neděle 25. května 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Co nám ten debil krákorá

Prapor naší nepřetržité výchovy obětavě převzal superexpert Hola Mátoha. Hned ráno se dostavil se vzorně vycíděným obojkem a pronesl k nám přednášku "Souhrn konkrétních úspjechů, které se nám v jednotlivých oblastech naší firmy podařilo v poslední době dosáhnout."
.................................

(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Jakákoli podobnost je čistě náhodná. Všechno je to úplně vymyšlené. Odmítám jakoukoli odpovědnost za jednání reálných postav.)
Pondělí 24. května

Vedoucí ing. Duto Hlav tráví stále delší čas na managorských poradách. Ale moc si neoddychneme. Prapor naší nepřetržité výchovy (mě a Ambrože, protože Junior s Viki z firmy Junior´s si pořídili zvukotěsné dveře), obětavě převzal superexpert Hola Mátoha. Hned ráno se dostavil se vzorně vycíděným obojkem a pronesl k nám přednášku "Souhrn konkrétních úspjechů, které se nám v jednotlivých oblastech naší firmy podařilo v poslední době dosáhnout."

Dnes jsme stihli probrat použité zkratky.

Úterý 25. května

Hola nám vysvětlil, v čem byl úspěšný systém WMS. Začalo to už při nástupu nového manadementu projektem NRC, jenž nastartoval NRD a nakonec HRC-PRC. Z toho se rozvinulo OOKO, dozírající na veškerý WORK. Při zavádění CLO-VEK byl použit inspirační fenomén JATKA, jenž nahradil postupně zastarávající postup MINSK3. Aktivity NONSENS nastartovaly proces HROM, díky jemuž jsme se zbavili parazitních malých zákazníků.
Ačkoli nám to Mátoha vysvětloval celý den velice pečlivě pomocí barevných obrázků na projekční ploše (jež bohužel byly špatně vidět), nějak jsem to celé nepochopil.

Středa 26. května

Přednáška o "úspješích" pokračuje. Její dnešní část trvala jen pět hodin. Mj. jsme se dověděli, že někoho napadlo spočítat zbylé zaměstnance a konečně za ně začít šetřit:

"Byly aktualizovány údaje o kategorii a charakteru užívání u všech využívaných služebních telefonních stanic, které mohou generovat naší společnosti náklady za provoz. Inventarizace zjistila přibližně 100 tisíc stanic a veškeré telefonní kontakty zaměstnanců v databázi Telefonního seznamu jsou nyní ověřené. Aktuální počet stanic ke zrušení, tj. bez majitele, je více než 99 tisíc."

Čtvrtek 27. května

Dnes se Hola Mátoha opět obrátil do nedávné historie firmy:

"Trend postupného zlepšování společnosti trval nepřetržitě celé minulé čtyři roky, po které probíhaly procesy absolutní decentralizace a potom částečné centralizace, následované fragmentalizací a defragmentalizací. Pak přišel přechod na platformové sjednocení, systémové strukturování, zavedlo se exekutivní portfolio a redefinace konfigurace. Následovala integrace, lokalizace, profilace a koncentrace. Každý si jistě pamatuje na Liberalizaci, Optimalizaci a Identifikaci. Prakticky každý kvartál jsme prošli nějakou změnou. Ale nyní nastává konečná a vrcholná fáze - Transformace."

Začínám mít vážné pochybnosti o svých rozumových schopnostech, protože prostě nerozumím tomu, co nám ten debil krákorá!

Pátek 28. května

Marně jsme se s Ambrožem těšili (!!!), že konečně přijde Duto Hlav a začne nás chlapsky tak po svém jebat. Ne, přišel Hola Mátoha a přednesl "Zprávu o analýze zlepšení efektivity v každé jednotlivé jednotce." Zase jsem mu porozuměl LDH. Na konec tohoto týdne přednášek, kdy jsme s Ambrožem udělali velký kulový, nám Hola líbezně slíbil:

"A na co se můžete těšit příští týden? Těšit se můžete na další vydání měsíčníku Transformátor, kde najdete též Seznam transformačních projektů. Bude zde zveřejněn kompletní »Transformation Program Master Plan«. Náčelník Jednotky rychlého nasazení Havran Vetřelý přestaví svoji vizi, nazvanou »Ve víru transformace«."

Načež nám rozdal brožuru "Odcházím ze zaměstnání."

Sláva, tak už vím, na co se mohu těšit!
*********************************************

MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick