pátek 18. října 2013

MOBY DICK: Tragická komunikace

Zimbabwský cíl, zloba právdoláskovců, nevysvětlitelně vyšší úroveň, komunistická věda a šťastný den.
************************************

Sobota 12. října

Všechny strany před volbami slibují nové školky.
Žena Moby Dicka: "Než se postaví, tak už budou potřeba rozšířit základky."
Moby Dick: "Nebo gymply."
Mrtvá Kočka: "Spíš starobince."

Agentura pro tvorbu veřejného mínění TNS Aisa vypracovala pro Českou televizi volební model, podle něhož to ve volbách dopadne takhle:

1. ČSSD (28,5 %)
2. - 3. KSČM / ANO Babišovi (12,5 %)
4. TOP 09 (11 %)
5. ODS (6,5 %)
6. KDU-ČSL (5 %)
7. zlatý Úsvit přímé demagogie Tokio Omamury (5 %)

SPOZemanovci jsou těsně pod pěti procenty, ale shora je úspěšně dohání ODS.
Žena Moby Dicka: "Što éto takóje »shora je dohání«?"
Mrtvá Kočka: "Padá."

Na předvolebním letáku, hozeném do schránky, jsme si všimli, že krom úsloví "metelesku blesku" z filmu Marečku, podejte mi pero, ukradli pravicoví popoví politici ze sdružení Hlavu vzhůru i Jiránkovy králíky z kolobouku.
Žena Moby Dicka: "Bob, Bobek – a Bobo…"

"Tchaj-wanský problém patří k vnitřním záležitostem Číny, čínská vláda se rozhodně staví proti zásahu veškeré vnější síly." (Paní Chua Čchun-jing, mluvčí čínského ministerstva zahraničí.)
Tou "silou" se míní rezoluce mezi EU a Tchaj-wanem, schválená Evropským parlamentem 9. října. Ta vyzývá Evropskou komisi k zahájení jednání o investiční ochraně a tržním vstupu na Tchaj-wan.
Chua Čchun-jing míní, že Evropský parlament by měl dělat více, aby přispíval ke "zdravému rozvoji čínsko-evropských vztahů". Doufá, že EU dodrží zasádu "jedné Číny" a nezahájí oficiální kontakty s Tchaj-wanem.

Žena Moby Dicka: "No dokud komunistická ČLR nedokáže ochránit evropské investice na Tchaj-wanu, tak se asi bude muset jednat s tamní vládou."
Moby Dick: "Zatímco až ČLR obsadí Tchaj-wan, pak bude jednání o ochraně tamních investic zbytečné…"
Mrtvá Kočka: "Jednání o ochraně bude úspěšné. Ochrana nikoli."

Neděle 13. října 2013

Spojené státy přišly o své prvenství největšího dovozce ropy na světě. Naopak už letos jsou druhým největším těžařem ropy na světě, a příští rok urvou toto prvenství Rusku.
Žena Moby Dicka: "A to bude trvat tak dlouho, než Američané zjistí, jaké je těžba ropy z břidlic svinstvo."
Moby Dick: "Amerika je velká, takže to bude trvat dlouho."
Mrtvá Kočka: "Ale možná jim ta břidličná ropa dojde dřív, než jim dojde, že rozprašovat nad pouštěmi odpadní vodu z těžby, včetně všech chemických sajrajtů a vyluhovaných radioaktivních kovů, není to pravé ořechové."
Moby Dick: "Zato otrávená spodní voda jim zůstane navěky."
Žena Moby Dicka: "Možná by se soudruzi těžaři měli nejdřív podívat do Hamru na Jezeře nebo Ralska, kde se podobně těžil uran, a těží se tam teď za maření velkých miliard ta jedovatá voda z podzemí."
Moby Dick: "Ale to jsou státní miliardy!"
Žena Moby Dicka: "Tak ano, pak se to těžařům vyplatí."

PS: Odstraňování škod po těžbě podještědského uranu se plánuje do roku 2042. Stát by to mělo celkem 31,3 miliardy korun.
Moby Dick: "Ale to prý vůbec nezatíží státní rozpočet."
Žena Moby Dicka: "Peníze se získají privatizací objektů, takže nás to nebude nic stát."
Mrtvá Kočka: "Kdo si ty bouračky za ty prachy koupí?"
Moby Dick: "Nejspíš státní podnik Diamo."
Mrtvá Kočka: "Aha."

Mezinárodní měnový fond zasedal ve Washingtonu, aby hostitelské zemi řekl, že by měla něco udělat se svým blížícím se finančním krachem.
"Pokud USA nezvýší svůj dluhový strop, bude to mít katastrofický dopad napřed na rozvojové a pak i rozvinuté země." (Jim Yong Kim, Světová banka, prezident.)
Mrtvá Kočka: "A pokud zvýší?"
Žena Moby Dicka: "Pak přijde celosvětový krach o něco později."
Mrtvá Kočka: "A bude horší."

Ba ne, bude dobře: Christine Lagarde, prezidentka MMF, slíbila rozvojovým zemím, ohroženým vnitroamerickými turbulencemi další pomoc. Zachráněna prý bude i EU, pokud Evropská centrální banka "zvýší svůj inflační cíl".
Mrtvá Kočka: "Na úroveň Zimbabwe?"
Žena Moby Dicka: "Která svou gigainflaci zkrotila zavedením US dolaru jako vnitřní měny…"

Supercyklon Phailin dorazil do Indie. Díky tomu, že úřady evakuovaly včas milion ohrožených, bylo zabito jen deset lidí.

Začala svatá pouť muslimů do Mekky. Letos přijdou jen dva miliony věřících. Kvóty jsou sníženy – domácím o polovinu, přespolním o pětinu. Návštěvnost omezují stavební práce v Mekce. A pak taková drobnost, jako je smrtelný virus MERS.

Italské hlídkové lodi zachránily sto kilometrů na jih od Lampedusy 400 lidí z lodi, která se tam "dostala do problémů".
Žena Moby Dicka: "Starý zoufalý trik běženců: Uprchlíci se vracejí. Trosečníci se zachraňují."
Mrtvá Kočka: "Občané Lampedusy čackým námořníkům – neděkují."
Jak jsme již psali posledně: Podle EU jsou afričtí (a také už syrští) uprchlíci italský problém. EU prý bude více hlídat pobřeží.
Mrtvá Kočka: "A zachraňovat více uprchlíků pro italské tábory."
Moby Dick: "To máte za to, že jste pomáhali svrhávat hodného stýčka Muammara. Ten měl v poušti koncentráky, kam zavíral africké běžence, kteří se chtěli přes Libyi dostat do Evropy."
Žena Moby Dicka: "A jak to bylo s libyjskými běženci?"
Mrtvá Kočka: "Pro ty byla koncentrákem celá Lybie."

Jeden rozdíl tu ještě je: EU Kaddáfímu – oproti dnešní Itálii – za ty lágry platila!

Mezinárodní soudní dvůr v Haagu by neměl soudit hlavy států, které vykonávají funkci. Před zasedáním Africké unie v etiopské Adis Abebě se na tom shodly hlavy afrických států, které vykonávají svou funkci.

Ze sportu: Pardubický dostihový den vyvrcholil 123. ročníkem Velké pardubické. Už podruhé za sebou vyhrála Orphee des Blins, a opět byla od začátku v čele. "Je to letec, když se do ní člověk opře, letí." (Jan Faltejsek, žokej vítězného koně.)
Velkou sledovanost měl i Tiumen, který zaostával víc, než bývalo jeho zvykem a na poslední překážce shodil jezdce Josefa Váňu. Váňa při této příležitosti prohlásil, že to byl jeho poslední závod. Více pozornosti však vyvolala jeho věta v přímém přenosu ČT:
"Nevyhráli jsme Velkou pardubickou, ale myslím, že kdyby vyhrál volby pan Babiš, aby tenhle sajrajt, který tady přetrvává, dal do pořádku, tak bych byl hrozně rád."
Možná si to myslí. Jako si to myslel před třemi lety o panu Schwarzenbergovi a jeho Topce.


Pondělí 14. října 2013
Organizace Victims of Communism Memorial Foundation udělila exprezidentovi Václavu Klausouvi Truman-Reaganovu medaili za oddanost svobodě a demokracii. Iniciativa "Vraťte nám stát" vyzvala onu nadaci, aby mu ocenění za "boj proti komunismu" odebrala, protože Klaus proti komunismu nebojoval.
Žena Moby Dicka: "Ačkoli nejde o ocenění za »boj proti komunismu«. Jak píše ČTK a opisují ostatní česká média."
Mrtvá Kočka: "Ačkoli Klaus proti komunismu bojoval. Svým způsobem:"
Václav Klaus: "Proud aktivního nesouhlasu s komunismem byl široký. S nacismem nebojovali pouze partyzáni, s komunismem pouze chartisté. První neporazili nacismus, druzí neporazili komunismus. Ve svém projevu ve Washingtonu jsem při předávání této ceny mimo jiné zdůraznil nutnost »bojovat s komunismem v jeho nových převlecích«. Považuji to za naprosto klíčové. Starý komunismus se už nevrátí. Nové komunismy však už jsou velmi blízko. Kdo to nevidí a necítí, ten demonstruje jednu jedinou, smutnou věc: že přes veškerou siláckost svých výroků komunismus nepochopil."
Exprezident si povzdechl: "Zlobu pravdoláskovců jsem očekával".

Dluhy českých nemocnic páčí 5,2 miliardy Kč. Nejhůře hospodaří – nemocnice přímo řízené ministerstvem zdravotnictví. Tolik k představě levicových stran o znárodnění zdravotnictví jakjo řešení jeho krize.

Cameron Kerry (generální ředitel US ministerstva obchodu, mladší brácha US ministra zahraničí) s chotí navštívil místo svých kořenů. V Horním Benešově otevřel jazykovou učebnu a zasadil lípu. Na paměť svého českého pradědečka, slezského, německy hovořícího žida.

Jásir Arafát otráven! Mohl být. Alespoň dle švýcarských odborníků z Lausannského ústavu radiofyziky. Jeho počůrané a zakrvácené spodky, které doručila vdova po velikánovi vloni, tedy 8 let po manželově smrti, obsahují "nevysvětlitelně vyšší úroveň" radioaktivního polonia 210.
Žena Moby Dicka: "Až když se stalo polonium díky carským tajným službám populární."
Mrtvá Kočka: "Pročež byl Jásir otráven Američany a Židy."

Dosud nejsou známy ročního zkoumání tří týmů expertů, kteří šťourají do originálních pozůstatků palestinského vůdceho.
Žena Moby Dicka: "Týmy expertů ze Švýcarska, Francie a Ruska se nedovedou dohodnout. Něco jako v Radě bezpečnosti."
Mrtvá Kočka: "Čeká se na politické rozhodnutí."

V rozruchu kolem této aféry se vůbec nevzpomíná na jinou zajímavou otázku kolem nobelistického teroristy: Kam se poděly ty miliardy dolarů, které nakradl z mezinárodní pomoci bosým, hladovým a rozedraným Palestincům???

V Mekce se kamenuje Satan.
Žena Moby Dicka: "Lepší než kamenovat nevěrné ženy."
Moby Dick: "Ale?"
Mrtvá Kočka: "Klid, Moby. Jen obecná poznámka bez vztahu k přítomným."

Moskveská policie zadržela ve velkoskladu Pokrovskaja 1.200 občanů kavkazské tváře a prověřuje, jestli jsou ve městě legálně. Přes tento zeloc proudí do Moskvy 80 % ovoce a zeleniny, tržby se odhadují na $20-40 milionů/ den. Zatím to fungovalo pro všechny skvěle – Moskvané měli svůj farmářský trh, Tádžikové měli své kšefty, a ruská tajná služba dostávala své úplatky. Až do včerejška, kdy při hádce bodl jeden Tádžik jistého Rusa, což přimělo jiné horlivé Rusy k tažení na cizáky, které rozehnala až policie. Pogrom to prý ještě nebyl.

Severokorejští vědci testují účinky chemických zbraní na vězních místních komunistických koncentráků. Sledují přes sklo chování vědeckých objektů při vpouštění jedovatých plynů do místnosti. Jediný problém výzkumu tkví v tom, že testovaní vězni musí být dokonale zdraví…
Žena Moby Dicka: "Tomu se říká věda?"
Mrtvá Kočka: "Tomu se říká komunismus."
Žena Moby Dicka: "No počkej, v Severní Koreji přece není skutečný komunismus."
Mrtvá Kočka: "Jako nebyl v Sovětském svazu, nebyl v Kambodži, není v Číně…"
Žena Moby Dicka: "Tak kde vlastně byl?"
Mrtvá Kočka: "Za Hitlera v Německu."

Radikální komunistky z teroristických "Revolučních ozbrojených sil Kolumbie" (FARC, které původně vznikly jako vojenská frakce Kolumbijské komunistické strany) spustily vlastní web. Narkorevolucionářky tak chtějí ukázat, že jsou v únosech a vraždách stejně zdatné jako soudruzi muži.

Ze sportu: Samoděržavý předseda FAČR Miroslav Pelta (pískobaron a majitel latifundií) má jasno, koho "chce" za repre trenéra. Že je vyhlédnutý člověk smluvně vázán jinde, nevadí. Když ho chce sám samovládce.
Mrtvá Kočka: "FAČR – nebo FARC?"
Žena Moby Dicka: "A sponzoři to stále skousávají?"
Moby Dick: "Největším sponzorem nároďáku by prý měl být stát."
Mrtvá Kočka: "Nebude Pelta kandidovat na státního prezidenta?"

Úterý 15. října 2013

Státní prezident Mlhoš Zeman zahájil svou třídenní návštěvu Středočeského kraje v jeho pražském sídle. Setkal se zde s řediteli organizací zřizovaných krajem, se zástupci úřadu a se členy zastupitelstva kraje, se kterými diskutoval nejen o zvýšené nezaměstnanosti v okrajových částech Prahy, ale také o tématu zrušení regulačních poplatků ve zdravotnictví, které podle něj porušují Listinu základních práv a svobod. Přítel Rychetský s tím prý už něco udělá.
V Oblastní nemocnici v Příbrami pak měl prezident republiky možnost při pracovním obědě pohovořit s řediteli nemocnic Středočeského kraje, řediteli příspěvkových organizací ve zdravotnické oblasti, zástupci integrovaného záchranného systému a s představiteli odborů a zdravotnického personálu nemocnice v Příbrami. Nevysvětlil jim, jak nahradí výpadek regulačních poplatků, ani proč je 100 Kč za den pobytu v nemocnici neústavních a 60 Kč už ústavních.
Mlhoš pak pokračoval ve volební kampani zemanovců, a to jak na příbramském náměstí T. G. Masaryka, tak v dobříšském Domově důchodců, é, seniorů, ba i s kladenskými občany. Úspěšný, leč vyčerpávající den byl zakončen večeří se členy rady Středočeského kraje a s osobnostmi Středočeského kraje, tedy těmi, které v souvislosti s Rathovýmii kšefty ještě nezavřeli..

Trapní novináři rozmazávají dobříšskou epizodu, kdy před starobinec krom příznivců a zemanovců přišli i nepříznivci, nezemanovci a rozvraceči. A to v počtu pouhých padesát, přičemž příznivá skupina byla mnohem početnější. Policie proti antizemanovským provokatérům nezasáhla. Agentury si všímají, že zatímco starosta Dobříše byl s panem státním prezidentem v důchodcovském domově, tedy paní starostová se angažovala v táboru odpůrců zemanovské návštěvy. Žeby ve starostenské rodině hrozil rozvod?

Monika Šimůnková, vládní zmocněnkyně pro lidská práva, byla odvolána z funkce ředitelky sekce, kde byla nahrazena ředitelem vládní Agentury pro sociální začleňování Martinem Šimáčkem. Nevyhodili ji úplně: Zmocněnkyní nadále zůstává. Důvod postihu?
Mrtvá Kočka: "Nejspíš neposlouchala podřízené."
Žena Moby Dicka: "Nebyla náhodou zmocněnkyně minulé vlády? Tak to vydržela ještě dlouho, při tom propouštěcím běsnění, jaké panuje na provizorní nezvolené zemanovské/bolívarské vládě bez důvěry v demisi."
Mrtvá Kočka: "Která má náramnou důvěru občanů."

"Vzhledem k nějakým problémům v chování v týmu mezi ní a jejími podřízenými a obecně i s její pracovní morálkou se rozhodl ji pan vedoucí* z funkce ředitelky sekce odvolat." (Jiří Rusnok, bolívarský premiér zemanovské vlády.) Rusnok pravil, že o její budoucnosti rozhodne až příští vláda. Na pozici zmocněnkyně zůstane.
Žena Moby Dicka: "Zůstane? Když se podle premiéra fláká???"
Mrtvá Kočka: "Chování mezi ní a podřízenými? Hele, já to, že je neposlouchá říkala jako fór!"

*Míněn vedoucí Úřadu vlády Radek Augustin, pozastavený místopředseda Strany Práv Občanů ZEMANOVCI, lídr kandidátky SPOZemanovců v Olomouckém kraji.

Na okolnosti nehody Romana Janouška se konečně podívá brněnský Ústav soudního inřenýrství. Podle jeho posudku pak soudce rozhodne, jestli je Bémův kamarád Janoušek jenom opilé hovado za volantem, nebo i vrah.
Ožralé hovado má pořád svůj řidičský průkaz, i když bouralo už někdy před rokem a půl.

"V současné ekonomické situaci země je částka za kompenzaci církevního majetku nepřijatelně vysoká." (Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD, k náhradám za církevní majetek.) Novinka je, že ČSSD už (dle Zaorálka) nepožaduje referendum – které by stejně nic nevyřešilo. S církvemi má ještě jednat tým stínících ministrů kultury, financí a zahraničí. Jestli by prý raději nepřijaly asignace či církevní daň.
Žena Moby Dicka: "Kterou by měli platit zloději toho majetku – bývalí komunističtí funkcionáři."
Mrtvá Kočka: "A současní členové KSČM."
Žena Moby Dicka: "Ale ti za to přece nemohou? A jak bys to chtěla zákonně ošetřit?"
Mrtvá Kočka: "Daň za blbost."

Dnes svítilo sluníčko, důchodci posedali v parku na lavičkách. A svorně nadávali na bolševiky a blbou mládež, která je volí.
Mrtvá Kočka: "Neměla by se rozběhnout kampaň »Mlíčňáku, nevol komunisty«???"

Metanol má na svědomí další mrtvé: Jednoho  muže a pět žen. Čtyři další lidé jsou hospitalizováni. Zatím dva lidé bylo zatčeni. Stalo se v Jelgavě (Lotyško). V zemi se ročně na černo vyrobí asi třetina celkové spotřeby, tedy 5 milionů litrů tvrdého alkoholu.

Oceláři z ArcelorMittal protestovali proti francouzské důchodové reformě. Zatímco pravicový prezident Nicolas Sarkozy zvýšil důchodový věk na 62 let, levicový prezident François Hollande zvýšil dobu trvání zaměstnání (a placení daní a pojištění) z 41,5 roku na 43 let.
Žena Moby Dicka: "Ani levice, ani pravice, nevyřeší problémy se stárnutím populace."
Mrtvá Kočka: "A ti mladí evropští zmetci nechtějí mít děti."

Vatikán má nového státního tajemníka. Funkcí na úrovni předsedy vlády byl pověřen Pietro Parolin.

Po určitých peripetiích byl zrušen církevní pohřeb stoletého Ericha Priebkeho, německého vraha a válečného zločince. Řím pohřeb na svém území dříve zakázal, Vatikán odmítl uspořádat rozloučení v jakémkoli římskokatolickém kostele. Ale kleronacisti z Kněžského bratrstva svatého Pia X. se o to neúspěšně pokusili.
O Priebkeho nemá zájem jeho rodná obec v Německu, ani Argentina, kde byl desítky let váženým občanem. Priebke si odpykával doživotí (ze zdravotních důvodů) v domácím italském vězení. Seděl v něm jen asi 16 let.
Žena Moby Dicka: "Žádný český komunistický zločinec neseděl tak dlouho!"
Mrtvá Kočka: "On nějaký seděl?"

Blízký spolupracovník prezidenta zabit při projevu v mešitě provinčního města Púli Alam. Arsalláh Džamál, guvernér afghánské provincie Lógar, měl výbušnou nehodu s mikrofonem.
Menažerie míní, že atentát provedli nikoli Američané, nikoli Židé, ale nějací muslimové.
Mrtvá Kočka: "Ale Židi a Američani za to mohou!"

Nad americkými baráky se snášejí obavy. Zasedá Kongres, ale není jasné, jestli se domluví demokraté s republikány a republikáni s republikány. A výdaje rozpočtu již dosáhly dluhového stropu!
"Nejde o to, že by USA nebyly schopny splácet své účty. Problémem je nefunkčnost amerického systému."
Moby Dick: "I prezidentský systém může být nefunkční?"
Žena Moby Dicka: "Taky, taky."
Mrtvá Kočka: "Pokud se nejedná o diktaturu."

A Evropa stále čeká na novou německou vládu. Dnes proběhlo osmihodinové druhé kolo rozhovorů mezi vítěznou Křesťanskodemokratickou unií/ Křesťansko-sociální unií Bavorska a dosud opoziční Sociálnědemokratickou stranou Německa. Možná velká koalice se zadrhává na detailech typu "minimální mzda", "zvyšování daní" – a kdo ovládne ministerstvo financí.
Anděla Merkel: "Jednání je stále otevřené pro všechny strany."
Žena Moby Dicka: "Ale jenom jedna strana je vhodná pro koalici."

Konzervativní vyjednavači přesto pospíchají za Zelenými.

Středa 16. října 2013

Státní prezident Mlhoš Zeman zaslal blahopřejný telegram prezidentovi Ázerbajdžánské republiky Alijevovi II. k jeho znovuzvolení:

Drahý Ilhame,

dovolte mi, abych Vám co nejsrdečněji pogratuloval k Vašemu znovuzvolení prezidentem Ázerbájdžánské republiky. Jak to pořád děláte, že už potřetí za sebou máte 80 až 90 %? Je vidět, že jdete ve šlépějích svého otce, Alijeva I., komunistického tajemníka a národního hrdiny, prvního prezidenta svobodné země alijevovců. Těší mě, že jsou vztahy mezi našimi zeměmi přátelské a bezproblémové a že se úspěšně rozvíjí zejména v ekonomické oblasti. Vzájemná obchodní výměna v roce 2012 dosáhla rekordních 1,38 miliardy EUR. Jsem přesvědčen, že tento pozitivní trend bude pokračovat i nadále, a že čeští exportéři budou mít v Ázerbájdžánu stále větší obchodní příležitosti, a to i přes zlovolné výkřiky pozorovatelské mise OBSE, která již tradičně označila tyto volby za nedemokratické, i přes trapné mrmlání hloupých novinářů a lidskoprávníků o Vašem tyranství.

Rád bych Vám, pane prezidente, do dalších let popřál pevné zdraví a hodně úspěchů ve Vašem profesním i soukromém životě. A někdy mi musíte poradit s tím tyranstvím. To se mi líbí!

S úctou

Mlhoš

PS: Pozdravy posílám i harému.
*

Státní prezident Mlhoš Zeman pokračuje ve své návštěvě Středočeského kraje. Dnes ho přivítalo jeho rodiště Kolín. V sídle Obchodní akademie, na které v roce 1962 prezident dokončil studium se samými jedničkami, zavzpomínal na svá studentská léta a po bouřlivém přivítání besedoval se studenty. Během diskuse byla otevřena témata jako například zemědělství, střední podnikání, názor na Ředitelství silnic a dálnic a další témata. Třeba to, že pan prezident je kvůli dvěma uneseným Češkám ve spojení s panem prezidentem Pákistánu, a že se prostřednictvím tajných služeb vyjednává. Víc neřekl. Aby neohrozil
Mrtvá Kočka: "Víc neřekl. Protože víc pro sichr neřekli jemu!"
Žena Moby Dicka: "Takže vyžvanil vše, co věděl."

Na Městském úřadě v Kolíně se prezident setkal s představiteli města, po kterém následovalo na Karlově náměstí setkání s občany, se kterými prezident vzpomínal na své mládí strávené právě v Kolíně. Posluchače též nabádal k účasti ve volbách: "Každý z nás, včetně mě, má možnost vyjádřit se za několik málo dní ve svobodných volbách, buď pro minulou vládní koalici, nebo pro některou z tehdejších opozičních stran. Chci Vás závěrem poprosit, ať už budete volit kohokoli, jděte k volbám.“

Bohužel mu nikdo nepoložil otázku, kdy městu zaplatí těch 900 milionů na stavbu bytů pro zaměstnance automobilky TPCA, které původně slíbil zaplatit ještě jako premiér, a tak pan prezident přišel o možnost vypustit nějaký vkusný bonmot.
Mlhoš na čtvrteční tiskovce tu otázku dostal, a osvětlit: Tu téměř miliardu neslíbil, ale slíbil, že se o ni pokusí – ale ostatní ministři ho přehlasovali!
Mrtvá Kočka: "Přičemž má pocit, že teď už ho nikdo přehlasovat nemůže."

Rovněž bohužel přišel pan prezident o možnost promluvit k dělníkům u pásu automobilky, jejíž stavbu vlastnoručně zahájil zarytím pozlaceného rýče r. 2002. Zarytí japonsko-francouzští kapitalisté nehodlali zastavit pásovou výrobu, která jede na tři směny pod směšnou záminkou, že by jim to způsobilo výpadek produkce.

Po obědě s velkopodnikateli zamířil Mlhoš do své oblíbené firmy Philip Morris v Kutné Hoře, jejíž manažeři mu poděkovali za lobbistickou protabákovou činnost v Evropské unii. Díky pánům prezidentům Klausovi a Zemanovi u nás dorůstají nové generace kuřáků, které dávají práci tabákovým dělnicím i sklizečům na plantážích. Po setkání s manažery následovala prohlídka výrobní haly. Tady si svého prezidenta váží, a tak tu mohlo proběhnout již tradiční setkání se zde zaměstnanými voliči.

Prezidentský liberalismus ještě není dokonalý, bonmoty o svobodném prodeji drog jsme dosud od pánů prezidentů neslyšeli.

Co jsme od Mlhoše slyšeli na závěrečné tiskovce: Že sám začal kouřit až ve 27 letech, kdy byl již jeho organismus zcela vyvinut. A kouřit začal, když ho komunisté vyhodili z práce, což mu velice pomohlo. Totéž doporučuje panu redaktorovi, až ho vyhoděj z práce.
Mrtvá Kočka: "Zemanovci."

V Kutné Hoře prezident republiky navštívil také Jezuitskou kolej, kde marně hledal kolegy jezuity. Prohlédl si chloubu Kutné Hory – Chrám svaté Barbory, aby ji uviděl, než díky nedostatečným dotacím na její záchranu definitivně spadne. Perly projevů pak padaly v Kutné Hoře i Cerhenicích. Večer pak zamířil autobus Zemák do Peček, kde pan prezident s první dámou povečeřeli se starosty měst a obcí.

Za vraždu vůdceho bandy toflovců Michala Tofla byli odsouzeni jeho vrazi na 19 let do vězení se zvýšenou ostrahou. Tomáš Trkan se na místě odvolal.
Žena Moby Dicka: "Nechce se mu asi platit odškodné dvakrát 240 tisíc Toflově ženě a dceři."
Mrtvá Kočka: "Asi žádá o doživotí."

Volby podle vydaných peněz na reklamní kampaň (odhad společnosti Asmosphere, v milionech Kč):
1. ČSSD 36,2*
2. SPOZemanovci 35,5**
3. ANO 31***

*** V tom není zahrnut týdeník 5+2.
** V tom není zahrnut rozpočet Zemanova předvolebního putování po krajích a obcích ČR, které platí hlavně ony kraje a obce, včetně předvolebních pódií.
* V tom není zahrnut dar krabice s vínem od Davida Ratha.

Žena Moby Dicka: "Tam nemůže být zahrnuta ta krabice, když mu ji policajti sebrali!"
Mrtvá Kočka: "Ta minulá krabice."

Šestihodinové druhé jednání CDU/CSZ - Zelení skončilo až dnes po půlnoci.
"Probrali jsme do hloubky všechny body od A do Z a nemyslím, že by třetí kolo mohlo přinést podstatnou změnu." (Claudia Roth, ko-předsedkyně Zelených.)
Mrtvá Kočka: "Tak znovu za socany, Andělo!"
Žena Moby Dicka: "Když ono se jim do vlády s konzervativci moc nechce. Tam musí padnout podstatná nabídka!"
Anděla Merkel: "Těch pět chybějících mandátu nás přijde sakra draho!"
Žena Moby Dicka: "Nemělas potopit koalu FDP."

Bankrot USA odvrácen za pět minut dvanáct!
Žena Moby Dicka: "Neodvrácen. Odložen do 15. ledna 2014."
Mrtvá Kočka: "Jak dlouho se může zvyšovat dluhový strop USA?"
Žena Moby Dicka: "Dokud jim svět bude levně půjčovat."
Mrtvá Kočka: "Takže stropem stropu je nebe."
Tahle přetahovaná mezi republikány a demokraty prý stála zemi $24 miliard.
Mrtvá Kočka: "Za takovou sumu se kdysi lítalo na Měsíc…"

800.000 US státních zaměstnanců se vrací do práce, zpětně proplacenou dostanou prý i nedobrovolnou výluku.

"Je to šťastný den!" (Barak Obava, US prezident.)
"Pane prezidente, nebude se podobná situace zase opakovat?" (Všetečná novinářská hyena.)
"Ne!" (Barak Obava.)
Mrtvá Kočka: "Buďto lže nebo je hloupej."
Žena Moby Dicka: "Tomu se říká pozitivní myšlení."
Mrtvá Kočka: "Takže lže a ještě je hloupej."

Rakev s ostatky kapitána SS Ericha Priebkeho je zatím skladována na vojenském letišti Pratica di Mare poblíž Říma. Italové chtějí jednat s Němci, že by jim tělo masového vraha, který zůstal zarputilým nacistou až do své smrti, poslali letadlem. Bude se mezivládně jednat. Německu se tedy vůbec nechce.

Čtvrtek 17. října 2013

Státní prezident Mlhoš Zeman dnes třetím dnem (pravděpodobně) dokončuje svou návštěvu Středočeského kraje. Pravděpodobně, protože o průběhu tohoto třetího dne do zítřejšího večera nedokáže dát zprávu tiskový odbor Hradu, který si vystačil jen s přehledem programu pana prezidenta, který antedatovaně zveřejnil už 15. října.
Také byla tiskovka, o které víme, protože jsme se koukali na přímý přenos, neboť zoufalé hradní stránky většinu prezidentských tiskovek ignorují.

Z tiskovky jsme citovali již výše, pro dnešek jen jednu Mlhošovu výhrůžku: Když se ho novinářská hyena zeptala, jestli jeho návštěvy obcí a krajů nejsou, nezlobte se, náhodou skrytou volební kampaní (zemanovců), státní prezident pravil, že volby budou stále nějaké. Příští rok do Evropského parlamentu, pak komunální, senátorské…, a on slíbuje, že všechny ty dědiny bude navštěvovat každý rok! Takže hned příští měsíc začne s takovouhle "volební kampaní" (ha, ha) pro ty eurovolby…

Žena Moby Dicka: "On to myslí vážně! Permanentní volební kampaň!"
Mrtvá Kočka: "Za co, pane Bože, za co!"

Státní prezident Mlhoš Zeman podepsal čtyři zákonná opatření.
Mrtvá Kočka: "Prezidentské dekrety opět na scéně."
Žena Moby Dicka: "Jako by byla válka."
Mrtvá Kočka: "Ty sis nevšimla, že je?"

Stojany na noviny v pražském metru jsou zavaleny stohy zdarmého týdeníku 5+2 miliardáře Andreje Babiše. Na titulní stránce se usmívá sympatický agrobaron Andrej Babiš a nabádá: "Jít k volbám je možnost, jak něco změnit." Uvnitř je rozhovor s předsedou strany ANO babišovcům Andrejem Babišem. Změnit by se mělo to, aby náš stát už neovládalo pár zákulisních kmotrů.
Mrtvá Kočka: "Ale jen jeden."
Žena Moby Dicka: "Ale zase je od něj hezké, že to zatím neprovedl třeba Libovým novinám."
Mrtvá Kočka: "Ovládá je majetkově teprve od včerejška."

Protikorupční policie obvinila pětici lidí kvůli zlodějskému tisku jízdenek pražské MHD a také kvůli SMS jízdenkám, z nichž se linuly peníze do daňových rájů, a pak zpět k manažerům DPP a jejich pasákům. O 17 haléřích, které byly nuceně posílány do ostrovních rájů, informoval náš deníček již několikrát, poprvé v pondělí 21. listopadu 2011!
Žena Moby Dicka: "Nějak se to táhne, než se vůbec začnou vyšetřovat korupce profláklých kmotrů a šibalů!"
Mrtvá Kočka: "Došlo k tomu o něco dříve než u nacistických zločinců…"

Kmotr exposlanec Petr Wolf (exKSČ, exČSSD) doplatil pokutu 5 milionů korun, kterou mu vyměřil soud za dotační podvod. Stalo se to přes účet jeho manželky. Wolf sám není k zastižení ve svém bydlišti a nedostavuje se k nastoupení šestiletého trestu. Jest po něm vyhlášeno pátrání a byly vydány zatykače jak evropský, tak mezinárodní.
Žena Moby Dicka: "Kam se asi schoval?"
Mrtvá Kočka: "Jihoafrickou republiku bych nedoporučovala. Tam je už obsazeno."

Monika Šimůnková, vládní zmocněnkyně pro lidská práva, rezignovala ze své funkce v reakci na to, jak hnusně se o ní bolí-premiér v úterý vyjádřil. Tedy dle agentury Muška na Zdi. Sama Monika to vysvětluje v dopise premiérovi obšírněji:
"Věnovala jsem práci v oblasti lidských práv nejen na Úřadu vlády několik let intenzivní práce a nechci se podílet na tom, že je funkce zmocněnce pro tuto oblast opět zbavována svého obsahu a tím vlastně likvidována."  Po oddělení od místa ředitele sekce podle ní tato funkce ztratila obsah i pravomoci.

Slovenská vláda dala svolení, aby česká exprvní dáma Livie Klausová byla českou velvyslankyní v Bratislavě. Její manžel se tam s ní stěhovat nebude.
Žena Moby Dicka: "Rozvod po klausovsku."
Mrtvá Kočka: "Pro ni lepší, než spadnout s vrtulníkem."

Muslimové oslavují Svátek oběti. Při svátku se lidé modlí k Bohu a obětují různá zvířata, nejčastěji ovce nebo kozy. V Iráku lidi: Došlo k řadě teroristických útoků automobilovými bombami. Zabito 59 lidí a dalších 198 zraněno. Sunnité zabíjejí šíity.
Žena Moby Dicka: "To jste muslimové?"
Mrtvá Kočka: "Jsou."

Pátek 18. října 2013

V Pekingu se konal 16. sjezd Všečínského odborového svazu, kterého se zúčastnili vzácní hosté: Si Ťin-pching, Li Kche-čchiang, Čang Te-ťiang, Jü Čeng-šeng, Wang Čchi-šan a Čang Kao-li.

Liou Jün-šan (člen politbyra ÚV KSČ, tajemník sekretariátu ÚV KSČ etc.) přednesl jmeném KSČ a čínské vlády projev, ve kterém nabádal: "Realizace čínského snu o dosažení velkého omlazení čínského národa vyžaduje společné úsilí pracovníků."
Mrtvá Kočka: "Načež začal odborářský grupensex???"

Státní prezident Mlhoš Zeman se v Českém Krumlově setkal s prezidentem Rakouské republiky Heinzem Fischerem. Více na ofiš stránkách Hradu.
Mrtvá Kočka: "Tam určitě ne."

Monika Šimůnková se vyjádřila ke svému odstřelení i v "médiích: "V poslední době cítím tlak na svou osobu. Cítím snahy ministra vnitra o to, aby se celá lidskoprávní agenda dostala do gesce ministerstva vnitra. Nepovažuji to za dobré řešení. Agenda nemůže být takto zaštítěna, byla by to neúcta k občanské společnosti."
Co se pracovní kázně tejče: "Do této doby mi nebylo nic vytýkáno ze strany premiéra ani vedoucího Úřadu vlády. Moje pozice není o pracovní době od–do, člověk musí být připraven neustále, i o víkendech. Mám napracováno hodně hodin přesčas, které jsem nikde nenárokovala." Právě v době sílících protiromských nálad nikdo jiný z formální pozice proti extremistům nevystupuje, Mlhošu, kterýs v inaugurační řeči se vytahoval bojem proti neonáckům. No ale když neonácci bojují proti Cikánům, tak je to tedy nejspíš v cajku, Mlhošu???

"Monika Šimůnková přinesla rezignaci, kterou jsem přijal. Její další mediální vystupování mě nezajímá. Není pravda, že se nezajímáme o lidskoprávní agendu. My se zajímáme o lidi v této zemi, a to velmi intenzivně. Ta sekce pracuje dál, budeme v těchto oblastech dál pracovat v rámci možností naší vlády." (Jiří Rusnok, zemanovský premiér, tři měsíce v demisi a pět měsíců ve vládě.)

No, včera pravil ombudsman Pavel Varvařovský v Interview Daniely Drtinové: "Komunikace s Rusnokovým kabinetem je tragická". Přesněji: Vůbec se s ním nebavěj! "Když se nemůžu domluvit s těmi, co mě zvolili, je to problém. Nikdy jsem netvrdil, že tam vydržím celých šest let. Nevylučuji to. Bývá mi ale vyčítáno, že tím vyhrožuji, já nikomu nevyhrožuji."
Mrtvá Kočka: "Pavlíku, vydrž!"
Žena Moby Dicka: "Nebo tam bolívarští politici nainstalují další zemanovskou stvůru."
**************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík! >>:)) Moby Dick
**********************************************
Hlavní zdroje provozu:

Neviditelný pes
Šamanovo doupě
Lidovky.cz
Zpravy.idnes.cz
Novinky.cz
iHned.cz
Wikipedie
Eretz.cz
Klub přátel českého rozhlasového vysílání z Číny
Hlas Ruska
Pražský hrad
Zprávy.E15.cz