pátek 29. listopadu 2013

MOBY DICK: Identifikační zóny

Přetočený Babiš, politická vražda, český mráz, chudobný papež, otevřené body a Zemanovo koleno
************************************

Sobota 23. listopadu

Výrok končícího týdne:
"Mít v krabici od vína sedm milionů je podivné, ale není trestné" (David Rath)
"Trestné je mít sedm milionů v krabici od vína – které nejsou zdaněné." (Žena Moby Dicka)
Nezapomeňme na gangstera Radovana Krejčíře, kterého včera zabásla jihoafrická policie. Aby ho pak následně mučila.
"Asi jako česká policie středočeského exkrále Ratha." (Mrtvá Kočka)
Krejčíř by, dle svých právníků, měl být okamžitě být propuštěn z jihoafrické vazby a jít do nemocnice.
"Na Pankráci." (Mrtvá Kočka)

Špičaté ostrovy hlásí připlutí exsovětské, nyní tedy první čínské letadlové lodi, která má na palubě stíhačky, okopčené od Rusů. Čili skvělé stroje, které dokážou zhatit přelet každého nepřátelského stroje přes výnosné čínské území.
"Snad výsostné, ne?" (Mrtvá Kočka)
"Výnosné, výnosné. Kvůli té ropě a plynu, co je všude na šelfu kolem nich." (Žena Moby Dicka)
"Ale na mapách z r. 2004 je to označeno jako japonské území…" (Mrtvá Kočka)
"Protože ty ostrovy okupovali Japonci po 1. čínsko-japonské v roce 1895." (Žena Moby Dicka)
"A japonské Kuriľskíje astravá okupoval Sovětský svaz, míru hráz kdyže?" (Mrtvá Kočka)

Všechny aerolinky, které tudy létají do Hongkongu, teď pro sichr hlásí své lety dopředu čínským okupantům. Dokonce i All Nippon Airways, státní společnost. Na prvním místě je prý "bezpečnost cestujících". Neb ČLR zde vyhlásila "identifikační zónu protivzdušné obrany". Narušitel bude sestřelen!

Poslechněme si vysílání"China Radio Internacional". No, vlastně nic. Jen mluvčí čínského ministerstva obrany Jang Jü-ťün prej pravil, že "založení protivzdušné rozpoznávací zóny je v souladu s mezinárodními pravidly. Podle mezinárodního zákona respektuje Čína letovou svobodu různých zemí. Normální lety mezinárodních linek v rozpoznávací zóně nebudou ovlivněny."

A "jiné"lety?

"Zatím to otestovaly dvě americké stíhačky – a nic." (Žena Moby Dicka)
"Číňani asi vědí, že US piloti považují dotyk radaru za útok, na který je třeba patřičně odpovědět." (Mrtvá Kočka)
"Ale třeba jim to US prezident Obava rozmluví… Pacifický oceán je přece dost velký na to, aby se po něm mohly prohánět lodi různých spřátelených států." (Žena Moby Dicka)
"Ty ses koukala na Mars útočí, kterej teď zrovna někde jde!" (Mrtvá Kočka)

Americká letadla prý budou ta čínská ze sporného vzdušného prostoru i nadále "vytlačovat". Menažerie si říká, jaké to asi bude "vytlačování" při rychlosti 3M. Snad nevznikne už 3. válka!
"A když, tak jen 3. čínsko-japonská."(Mrtvá Kočka)
"Což by zastavilo výrobu tchajvanských mikročipů, a následně i celého světového průmyslu." (Žena Moby Dicka)

30 % ojetých wagenů, prodaných v Německu, má "stočený" tachometr. Roční dovoz německých ojetin do ČR páčí 120.000 ks a stále stoupá.
"Protože v Německu je podvod trestný čin." (Mrtvá Kočka)
"A u nás ne?" (Žena Moby Dicka)
"U nás musí být podvod na seznamu podvodů, protože jinak nejde o podvod. Alespoň tak nám to vysvětlují právníci." (Mrtvá Kočka)
"Počkej, když někdo někoho uvede v omyl…" (Žena Moby Dicka)
"Netahejte nám sem římské právo!" (Nejmenovaní čeští advokáti.)
"Sorry, ale to platilo i za sociku."(Mrtvá Kočka)
"Právo je to, co řekneme my!" (Soudruzi Hitler, Gottwald a někteří nejmenovaní čeští advokáti a soudci nejmenovaných soudů.)

Neděle 24. listopadu 2013

Ze zahraničí: Hejtmanem Banskobystrického kraje (ve slovenštině »županem«, což má v češtině jiný smysl) se stal neofašista.
"Proč »neo«?"(Mrtvá Kočka)

Celý svět jásá. Viděli jste ty titulky? Tajné schůzky mezi americkými a íránskými diplomaty byly úspěšné.
"Svět přestane hospodářsky bojkotovat Írán, když – když si Írán ponechá, to co už má." (Američtí vyjednavači.)
"A co má?" (Mrtvá Kočka)
"To ví jen Írán."  (Žena Moby Dicka)
"A co když by chtěl Írán postoupit dál?"(Mrtvá Kočka)
"Pak se sankce vrátí."  (Američtí vyjednavači.)
"Sankce, které mají účinnost až za několik měsíců? Po šestihodinové válce už budou zbytečné." (Mrtvá Kočka)

Moby Dick opakuje, že nový perestrojkový íránský prezident Rouhání byl dlouhá leta vyjednavačem, který vždy slíbil zblblému Západu všechno co se po ajatollázích žádalo – a pak to nějaký Írán nesplnil. Díky jeho lžím ztratil Západ nejméně 10 let, během kterých mohli špičkoví odborníci pracovat na atomové bombě. Jsme žádostivi, kdy nás podrazí teď!

Připomínáme zde ještě jiný úspěch ruské imperiální a americké malomocné zahraniční politiky: V Sýrii se nesmí vraždit chemickými zbraněmi. Palba z kulometů, ostřelování tanky a letecké bombardování jsou povoleny i proti vlastnímu obyvatelstvu.

Tisíce lidí a desítky koňů protestovaly pod Eiffelovkou kvůli zvýšení DPH pro jezdecké školy na trojnásobek.Protestující (nikoli "protestanti", drazí kolegové a kolegyně drahé) se obávají zániku některých škol.
"Jen tak na ně, na bohatce! Aspoň se nebude muset dovážet levné maso z Rumunska. (Hlas francouzského lidu.)
"Jen si zvykejte. Nejdřív bohatci, pak střední stav a nakonec všichni budete v…" (Mrtvá Kočka)
"Kočko!" (Žena Moby Dicka)
"...v  reálném socialismu." (Mrtvá Kočka)

Státní prezident Mlhoš Zeman přijal na zámku v Lánech na jeho žádost předsedu hnutí ANO Andreje Babiše.

Pondělí 25. listopadu 2013

Poprvé se schází nově navolená Poslanecká sněmovna. Poslanečtí nováčkové se fotí na poslanecké průkazky, a prý je ti staší, znalí, »naučí, jak hlasovat«.
"No »jak«. Jak jim určí Ústřední výbor strany, přece!" (Mrtvá Kočka)
"A koaliční závazky." (Žena Moby Dicka)

Státní prezident Mlhoš Zeman přijal na zámku v Lánech na jeho žádost předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka.

"Zdravotní stav pana prezidenta se opět výrazně zlepšil. Dolní končetina je již zcela bez otoku a také bez bolestí. Koleno tedy může pan prezident začít zcela zatěžovat, bylo mu také doporučeno zkoušet chůzi pomocí jen jedné berle... V následujících dnech bude pan prezident rehabilitovat sám, vzhledem k rychlé rekonvalescenci není nyní třeba podrobného lékařského dohledu.“ (Martin Holcát, ministr zdravotnictví v demisi a vedoucí lékařského konzilia státního prezidenta ČR.)
"Tak lékařský dohled ne?" (Žena Moby Dicka)
"Ale dohled parlamentu, kruciš, ano!" (Mrtvá Kočka)

"Člověka, který nemá negativní lustraci, do vlády nejmenuju! Porušilo bych tak lustrační zákon. (Koleno státního prezidenta Mlhoše Zemana.)
Ve volbách neúspěšný Zemanovec, bývalý předseda Zemanovců, nyní shodou okolností kancléř státního prezidenta Vratislav Mynář se zamyslel, a požádal konečně o bezpečnostní prověrku.
ANO, také se zamysleli i noví vítězové voleb, a přidají se ke komunistům a socialistům, aby mohli konečně zrušit přežilý lustrační zákon. Právně a ústavně.
"Jako u těch přetočených tachometrů. (Žena Moby Dicka)

"Všiml jsem si, že v (poslaneckém) bufetu mají jogurty z dovozu" (Andrej Babiš, čerstvý poslanec a tuzemský jogurtobaron.)

Takhle: Myslím si, že pan Babiš nebyl přímým spolupracovníkem, StB, jen se s jejich zaměstnanci setkával. Čemuž se v pézetce nedalo vyhnout. Pravděpodobně rovněž podával zprávy ze zahraničních cest, což je povinnost zaměstnanců i managorů dodnes. Tehdy to studovalo zejména Zvláštní oddělení (estébácká frančíza, která měla v každém národním podniku kancl s trezorovými dveřmi).

Fakt je, že na Slovensku probíhá soud agrobarona Babiše s pomlouvačným novinářem. Mohou existovat dokumenty, které to doloží. (Dokumenty, které by to vyvrátily neexistují a nikdy nemohou existovat, že, páni Římané.) Nyní nás však nezajímá, jestli dotyčný byl, nebo nebyl estébácký donašeč. Pokud však vinou poslanců hnutí ANO (nikoli »díky«, kolegové) projde dolní komorou našeho parlamentu "Lex Babiš", pak Moby Dick prohlašuje:

Je jedno, jestli tenkrát byl, nebo nebyl. Splnil jejich zadání (ať o tom ví či nikoli), čili je estébákem teď.
"Nevědomým spolupracovníkem." (Upřesnění ženy Moby Dicka)

Ale prej se kvůli tomu urychleně schválí zákon o státní službě. To by naší menažerii vyhovovalo a Andrej by u nás měl schovaný vlastnoručně vyrobený živý jogurt. (Ale jen, pokud by nezasahoval do objednávek poslanecké kantýny!:)
"Služební zákon nemusí nikdo »schvalovat«, on platí už od roku 2002. Jenom byla několikrát posunuta jeho účinnost. Na tom se zatím shodovaly všechny partaje." (Upřesnění ženy Moby Dicka)
Naposledy to prodloužení bylo do 1. ledna 2015!
"Na období po 1. lednu 2015." (Upřesnění ženy Moby Dicka)

Okresní exnáčelník SNB Jan Jílek (89) spáchal zvlášť závažný zločin:
"Jako úřední osoba jednal v úmyslu spáchat jinému škodu pro jeho politické přesvědčení. Z titulu funkce spolurozhodl o nezákonném vysídlení soukromě hospodařících sedláků a jejich rodin." (Okresní soud v Přerově.) Takže dostal dvouletou podmínku. Načež se raději neodvolal.

Nějaký mladý soudce konečně začal uplatňovat na komunistické zločiny komunistické zákony – a tajná stranická směrnice porušovala tehdejší zákony i ústavu:
"Soukromé vlastnictví je u zemědělců, kteří na ní sami pracují, do výměry 50 hektarů zaručeno." (Ústava 9. května, §159, odst. (2).)
"Konečně si to někdo od roku 1999 přečetl!" (Žena Moby Dicka)
"Vyžíváte se v demagogických výlevech a totálních lžích.“ (Jakýsi zastydlý komunista v reakci na tento článek, jehož autor odkázal na jiný neviditelně psí článek z té doby Zločiny komunismu.")

Nejde o nějaký boj proti bezmocným starcům. Připomeňme článek kolegy Bohumila Doležala z prosince 2007 Ústavní stížnost ČSSD na zákon o Ústavu pro studium totalitních režimů. Nestěžovali si komunisté, ale socialisté!
"Komunisté v ČSSD." (Mrtvá Kočka)

Úterý 26. listopadu 2013

Princ Harry hodlá dobýt jižní pól! Dnes přistál v Antarktidě, kde se s 12 mediálně nezajímavými osobami (jen váleční veteráni) účastní charitativního závodu Walking With The Wounded (Pochod se zraněnými). Čeká je cesta dlouhá asi 320 km. Má trvat 18 dní, denně tedy ujdou asi 18 km.
"Řekla bych, že spíš 10 námořních mil." (Mrtvá Kočka)
"Presumtivní král Jindřich IX. je válečným veteránem!" (Upřesnění ženy Moby Dicka)

(Tím pořadovým číslem si nejsme jisti, kdyby bylo špatně, tak se jistě ozvete:)

Skupina pana Kill Nera, která si koupila České Textárny, ušetří stamiliony na daních, pokud firmu včas stáhne z burzy.

