pátek 2. května 2014

MOBY DICK: Vymatlané masy

Čínské projeby, nekorektní Kočka, ruská pohostinnost, konec prasete a Bémovy hodinky


************************************
Listárna Moby Dicka
Jsem se bavil se známým z Ukrajiny, jeho rodiče žijí v Doněcké oblasti. Zajímavé je, že nikdo z novinářskejch přisluhovačů nezmíní hlavní důvod proč rusáci strkaj rypák kam nemají. Pod doněckou oblastí byla objevena ložiska zemního plynu (nevím jestli z břidlic nebo normální ložiska) která by Ukrajině přinesla energetickou nezávislost na Rusku a lepší vyjednávací pozici! Proto ten nájezd na Krym kvůli základně loďstva. A s jídlem roste chuť – teď sežerou i ta ložiska. Normální lidi na východě nemají čas a chodí do práce a ty "revoluční masy" jsou prý jen povaleči, vožralové a homeless dotovaný z ruskejch fondů.

Říkal že jeho rodiče nechtějí zpět do sajůzu, ale na to jak blbě to vypadá byl až moc klidnej. Holt žije v Čechách.

Co se stane když ten führer se nezastaví na Ukrajině a stejně jako Stalin si připojí Pobaltí? Nebo i Polsko,Čechy a Slováky nebo snad i Maďary a Rumuny. Vymatlanejch komančů je v těch zemí dost, aby to prošlo!

Mám z toho fakt vítr, EU a NATO by si nešpinily ruce stejně jako v 38.

Měj se Moby a doufám že je to jen zlej sen bez reálnýho základu (i když historie mi říká opak).

Michal V.

Milý Michale,

v hospodě jsem slyšel ještě dvě další vysvětlení ruského zájmu o východní Ukrajinu: Pokud chtějí Rusové schlamstnout Evropu, musí začít na Ukrajině. A pak taky prý:

Nacházejí se tam továrny na výrobu motorů pro ruské balistické rakety! To by ale byla hnusná realita se zlým základem!

>>:(( Moby

"Pokud chtějí Rusové schlamstnout svět, potřebují k tomu rakety…" (Mrtvá Kočka)

"Je mi bližší blijící Francouz než zpívající Rus." (Jaroslav Seifert, 1949)

Sobota 26. dubna

Po včerejším zásahu v Islámské nadaci v Praze obvinila policie pětapadesátiletého Čecha z podpory a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. Útvar pro odhalování organizovaného zločinu provedl akci jak v objektech Islámské nadace nedaleko Václaváku, tak i v mešitě na Černém Mostě. Policajti zhamtli asi dvacet osob, u některých cizinecká policie zahájila řízení o vyhoštění.

"Neoblibuji islám, ale nedovedu si představit podobný zásah třeba v katolickém kostele během nedělní modlitby." (Žena Moby Dicka)
"A to ani proti pedofilovi v sutaně." (Mrtvá Kočka)

V pražském hotelu Olšanka proběhl VI. sjezd Českomoravské konfederace odborových svazů, kde se jako host projevil i přítel odborů státní prezident Mlhoš Zeman. Vyjádřil svůj smutek z toho, že "v letech 2007 až 2013 klesl počet odborových svazů ze šesti set tisíc na zhruba tři sta sedmdesát tisíc a přitom v letech 2010 až 2013 ubylo sto tisíc lidí".
"Vypadá to, že ti zmizelí odboráři museli být v několika odborových svazech najednou."  (Žena Moby Dicka)
"Ne, Mlhoš ji jenom zase měl." (Mrtvá Kočka)

Pan prezident hodlá i nadále chodit na jednání tripartity.
"V dresu odborářů."  (Žena Moby Dicka)

Mlhoš opět propagoval stlemení zaměstnanectva se svými firmami. "Mohou to být zaměstnanecké akcie, může to být to, čemu se říká „profit sharing“, může to být typ osobních účtů à la Tomáše Bati… Jde o společný jmenovatel těchto opatření a ten spočívá v tom, že jestliže firma prosperuje, pak by to měli být právě zaměstnanci, kteří by se na výtěžcích podíleli…"

"A jestliže firma zkrachuje, přijdou zaměstnanci o peníze, vložené do podnikových akcií, účtů a důchodových fondů."  (Žena Moby Dicka)
"Měl. Jako z praku." (Mrtvá Kočka)


"…místo toho, aby zisky unikaly dílem do zahraničí, dílem do nákupu soukromých tryskových letadel, jachet a podobných životu zcela nezbytných předmětů."
"Zisky »unikají« do zahraničí, když jste prodal firmy a banky do zahraničí, pane expremiére."  (Žena Moby Dicka)
"Populisto bolševickej." (Mrtvá Kočka)

BTW: Odbory nedávno navrhly uvalit minimální daň na všechny živnostníky. Dovolujeme si recipročně navrhnout, aby příspěvky odborářů jejich organizacím byly opětně vyjmuty z vyjímky, totiž znovu zahrnuty do zdaňovacího základu…

Doněcká lidová republika oznámila, že včera zadržela "zvědy z NATO". "Nejsou rukojmí, ale váleční zajatci." (Vjačeslav Ponomarjov, lidový starosta Slavjanska.)
Jedná se o osmičlenný pozorovatelský tým, který na základně Vídeňského dokumentu monitoruje odzbrojení. Je v něm i jeden Čech.
"Trochu neobratné je, že v něm jsou čtyři Ukrajinci – a žádný Rus."  (Žena Moby Dicka)
Načež teprve pak se na místo nasunuje tým OBSE, aby vyjednal propuštění kolegů zvědů. Vypadá to, že i ten byl zajat. Počet uchvácených se zvýšil na asi padesát.
"Inspektoři jsou drženi v nelidských podmínkách. Mezi zadržovanými je i člověk, který potřebuje bezodkladnou lékařskou péči." (Z komuniké  ukrajinské tajné služby SBU) Ukrajinské úřady jsou připraveny zdravotní péči poskytnout, ale lidoví republikáni takovou nabídku odmítají. Pokud by to byli váleční zajatci, porušili by tak separátníci mezinárodní právo.
"Takže to asi budou unesení rukojmí." (Mrtvá Kočka)

Neděle 27. dubna

Do právního pořádku ČR bude patrně zanesen nový trestní čin "Přetáčení tachometru".
"Do právního nepořádku." (Žena Moby Dicka)
Menažerie se ptá, jestli se také zavede trestní čin obírání důchodců šmejdy nebo trestní čin nepravdivého slibování slevy na elektřině…
"U nás není podvádění trestné?" (Moby Dick)
"Zřejmě ne."  (Mrtvá Kočka)
"Trestné je. Ale není trestané." (Žena Moby Dicka)

Pondělí 28. dubna

V Pekingu se konalo celočínské zasedání k oslavě Mezinárodního dne práce. Hlavní projeb přednesl člen ústředního politbyra KSČ, předseda Celostátní unie dělníků Li Ťien-kuo. Zdůraznil, že je třeba zahrnout do úkolů KSČ a státu práci týkající se zájmů dělníků, také prostřednictvím praktických akcí odpovědět na přání dělníků a pracovat podle zákonů. 305 pracovních jednotek na zasedání získalo ocenění, 1218 osobností obdrželo ceny za svou práci, dalších 1081 jednotek získalo titul "Pionýr dělníků".

"Ty trumpeto, cos to napsal?" (Žena Moby Dicka)
"A co jako?" (Moby Dick)
"»Projeb« místo »projev«!" (Žena Moby Dicka)
"A, překlep. Pardon. Opravím." (Moby Dick)
"Neopravuj. Je to přesný. Copak se nepamatujete na ty projeby našich bolševiků?" (Mrtvá Kočka)

China Radio International zveřejnilo rozhovor s hejtmanem Plzeňského kraje Václavem Šlajsem (ČSSD), jenž dlí v ČLR na přátelské a pracovní návštěvě, pravděpodobně v doprovodu jakéhosi Zaorálka.

Čína dokončila projekt stanice na Měsíci. Obytný modul Tchien-kung 1 bude mít rozlohu 36 metrů čtverečních. Kosmonauté se k němu dopraví lunárním modulem Čchang-e č. 5. Ještě se přesně neví kdy.
"V posádce bude i český zástupce." (Moby Dick)
"Z ČSSD." (Mrtvá Kočka)

Společnost Nord Stream AG oslavila v Petrohradě 70. narozeniny předsedy výboru akcionářů pana Gerharda Schrödera. Hlavním akcionářem je ruská státní firma Gazprom, proto oslavence přišel obejmout i jeho starý přítel Vladimir Vladimirovič Putin, samoděržavý prezident vší ruských, vítěz bitvy o Krym a strůjce budoucích vítězství ruského impéria nad všemi rozvratníky carského pořádku.
"Tak nelíbali se jako Ulbricht s Brežněvem…" (Žena Moby Dicka)
"Ale bylo to stejně hnusný." (Mrtvá Kočka)

Úterý 29. dubna

Na přejezdu v Uhříněvsi přejel před půl dvanáctou dopoledne vlak ženu bez dokladů. Její totožnost se bude ověřovat podle DNA. Ví se jen, že měla věk mezi 40 a 50 lety. Tolik policie.
Žena utrpěla zranění neslučitelná se životem. Střet s vlakovou soupravou byl devastující a smrt byla neodkladná. Tolik ví záchranka.
Iveta Bartošová spáchala sebevraždu. Tolik ví truchlící manžel, který o tom neprodleně zpravil mediální hyeny. Aby je pak mohl nařknout z hyenismu a obvinit ze smrti choti. Načež se v přímém přenosu psychicky zhroutit. Ale v Bohnicích ho za pár hodin dali do cajku tak, že mohl navečer v klidu pohovořit se štábem televize Nova...
"Nejspíš placený intervjůk."  (Mrtvá Kočka)

Státní prezident Mlhoš Zeman poctil svou návštěvou Žofínské fórum, kde se přednesl projevem, ve kterém se označil za "jednoznačného odpůrce úsilí EU o maximalizaci podílu obnovitelných zdrojů v naší energetické bilanci."
"Velice střízlivý projev!" (Žena Moby Dicka)
"Protentokrát chválíme." (Moby Dick)

"Jednání o statusu válečných zajatců obnovíme až tehdy, když Evropská unie odvolá sankce." (Vjačeslav Ponomarjov, lidový starosta Slavjanska, o situaci zadržovaných zvědů NATO.) Dokud se tak nestane, budou separátníci evropské vyjednávače "ignorovat".
"Kladou si podmíky?" (Žena Moby Dicka)
"Takže to jsou únosci." (Mrtvá Kočka)
"Ne, jsou to naši hosté." (Vjačeslav P., lidový starosta)
"Ano, tomu říkám ruská pohostinnost." (Žena Moby Dicka)

EU se rozhodla nekompromisně vyřešit ukrajinský problém – a uvrhla nemilosrdné sankce na dalších 15 říšských a sudetských Rusů. Už je jich tak postiženo 43.
"Já snad vrhnu!" (Mrtvá Kočka)

Český velvyslanec v Indonésii Tomáš Smetánka byl předvolán na místní ministerstvo zahraničí v Jakartě, a to kvůli pátečnímu zásahu v pražské mešitě. Policajti si jednak před vstupem nesundali boty, a pak – mezi stovkou modlících se byl i tajemník indonézského velvyslanectví Wahono Yuliano plus dalších asi deset diplomatů! Všichni přítomní si museli lehnout na zem. Lidumilní policajti nejdříve propustili několik dětí, starších lidí a handicapovaných.
"Po 40 minutách se jeden policista zeptal, jestli má někdo z nás v mešitě diplomatický pas. Šest Indonésanů s diplomatickými pasy bylo propuštěno po hodině a půl, další tři pak o dvě hodiny později, poté, co jsem přesvědčil policii, že to jsou také indonéští diplomaté." (Wahono Yuliano) Česká policie tak  porušila vídeňskou úmluvu o diplomatických stycích.

"Někdo tady zjevně šlápl do hovna." (Mrtvá Kočka)
"Možná proto si nesundával boty…." (Moby Dick)
"Pokud se pochybení nezjistí, budu za policií stát." (Milan Chovanec, ministr vnitra (ČSSD) žádá policejního prezidenta, aby zjistil "okolnosti" zásahu v pražské mešitě v centru Prahy.) Zatím se neví, kdo načasování akce nařídil – zda vedení útvaru, nebo státní zastupitelství.
"Ale ví se, že to bylo kvůli knize, která se u nás prodává už – dva roky!!!" (Žena Moby Dicka)

Policajti vnikli do penzionu v Ludvíkově, jehož je majitelem Jaroslav Palas (senátor (ČSSD), exhejtman Moravskoslezského kraje (ČSSD), exministr zemědělství ČR (ČSSD), exposlanec (Levý blok a KSČ), aby zjistila, kde sebral dvacet melounů na tuto investici.
"Předpokládám, že si přitom sundali boty." (Mrtvá Kočka)

Soud s ožralým prasetem Romanem Janouškem se více než dva roky po jeho dopravním zlém činu chýlí. Jedno překvapení pro Mobyho: Ukazuje se, existuje svědek, který Romana pronásledoval svým autem. Tedy – porsche honil fabii. A zavolal na policejní dispečink, kterýžto záznam dnes zazněl.
"Jenom proto mohli praseti dokázat, že bylo ožralé." (Mrtvá Kočka)
Druhé překvapení – více pro prase než pro Mobyho. Ukazuje se, že na ně existují odposlechy kvůli jiným vyšetřovaným kauzám. Které rovněž zazněly. (Typu "hodila mi šipku přes kapotu...", což dokazuje, že prase svou oběť vidělo.)
"Říká se, že na každé prase se vaří voda." (Moby Dick)
"A na tohle ožralé několik." (Mrtvá Kočka)

Středa 30. dubna 2014

Státní prezident Mlhoš Zeman přijal na Pražském hradě Hermana Van Rompuye, předsedu Evropské rady.
"Tak Van přecejen nakonec dorazil." (Žena Moby Dicka)
"Aby jednal o snížení energetické závislosti EU na Rusku – s premiérem Sobotkou." (Mrtvá Kočka)

V Brně bylo slavnostně otevřeno vědecké centrum CzechGlobe. 300 vědců různých oborů bude zkoumat "efekt globální změny", a to hned ve třech směrech:
1) Změny v atmosféře a klimatu.
2) Změny ekosystému.
3) Socio-ekonomické změny.
"Jako co bude, až nás zaplaví ubozí Afričané?" (Žena Moby Dicka)
"No coby. Sežerou Rusáky." (Mrtvá Kočka)
"No ty jsi ale nekorektní!" (Moby Dick)
"Poslední dobou spíš nasraná." (Mrtvá Kočka)

Ožralé prase nepravomocně odsouzeno na tři roky a odebrání řidičáku na pět.

Podle prasečího přítele MUDr. Pavla Béma (exposlanec, exprimátor Prahy, exmístopředseda ODS, jíž byl vždy věrným členem) trpí pan Janoušek "poměrně velmi vážným onemocněním".
"Diagnóza: Alkoholismus." (Žena Moby Dicka)

Po pěti měsících byly obnoveny práce na tunelu Blanka. Snad se dočkáme jeho otevření už v září, možná letos. Určitě víme, že bude prasecky drahý.
"Pěkný hodinky, Béme." (Mrtvá Kočka)

Ve dnech 28. až 30. dubna uskutečnil český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) pracovní návštěvu Číny, během níž mj. podepsal s druhou stranou podlézavý dokument:
"Obě strany respektují cesty rozvoje zvolené s ohledem na situaci v obou zemích a jejich vnitřní a zahraniční politiku. Znovu potvrdily dodržování zásady nevměšování se do vnitřních záležitostí tak, jak je vyjádřeno v Chartě OSN..."
"Tak je to v Chartě OSN, proč to dublovat?" (Žena Moby Dicka)
"Proto:" (Mrtvá Kočka)
"Česká strana respektuje suverenitu a územní celistvost Čínské lidové republiky…"
"Opakovaně schválena budoucí anexe Tchaj-wanu." (Mrtvá Kočka)
…je si plně vědoma důležitosti a citlivosti otázky Tibetu, znovu potvrdila dodržování své politiky jedné Číny i to, že Tibet je neoddělitelnou součástí čínského území. Česká republika v této souvislosti nepodporuje samostatnost Tibetu v jakékoliv formě.“
"Hm, no, každá součást je »oddělitelná«. Viz Krym." (Moby Dick)
"A spojitelná. Viz obnovu Sovětského svazu." (Mrtvá Kočka)
"Měli jsme si od Číňanů nechat potvrdit neoddělitelnost českého pohraničí, tak zvaných »Sudet«." (Žena Moby Dicka)
"Anebo nerozbornost česko-slovenského státu." (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 1. května 2014, Svátek práce, 10. výročí vstupu ČR do EU

Byli jsme na Petříně a dlouho hledali nějaký ještě rozkvetlý strom. Nakonec se to podařilo.

Pátek 2. května 2014

"Jsem velmi rád, že zvítězilo právo a zvůle není možná.“ (Daniel Herman, současný ministr kultury (KDU-ČSL), exředitel ÚSTR k rozhodnutí soudu v Praze 3, že jeho vyobcování z předešlé funkce bylo protiprávní.)
"Byl to protiprávní ÚSTRk." (Žena Moby Dicka)

Ukrajinské vládní jednotky zahájily útok na sudetské Rusy ve městech Slavjansk a Kramatorsk. Armáda dobyla zpět některá kontrolní stanoviště separátníků. Obránci sestřelili ukrajinský vojenský vrtulník Mi-24.

Není úplně jasné, v jakých rukou unesení inspektoři vlastně jsou. V povstaleckých? Tajných služeb neznámého státu? Speciálních sil nejmenované země?
"Jsou v dobrých rukou." (Vjačeslav P., lidový starosta)
"Krále Miroslava, ty vole, žejo?" (Mrtvá Kočka)

Není jasné, kde je osobní vyslanec VVP Vladimir Lukin, který vyjednává jejich propuštění. Není jasné, jak se Moskva zachová.
"Není jasné, jak se zachová dnes. Ale je jasné, jak se zachová v budoucnu." (Moby Dick)
"Možná už zejtra." (Mrtvá Kočka)

**********************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick