sobota 31. května 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Pršelo

Byli jsme se s Ambrožem drze podívat na ředitelské patro. Kultura otevřených dveří nám umožnila zahlédnout nacucané koberce, spadané podhledy a počítače plovoucí v loužích. Všude postávali managoři a čekali, až přijdou nějací mani, dát všechnu tu hrůzu do cajku. Avšak žádní mani nepřišli. Nejsou. Všechny je vyhodili.
.................................



Pondělí 31. května 2004

Takový krásný den se sluníčkem a vlahým jarním vánkem. Dneska by to mohlo vyjít. Jednoho krásného dne mi konečně dají odstupné a vykopnou mě z Českých Textáren!

Dnes jsme museli zúročit poznatky, jež jsme načerpali minulý týden na Mátohových přednáškách v intranetovém testu. Hlavně, že to máme za sebou. Uch...

Úterý 1. června 2004

Hnusný, hnusný den. Hned ráno přišel mail od Lidských a nelidských zdrojů:

"Provedli jsme aktualizaci testu o úspěších Českých Textáren. Došlo přitom i k malé restrukturalizaci zkušebního programu a z toho důvodu se Vám test zobrazuje, jako byste jej dosud nesložili. Program zapomněl, co si o Vás pamatoval ve své předchozí verzi, proto musíte test složit znovu. Děkujeme za pochopení."

Uch, uch!

Středa 2. června 2004

Hnusné počasí. Ráno pršelo, odpoledne chcalo, jak by řekla babička. Pršelo i v našem baráku v Centru. Vevnitř. Protože při montáži heliportu na naší střeše nechala dodavatelská firma po sobě rum, tedy nikoli alkohol. Prudký déšť spláchl ten bordel do odpadních rour. Okapy nemáme, voda ze střechy schází rourami uprostřed budovy. Ty jsou umělecky zalomené. Naštěstí první koleno je hned pod střechou, takže k nám dolů se voda už nedostala. Všechnu zadržely vysoké husté koberce na ředitelském patře.

Jak říkám, pěkné počasí. Juch!

Čtvrtek 3. června 2004

Byli jsme se s Ambrožem drze podívat na ředitelské patro. Kultura otevřených dveří nám umožnila zahlédnout nacucané koberece, spadané podhledy a počítače plovoucí v loužích. Všude postávali managoři a čekali, až přijdou nějací mani, dát všechnu tu hrůzu do cajku. Avšak žádní mani nepřišli. Nejsou. Všechny je vyhodili. Nejdříve bude muset Bambas ze Správy Problémů sehnat nějakou autsoursovou firmu.

Raději jsme honem běželi zpátky do textárny, kde jsme si na podlahu vylili kbelík vody a tu pak smetákem honili od stěny ke stěně. Zlaté linoleum, juchuchů!

Pátek 4. června 2004

Firmy prý stojí ve frontě před Českými Textárnami, aby dostaly nějakou práci. Máme tržní hospodářství, můžeme si vybírat tu nejlepší a nejlevnější! To jsme slýchali při každé liberalizaci, optimalizaci, transformaci a propouštění zbytečných elektrikářů, výtahářů, údržbářů...

Fotr Bambas oslovil šest firem. Všechny odmítly. Mají dobrý kšeft od státu - zajišťují eurovolby! A protože s nimi nemáme pevné smlouvy (abychom ušetřili), a kvůli tomu svinskému tržnímu hospodářství jim nemůžeme poručit, plave ředitelské patro i nadále v rozvratu. To jsem sám žádostiv, kdo jim to tam dá do pořádku.

Psáno pozdě odpoledne: Už vím kdo. Přiběhl na nás velitel Jednotky rychlého zásahu plukovník Havran Vetřelý a bez ohledu na naši neustále smývanou podlahu na nás zařval: "Tak padám, padám!"

Éej juchněm...

Sobota 5. června 2004

Čeká nás s Ambrožem pracovní víkend. Ale nemusíme prý pospíchat. Po tu dobu, co budeme rekonstruovat ředitelské patro, budou mít managoři placené pracovní volno...
*********************************************

MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick