pátek 7. listopadu 2014

MOBY DICK: Jasná cesta Vojtěcha F. Filipa

Čínský Měsíc, Ruské Vary, lidové volby, nevratný Březina, íránská puma a socialistická koalice

Sobota 1. listopadu 2004

Podle výroční zprávy civilní kontrarozvědky BIS jsou pro ČR dlouhodobou hrozbou špionážní aktivity (již tradičně) Rusů a (nověji) Číňanů. Zpravodajci z těchto zemí k nám přijíždějí v krytí za diplomaty, akademiky, podnikatele, ale i turisty.

 „A prezidenty.” (Mrtvá Kočka)

V autonomní oblasti Vnitřní Mongolsko (ČLR) přistál po osmi dnech letu návratový modul čínské kosmické lodi, která se vrátila z oběžné dráhy kolem Měsíce. Jedná se o přípravu na přistání Číňanů na Měsíci, které je plánováno na rok 2017.
„Obamo, voni troubo!” (Moby Dick)

Neděle 2. listopadu 2014

Ruský lid na východě Ukrajiny si zvolil své fýrery. Volby v lidověnedemokratických republikách Luhanské a Doněcké byly schváleny v Moskvě.
„A odtamtud i organizovány.” (Žena Moby Dicka)

„Rusko je tam, kde jsme my!” (Jedna z ruských voliček v Doněcku)
„Jestlipak to platí i pro ruský lid dočasně umístěný v Karlových Varech a Praze? Pokud ano, pak co s tím?” (Moby Dick)
„Trvale vymístit.” (Mrtvá kočka spisovatele Karla Michala)

Voleb se v roli mezinárodního pozorovatele jako „soukromá osoba” účastnil i senátor Jaroslav Doubrava (KSČ(M)).
„Trvale vymístit.” (Mrtvá kočka spisovatele Karla Michala)

Pondělí 3. listopadu 2014

Karel Březina neoprávněně pobíral odměny za sezení v dozorčí radě Dopravního podniku hl. m. Prahy v letech 2007 až 2011. Jakožto pražský zastupitel (ČSSD) v pražské firmě na to neměl nárok. V říjnu 2014 za to pravomocně vyfásl roční podmínku. V říjnu 2014 byl opětně zvolen zastupitelem.

„Lidi mě zvolili, i když věděli, že mám tenhle problém.” (Karel Březina dle agentury Muška na Zdi) Karla B. mrzí, že ho strana rodná hodila přes palubu. Nevidí důvod, proč by nemohl i nadále sedět v radě HMP.

„Když od loňského listopadu opět sedí v rodné dozorčí radě DP HMP (ČSSD).”  (Mrtvá Kočka)
„Ať je rád, že nesedí v base.”(Moby Dick)
„Proč ho zavírat? Ale když pobíral odměny neoprávněně, tak ať je vrátí!!! (Žena Moby Dicka)

Úterý 4. listopadu 2014, Den jednoty ruského lidu

75 tisíc lidí pochoduje centrem Moskvy, aby vyjádřili svou jednotu pod vedením V.V. Putina.
„Medvěd je pánem tajgy!” (Jedno z hesel akce)
„Kam až ta vaše tajga sahá, soudruzi?”(Moby Dick)
„To je návrat ke stalinismu…”(Žena Moby Dicka)
„Tento svátek byl založen na počest významné události v životě země – lidová domobrana vyhnala v roce 1612 z Moskvy polské a litevské interventy.” (Hlas Ruska)
„Ne, návrat k carismu.” (Mrtvá Kočka)

Ruská lidová domobrana zatím vyhnala ukrajinské interventy pouze z Krymu a z východu Ukrajiny.

„Ze západu Ruska.” (Mrtvá Kočka)
„Všechno od západních hranic Ruska je »západ Ruska«(Žena Moby Dicka)
„Nejsme schopni poskytnout spolehlivé záruky, pokud jde o neohlášené jaderné materiály a činnost. V této souvislosti nemůže agentura učinit závěr, že všech jaderných materiálů se používá v Íránu pro mírové cíle.“ (Jukia Amano, generální ředitel Mezinárodní agentury pro atomovou energii na plenárním zasedání Valného shromáždění OSN.)
„Kdo mi to přeloží?” (Moby Dick)
„Íránci možná vyrábějí atomovou bombu.” (Žena Moby Dicka)
„A nikdo neví, jak jsou daleko.” (Mrtvá Kočka)

„Pro urovnání všech zbývajících otázek je důležité, aby Írán včasně realizoval veškerá praktická opatření odsouhlasená v dohodě o spolupráci s MAE“ (Yukia Amano)
„Jinak OSN a MAE učiní co???
” (Žena Moby Dicka)„Jinak OSN a MAE učiní LDH” (Mrtvá Kočka)
„Kdo mi to přeloží?” (Moby Dick)
„LeDa Hovno.” (Mrtvá Kočka)

Středa 5. listopadu 2014

Místopředseda dolní komory parlamentu a předseda Komunistické strany Česka (Marxistické) Vojtěch (Falmer) Filip  odlétá na pozvání místopředsedy Státní dumy RF Sergeje Železňaka, na dvoudenní oficiální návštěvu do Moskvy. (Zpráva agentury MnZ)
„Není to oficiální cesta zástupce Sněmovny!” (Usnesení Poslanecké sněmovny ČR.)
V Rusku budu jednat sám za sebe. Nechápu, proč by kritika mé cesty měla být hlavním tématem sněmovní schůze.” (Vojtěch (F.) Filip)
„Pan místopředseda je na pracovní návštěvě na pozvání svého ruského kolegy, není to oficiální návštěva Ruska. O povolení cesty jsem rozhodl v souladu se svými kompetencemi mezi zasedáními organizačního výboru. Tu pravomoc jsem měl, a tak jsem ji vykonal.“ (Předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD (neomarxistická))
Upřesněme: Soudruh F. požádal o schválení cesty organizační výbor v dostatečném předstihu, pak však svůj návrh pro sichr stáhl.
„Aby ho pak vytáhl v době, kdy stačil podpis soudruha z ČSSD(Neo).” (Mrtvá Kočka)

Podle Hamáčka nejde o přátelskou, avšak o „služební cestu”, na kterou ex-agenta StB vyslal…
„Hamáček?
(Žena Moby Dicka)…vyslala jeho strana.

„Domnívám se, že organizování parlamentních delegací do Ruska v  těchto týdnech a měsících je do značné míry riskantní záležitostí, protože to může být propagandisticky zneužito. Když jsem se dozvěděl, že se chystá delegace Poslanecké sněmovny do Moskvy a že má odletět v  těchto dnech, tak jsem požádal poslance sociální demokracie, aby se této delegace neúčastnili a aby ji nepodporovali na organizačním výboru." (Bohuslav Sobotka, premiér ČR)
„Bratření s Rusy je riskantní, ale kamaráčoft s jejich agenty ne?” (Moby Dick)
„Počkej, Falmer není agent KGB.” (Žena Moby Dicka)
„Nemusí. Stačí, že je komunista.” (Mrtvá Kočka)

Hamáček je třetí nejvyšší ústavní činitel. Však se tím také oháněl, když pravil, že rozhodnutí Sněmovny stojí nad rozhodnutími premiéra…
„A rozhodnutí Hamáčka nad rozhodnutím Sněmovny.
(Žena Moby Dicka)

Čtvrtek 6. listopadu 2014

V Duchcově vytvořila místní buňka ČSSD koalici s DSSS.

"Dělnickou stranu sociální spravedlnosti považuji za naprosto nedůvěryhodného koaličního partnera… ČSSD se od koalice s DSSS distancuje.” (Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD)

”Nebyla jiná možnost koalice. DSSS je legitimní politická strana a v Duchcově získala tři mandáty.”  (Nový starosta Duchcova Zbyněk Šimbera (ČSSD (Radikální))

Připomeňme, že DSSS (původně registrovaná pod názvem Strana občanů Republiky české (SORČ)) je legitimním nástupcem soudně rozpuštěné neonacistické Dělnické strany. Má i stejného předsedu…

„Ale DSSS se od neonacismu oficiálně distancovala!” (Moby Dick)
„Avšak nedistancovala se od Tomáše Vandase.” (Žena Moby Dicka)

Pátek 7. listopadu 2014

Na Rudém náměstí v Moskvě se koná slavnostní vojenská přehlídka. Účastní se jí celkem 6.000 mužů v uniformách z doby Velké vlastenecké války s příslušnou historickou vojenskou technikou. Krom vojáků a kadetů moskevské posádky pochodují i členové „vojenských vlasteneckých klubů” a „pátracích oddílů”. Akce skončí dobytím Reichstagu sovětskými vojáky. Nejde o oslavu „Velkého října”, jak by se snad někdo mohl mylně domnívat, ale o připomínku na první a poslední válečnou přehlídku v roce 1941, ze které šli rudoarmějci rovnou na frontu.
„Z níž je předtím – aby měla přehlídka masový charakter – odvolal generalissimus Stalin.” (Žena Moby Dicka)

Tohle je návrat ke stalinismu!”(Mrtvá Kočka)

„Duchcovský incident” pokračuje: Grémium ČSSD vyzvalo svou krajskou pobočku v Ústí n.L., aby zrušilo místní organizaci v Duchcově. A to kvůli spolupráci s „extrémní” DSSS. Připomeňme, že to neznamená zrušení obsazení duchcovské radnice. Kde tedy nevládne dvojkoalice, ale trojkoalice ČSSD + DSSS + KSČ(M)…

„Které ideové cíle asi mohou mít tyhle tři partaje společné?” (Žena Moby Dicka)
Вoj proti kapitalismu a touhu po společnosti založenou na hierarchii." (DSSS)

Velký příznivec íránských demokratů a ruské hierarchie Jan Hamáček (ČSSD(Neo)) pokáral ministra obrany Martina Stropnického (ANO) za jeho středeční „nepřístojné poznámky”. Martin prohlásil, že „fakta o (Filipově) cestě jsou v přímém protikladu s českými zahraničněpolitickými zájmy.” Hamáček k tomu suverénně prohlásil:
”Sněmovna je v zahraniční politice suverénem.”
„Jaksi vám nedošlo, že tu cestu právě Sněmovna odsoudila…” (Žena Moby Dicka)
„…Hamáčku, voni vole!” (Moby Dick)

Vojtěch F. Filip se po návratu z Moskvy pochválil, že zajistil, aby dodávky českých firem do ruských regionů zůstaly i nadále financovány…
„…českým garančním fondem z EGAP.” (Žena Moby Dicka)

Na stejné tiskovce pak FFilip opravil své středeční prohlášení na V Rusku jsem jednal jako místopředseda sněmovny.

To je ten problém: Místopředsedou Poslanecké sněmovny ČR je vůdce marxistické nereformované komunistické strany, ideový ex-spolupracovník zahraniční rozvědky (StB), nadšený kolaborant s Ruskem.
**********************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick