pátek 7. února 2014

Draci a lidé (literární besídka)

Všechny fany z Liberce a okolí zveme na autorské čtení Terezy Kovanicové, Jana Kovanice a Františky Vrbenské.

Uplynul měsíc a Bílá kavárna a čajovna "Emtea" v obchodním centru Plaza, Liberec, je opět připravena poskytnout krom svých obvyklých pochoutek i literární besídku. Akce se koná v úterý 11. února, tentokrát už od 18:30, a to opět v péči libereckého Fantasy klubu.

Terezu můžete znát třeba z conů jako Tess, kde přednáší na liniích Star Wars. Honzu jste už měli možnost poznat minule, pokud jste ho už neznali třeba jako Šamana z Neviditelného psa. (Tess je sice dcerkou Šamana, ale neopovažujte se použít klišé "jde ve stopách svého otce". Každý jde svou vlastní cestou, jedna je fantaskní, druhá hardscifácká, občas se potkají, ale spíše při tom na sebe jen zamávají – tedy literárně.)

No a záslužná Mločice Františka to je fenomén, který, pokud ještě neznáte, tak teď byste neměli promeškat příležitost to napravit. Františka nakonec nehodlá číst žádné ze svých skvělých dílek, ale připravuje si ukázky z věcí naší kamarádky Jany Rečkové. Ale o dracích (a lidech) se vám chystá něco říci – tedy jen zlomek toho, co by mohla, kdybychom neměli k dispozici dvě hodiny, ale dva dny.

Těšíme se také na případné dotazy posluchačů, protože nebudeme jen číst, ale po čtení by se měla rozpoutat i nějaká beseda. A když už ne beseda, tak alespoň besídka.