Dohoda s Íránem prý snížila cenu ropy. Během pondělka klesla cena Brentu ze $ 111 na 108 za barel.
"Za celý minulý týden dodneška »klesla« cena téhož ze 108 na 111." (Žena Moby Dicka)

Z ukončení sankcí proti Íránu mají největší radost francouzské automobilky, francouzští těžaři a  výrobce francouzsko-evropského Airbusu.
"Mohlo by k tomu ze strany EU dojít už v prosinci." (Laurent Fabius, ministr zahraničí, hádejte kterej.)
Dlouhé bude dohadování s OSN, a vůbec nejhorší to mají Peršani u amerického Kongresu.
"Ovládaného zloději z Wall Streetu a sionistickými pohůnky." (Rudé Právo, 1948 - 1995)

Ruské impérium udělalo jisté hospodářské kroky, které donutily Ukrajinu stáhnout ocas a "dočasně přerušit" jednání o vstupu do EU těsně před podpisem asociační dohody.
"Inu, zima se očekává krutá. (Žena Moby Dicka)
"Zejména bez plynu na topení." (Mrtvá Kočka)
"Kočky topíme tak dlouho, až skutečně chcípnou." (Nejmenovaný carský vykonavatel.)

Ruský imperátor VVP na svou vlastní žádost navštívil ve Vatikánu soudruha papeže Frantu, a sdělil mu svůj názor na kapitalismus.
"Na ten západní kapitalismus." (Mrtvá Kočka)

Papež František ausgerechnet vydal dokument o 84 stranách, ve kterém označuje "nespoutaný kapitalismus" jako "novou tyranii". Bohatí by se měli o svůj majetek dělit.
"Franta je ruský agent?" (Mrtvá Kočka)
"Ne, on je takový stále. (Žena Moby Dicka)
"Nepřítel kapitalismu z pozice feudalismu?" (Mrtvá Kočka)
"Spíš z pozice prvobytně pospolné společnosti. (Žena Moby Dicka)

Středa 27. listopadu 2013
V Česku začíná mrznout. Český HMÚ vydal varování, že bude mrznout ještě víc. Ale nejdřív sprchne, zmrzne to až pak.

"Blahopřeji Vám ke zvolení předsedou Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Chtěl bych zejména ocenit téměř jednomyslnou shodu poslanců při Vaší volbě. Doufám, že v budoucnosti budeme dobře spolupracovat." (Gratulační dopis z kanceláře státního prezidenta MZ novému předsedovi Sněmovny Janu Hamáčkovi, ČSSD.)
"Hamáček – prý mladý, ale dobrý." (Žena Moby Dicka)
"To říkal v Liptákově pan Smrtka před sto lety vo tom tehdejším novým taky." (Mrtvá Kočka)

Státní prezident přijal odpoledne na zámku v Lánech na jeho žádost pana Tomáše J. Podivínského.
"A to je, sakra, kdo?" (Mrtvá Kočka)
"Ministr životního prostředí vlády České republiky, člen KDU-ČSL, jediný starostraník v původně nestranické vládě dnešních Zemanovců." (Žena Moby Dicka)
"Aha, ten by tam jako mohl zvostat, ten nikomu nevadí, žejo." (Mrtvá Kočka)

Hornické odbory vyzvaly vládu ČR, aby hleděla co nejdříve zrušit usnesení o limitech těžby hnědého uhlí z r. 1999. Pro vyslyšení tohoto šlechetného záměru se již vyslovil premiér bez důvěry Jiří Rusnok v demisi (těšící se již na svou funkci v ČNB), který tak přijal doporučení, dané mu státním prezidentem Mlhošem.
"Ten zatím není v demisi." (Žena Moby Dicka)
"Ale z naší strany v hluboké nedůvěře." (Mrtvá Kočka)

Ten ministr živého prostředí by pak mohl zůstat ne?
"Jenže to prostředí pak už nebude živé." (Mrtvá Kočka)

Senátoři s okamžitou platností odhlasovali vyloučení expremiéra. Byltě pravomocně odsouzený, takže nyní ztratil imunitu. Bude muset přijmout trest za daňové podvody. A v budoucnosti jiné ještě tresty, než hrabat v parku spadané listí. Silvio Berlusconi hovoří o "politické vraždě".
"Už se nemůže odvolat?" (Mrtvá Kočka)
"Ledatak k českému Nejvyššímu soudu." (Žena Moby Dicka)

Dohoda o vládní koalici! Zbývá ji jen nechat schválit straníky. Už o Vánocích by tak mohla být vláda kompletní.
"Velká koalice. V Německu. Inu – pro národ a Evropu se musí něco obětovat." (Žena Moby Dicka)

"Musíme věřit, že zákazníci budou chtít data, a je naší povinností vůči akcionářům vytvořit po nich poptávku." (Luis Em, současný ředitel Českých Textáren.)
Tak ano, ten to řekl přesně: Ne, že uspokojíme poptávku zákazníků, ale zachováme naše 40% marže. České Textárny jedou dál stylem svého nevýznačnějšího ředitele Běsného Kokota.
"Víte, že úplně všem ředitelům skutečných Českých Textáren se za zády říkalo »Běsný Kokot«? (Z letitého mailu nejmenovaného insidera.)
"Luisovi taky?" (Mrtvá Kočka)

Poslanci schválili všechna čtyři zákonná opatření tak, jak je pan prezident navrhl a Senát "odsouhlasil". Předpoklad presumptivního premiéra  Bohuslava Sobotky se naplnil.
"Není to ta putinovská »řízená demokracie«?" (Mrtvá Kočka)
"Ne, poslance jenom tlačil čas." (Žena Moby Dicka)
"To je nový překlad z ruštiny?" (Mrtvá Kočka)
Vinou změny v DPH, která byla právě schválena, se začne tato daň vybírat z pozemků, na kterých stojí nové stavby. Stavbaři šturmují, aby to stihli do silvestra; cena pozemku pod barákem páčí totiž až 30 % z celé stavby. Starosti mají zejména ti nezodpovědní občané, kteří si už sjednali hypotéky na dvacet let dopředu.

Agentura Muška na Zdi hlásí: Argentina odškodní španělskou společnost Repstol, která požadovala za své loňské zestátnění $10 miliard, a to polovinou požadované sumy. (Když něco chcete, násobte oprávněný požadavek dvěma, nejmíň!) Dohodu se Španěly uzavírá jistý Axel Kiciloff, současný argentinský ministr financí, ekonom, který před rokem zestátnění oné těžařské firmy připravil.
"Alespoň to tam zná." (Žena Moby Dicka)

Po západu slunce se zapaluje první světlo Chanuky.

Čtvrtek 28. listopadu 2013
Čeští řidiči i zahraniční kamioňáci klouzají po ledu a svorně nadávají na silničáře. Zejména ti na letních pneumatikách.

Dnešní Hospodské noviny přinášejí velký rozhovor s ředitelem Českých Textáren:
"Před třemi lety jsme měli 8.000 zaměstnanců, dnes máme přibližně 5.000 a věříme, že tohle je cesta, která nikdy neskončí." (Luis Em.) Nikdy? Přijdeme se podívat, až ČeTex bude mít záporný počet zaměstnanců.

"Nejhorší je, že managoři si tohle opravdu myslí! A říkají tomu autsoursing." (Žena Moby Dicka)
"Taky." (Mrtvá Kočka)
"Co »taky«?" (Žena Moby Dicka)
"Taky mu tak říkají." (Mrtvá Kočka)

Státní prezident Mlhoš Zeman přijal na zámku v Lánech předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, jehož již byl před týdnem pověřil sestavením vlády. Prej by mu už neprolustrovaný ministr nevadil.
"Vráťo, byls zbytečně rychlej!" (Mrtvá Kočka)
"Nemáte poslouchat kolenem." (Žena Moby Dicka)

Agentura MnZ hlásí Mlhošovo testování předpokládaného budoucího premiéra. Něco za něco: Co kdyby (za neprolustrovaného ministra financí od koaličního partnera) Sobotka přepustil flek ministra zahraničí pro ředitele zahraničního odboru Kanceláře prezidenta Hynka Kmoníčka?
"Že jsem ho radši, místo do Austrálie, neposlal velvyslancovat na Mars!" (Karel Schwarzenberg, exministr zahraničí.)
"Ano, skutečně, už existují společnosti, které vám prodají lístek na Mars." (Žena Moby Dicka)
"Jednosměrný." (Mrtvá Kočka)
"A už víme, kde hledají klienty." (Moby Dick)

Také se topoří KDU-čsl. Do vlády, kterou by ovládala dvojka ČSSD/ANO, s jejímiž podmínkami byli "seznámeni" (aniž se s nimi o tom předem jednalo, se jim moc nechce. A podpořit menšinovou vládu?
"Vyloučeno." (Pavel Bělobrádek, předseda, čs. lidovci)
V připravované koaliční smlouvě jsou ještě některé "otevřené body".
"Kdo to řekl?" (Žena Moby Dicka)
"Vlastně všichni lační koaličníci." (Moby Dick)

Minulotýdenní intervence ČNB vede k předvánočnímu výprodeji zejména elektroniky a všeho dovozového. Virtuální fronty jsou i před cestovkami, kde mizí zejména ty dražší nabídky zahraničních zájezdů.
"Myslíš, že se vrátěj?" (Mrtvá Kočka)
"Tak jestli jedou na Kypr nebo do Egypta, tak snad ano." (Žena Moby Dicka)

Nedostatek volných eur vede ke stlačení kačky až na poměr 1:28.

Jestli tohle ČNB chtěla? Tedy, aby se utratily peníze, které ležely v bankách?
Asi chtěla. A co bude, až si lidi všechno koupí, nic už nebudou potřebovat, a ani na to nebudou mít kvůli 10% inflaci peníze?
"Vytisknou se další peníze." (Žena Moby Dicka)
"A nějaký kokot vytvoří nabídku." (Mrtvá Kočka)

Ony už totiž neexistují "věci dlouhodobé spotřeby". Ať už jde o chladničky, televizory, automobily nebo dálnice.

"Kypr by nemusel bejt tak špatnej." (Mrtvá Kočka)
"Nikoli horší." (Žena Moby Dicka)

Pátek 29. listopadu 2013

"A kdo si myslíte, že teď bude šetřit?!" (Žena Moby Dicka)
"Češi. Ti už jsou zvyklí." (Mrtvá Kočka)
"V genech máme ještě státní krach Rakouska-Uherska z r. 1873 a "emisi nové měny", aneb "dlouhou minci" Albrechta z Valdštejna, na které při státním krachu vydělal hlavně Albrecht z Valdštejna (1623)… Důchodové fondy nejsou jištěné státem, jinak by neměly smysl. Ale stát, totiž tahle vláda v demisi, udělala hodně pro to, aby znejistila občany. Když člověk neví, jak za týden bude vypadat DPH, příplatky na ekologii, daň za elektřinu, pozemková daň, daň za spadlou dešťovou vodu, daň za vlastní studnu, daň za PHM, daň za blízkost nemovitosti k zastávce MHD, úroky, zákony, důchodový věk…, tak jak se má uvazovat na 30 let!?" (Moby Dick 1. července 2013)
"Když už jsi uvázaný, tak co ti zbývá?" (Žena Moby Dicka)
"Vidle." (Mrtvá Kočka)

Novým tiskovým mluvčím státního prezidenta se od 1. prosince stává pan Jiří Ovčáček, který byl doposud redaktorem deníku Právo.
"Tak snad se trochu zlepší ty zoufalý stránky Hradu." (Mrtvá Kočka)
Hana Burianová, dosavadní tisková mluvčí, bude nadále působit v pozici ředitelky Tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky.
"Nezlepší." (Žena Moby Dicka)
"Ale třeba by na to mohli najmout nějakýho študáka za šedesát na hodinu." (Moby Dick)

Skvělé české letadlo L-159, které mohlo sloužit i v NATO (dříve jako "protipartyzánský", dnes "protiteroristický" bitevník) získalo možná kupce! Z nadlimitních zásob českého letectva se má po deseti letech stání v hangáru přemístit do USA. Nejmenovaný soukromník si hodlá pořídit 28 ks – jakožto cvičný cíl pro americké orly.
"Smutný konec." (Žena Moby Dicka)
"Lepší, než stát před školkou." (Mrtvá Kočka)

A co když Alky vyhrajou nad "efky"?

Írán přecejen pozastaví svůj jaderný program do konce prosince nebo začátkem ledna 2014. Pravil Rezá Nadžafí (íránský zástupce při MAAE).
"Vidíš, jak jsou důvěryhodní!" (Žena Moby Dicka)
"Jenže – víš ty, jakej rok teď mají muslimové???" (Mrtvá Kočka)
**********************************

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
Moby Dick