září 2003

Opravdu, je to tak: Podle nového organizačního paďouka vedoucí už neexistují. Duto Hlav nám má pouze z boku poskytovat technickou podporu a naším přímým nadřízeným se stává managor Dur Durak. Ten zároveň sloučí obě své hlavní funkce Náměstka pro odměňování a Viceprezidenta pro rozvoj do funkce jediné: Bude z něj managor odměn a trestů, neboli ótéčkář. (Aha, já to věděl: Všechny ty rozvojové změny byly jen za trest!)

No moment... A kdo nám bude podepisovat dovolené?

Čtvrtek 25. září 2003

Mail od L. Živé, managorky pro komunikaci, nám osvětlil nastávající postavení bývalých vedoucích: V  souladu s filozofií nového uspořádání firmy se snižuje počet řídících úrovní a řídí nás přímo managoři. Protože by toho však měli moc, mohou v rámci maticového řízení některé pravomoci delegovat na své spolupracovníky. Takže o dovolenky budeme žádat Dur Duraka, ale podepisovat nám je bude i nadále Duto Hlav. Také práci nám bude zadávat - jménem Dur Duraka - Duto Hlav. Odpovědni budeme Durakovi, ale naše úsilí bude vyhodnocovat a odměňovat Hlav.

No moment... A jaký je rozdíl mezi vedoucím a Seniorem?

Pátek 26. září 2003

Na dnešním školení VUMLu jsme byli vyzváni k diskusi o probíhajících změnách ve firmě. Ozval se jen Ambrož:

"Než dojde k usazení nové organizace v rámci reorganizace, je tu nová reorganizace, což vede k desorganizaci. Nemohli byste ty změny trochu přibrzdit, aby se aspoň stačilo zjistit, jestli jsou k čemu?"

Přednášející Hola Mátoha se popotáhl za svůj obojek a odvětil: "Tento názor je ne zcela správný. Změna je život a České Textárny jsou živoucím organismem, který může přežít pouze dynamickým přístupem a nikoli stagnací, ačkoli by byla někomu příjemná. Je to vaše volba, jestli necháte svůj talent hnít, ale pokud se někdo chce ztotožnit s cíly firmy, nesmí žádoucí změny ve společnosti odkládat a pochybovat o nich. Věřím, že by to byl námět na rozsáhlou polemiku, ale toto je řízený proces, který nelze napadat!"

No moment... Tak chtěli snad diskusi, ne?

Sobota 22. září 2003

No moment... Opravdu, ať se koukám, jak se koukám, v kalendáři Českých Textáren je dnes opravdu sobota, ale zase 22. září 2003. Jestli ono to není proto, že začaly růst houby, spousta lidí si vzala dovolenou –  a přitom se mělo do konce měsíce sdělit všem identifikovaným zaměstnancům, že byli optimalizováni!

Takže si prodlužujeme září. Kdo dělal ten kalendář? Aha, Mátoha...

Ale platí!

************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003 lze za 199,– Kč + poštovné objednat u nakladatele na konvoj@konvoj.cz
Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick