sobota 28. června 2014

ČESKÉ TEXTÁRNY 2004: Smažení politiků

15. května 2004 jsem napsal do titulku svého týdeníčku: 
Možná padne i vláda. Ale já za to opravdu nemůžu!
................................
(Jména osob, jakož i názvy podniků a institucí zde uvedených, jsou pouhou literární fikcí. Jakákoli podobnost je čistě náhodná. Všechno je úplně vymyšlené – kromě citací z projevů našich nejvyšších politiků. Ovšem odmítám odpovědnost za to, že padla vláda!)

Pondělí 28. června 2004

Včera po obědě se mi zdál takový ošklivý sen. Přední představitel strany a vlády hovořil v televizi. Jak to jen bylo? Jo:

"Je třeba sjednotit stranu..., je třeba mluvit jedním hlasem..., musíme využít potenciál lidí..., je třeba navázat na všechno dobré, co naši předchůdci pro tuto zemi vykonali..., lidé s námi musí pracovat nikoli z donucení, ale s nadšením a s ochotou..."

Přesně jako před takovými dvaceti, či spíše padesáti lety. Probudil jsem se - a zjistil, že se mi to nezdá! To k národu promlouval náš nejoblíbenější ministr vnitra Stanislav Gross...

Úterý 29. června 2004

No jo, už se to ví: Standovi píše proslovy náš superexpert Hola Mátoha. Přesněji řečeno: On je nepíše, on je opisuje ze starých Rudých práv.

Středa 30. června 2004

Miroslav Kalousek dnes řekl: "Na Hrad půjdu s čistým srdcem a svědomím." Už se chystá usednout na trůn? Aha, zatím jen jednat s prezidentem o nastávající koaliční vládě. Možná i o té budoucí, kde budou lidovci s ODS... Ale kdo mu píše texty? Ambrož tvrdí, že taky opisuje, tentokrát z Bible svaté.

Čtvrtek 1. července 2004

Konečně se ozvali i unionisté. Prý jim v nové vládě bude stačit i jen jeden ministr, ono jich už o moc víc není. Ale teď získali čerstvou krev. Nového místopředsedu Sváťu Karáska. Ten hned pokáral své spolustraníky:

"Měli by si uvědomit, že není jenom partaj a že partaj a ideologie není to nejvyšší."

Budoucnost Unie svobody nevidí růžově: "Zorganizoval jsem ve sněmovně pro naše poslance takové ranní duchovní úvahy. Přijdu tam, a co myslíte, že si čtou? Blesk!"

Také je už prý jasné, kdo může za neúspěch Unie v eurovolbách: Zase poslanci. Málo se modlili.

Pátek 2. července 2004

Tak nevím, ale vypadá to, že prezident Klaus se neřídí texty, které pro něj dodává konkurenční firma Junior´s. Včera při nějaké společenské události povídal, že se musí koaliční politici pekelně snažit. Přitom Junior mu jasně napsal:

"Koaliční politici se budou smažit v pekle!"

*********************************************
MOBY DICK – nikoli velryba z Melvillova románu, pouze zaměstnanec v textárně, vystavený mobbingu a bossingu, který si vede zápisky, aby se nezbláznil.
(Další informace o vztazích na pracovišti, zkratkách a jiných reáliích firmy ČESKÉ TEXTÁRNY, a.s., viz zde)

Předcházející týdny hledejte pod štítkem Moby Dick
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky a výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz.
Předem dík! >>:)) Moby Dick