pátek 10. dubna 2015

MOBY DICK: Krmení bestií

Prekérní symbolika, systematický Mlhoš, zločin na D3, absurdní Babiš a souhlasná stanoviska k cestě do Moskvy


Sobota 4. dubna 2015, Bílá

Boje v Jemenu pokračují. V tomto týdnu padlo za oběť válečné bestii 500 lidí. Místní šíité, podporovaní Íránem i íránskými Revolučními gardami, postupují na Aden. Z tohoto přístavu bylo na palubě čínské vojenské lodi evakuováno 225 cizinců. Obráncům shodila arabská koalice z letadel zbraně a munici. Saúdská Arábie umístila podél hranice s Jemenem pozemní jednotky. Nejsou zatím určeny k zásahu v Jemenu, ale k obraně saúdskoarabských hranic.

US prezident si mne ruce, jak to dobře s Íránem zařídil.
"Jde o saúdskoarabskou agresi proti Jemenu a jeho nevinným občanům. Je to chyba, zločin a genocida, kterou mohou stíhat mezinárodní soudy." (Alí Chameneí, Vůdce, duchovní, íránské Islámské republiky).
"Ano, tyhle soudy to možná i stíhat budou." (Žena Moby Dicka)

Neděle 5. dubna 2015, Hod Boží velikonoční

"Nedovedu si představit, že by český velvyslanec ve Washingtonu radil americkému prezidentovi, kam má cestovat. A nenechám si mluvit do plánu svých zahraničních cest žádným velvyslancem. Obávám se, že po tomto prohlášení má naopak velvyslanec Schapiro dveře na Hrad zavřené." (Stádní prezident Mlhoš Zeman pro (ne)Parlamentní listy)

Mlhoš tak reagoval na vyjádření, které pro ČT v pondělí uvedl Andrew Schapiro, US velvyslanec v ČR:
»Není na mně nebo na kterékoliv jiné zemi, abychom říkali českému prezidentovi, co má nebo nemá dělat. Když prezident Zeman řekl, že je třeba vzdát hold všem zemím v souvislosti s koncem druhé světové války, tak to chápu. Ta symbolika, že možná je jediným vůdčím představitelem státu EU, který bude stát na pódiu a sledovat vojenský pochod, když ta armáda destabilizuje jeden ze sousedních států EU, možná je taková prekérní, uvidíme, co se stane.«

Po týdnu se stalo to, že Mlhoš zareagoval. Proč vlastně až tak pozdě, a proč vlastně tak ostře – v rozporu s původním velice diplomatickým vyjádřením Schapira?

"Je to Mlhošova taktika: Alespoň jednou týdně nějaké sousto pro ruská státní média ." (Žena Moby Dicka)
"Propagandistická taktika FSB." (Moby Dick)
"Však si na tom carská televize smlsla." (Mrtvá Kočka)
"Americké stanice taky." (Moby Dick)

Tento týden česká veřejnost usvědčila mediální české kolaboranty ze lží tím, že srdečně přijala americké spojence při "Dragounské jízdě". Tento dojem musel být okamžitě přehlušen nějakou takovou kravinou.
"Mlhoš krmí ruské propagandistické bestie." (Mrtvá Kočka)
"A dělá z nás před Západem systematicky proruské magory." (Moby Dick)

Pondělí 6. dubna 2015, Velikonoční

V českých, moravských a slezských obcích vypukla každoroční omlázka. Na silnicích zase zuří každoroční velikonoční bitva, ve které letos (od čtvrtka) padlo 14 lidí.

"Já bych přirozeně uvítal, kdyby přístup pana prezidenta obecně k zahraniční politice a k diplomacii byl o něco více profesionální. Domnívám se, že reakce prezidenta Zemana nebyla adekvátní vzhledem k tomu, jak se vyjádřil americký velvyslanec." (Tvrdé vyjádření premiéra Bohuslava Sobotku ke včerejší záměrné Mlhošově provokaci.)
"Tvrdá?" (Žena Moby Dicka)
"Na Slávka ano." (Mrtvá Kočka)

Řecko to s válečnými reparacemi od Německa myslí vážně. Jeho parlament k tomu dokonce ustanovil výbor, který to Němcům spočítal:
279 mld. € + dalších 10,3 mld. € za válečnou půjčku (včetně úroků).
Německo oponuje, že už nějakých 115 milionů marek  v roce 1960 zaplatilo (v dnešní hodnotě 60 mld. €). A tím byly tehdejší řecké nároky zcela vyrovnány.
"Tehdejší, tehdejší. Ale dnes máme dnešní!" (Alexis Tsipras, řecký premiér, Syriza, pro agenturu Muška na Zdi.)
"Popravdě řečeno tento požadavek považuji za hloupý… Neměl by se tak řešit současný problém." (Sigmar Gabriel, německý vicekancléř.)
"Dluží – a ještě chtějí prachy? Bestie nenažraný!" (Nejmenovaný německý vicekancléř pro MnZ)

Úterý 7. dubna 2015

Už příští rok se v ČR dálniční síť prodlouží ze současných 750 kilometrů na asi 1.200 kilometrů.
"Je to naší prioritou." (Dan Ťok (ANO), ministr dopravy)
"Tak vida, přecejen profesionální managor v čele státního úřadu ukazuje svoje schopnosti!" (Moby Dick)
"Ano, ale nejdříve musí schválit poslanci zrušení kategorie »silnic pro motorová vozidla«." (Žena Moby Dicka)
"Dálnice a rychlostní silnice dnes plní de facto stejný účel, platí na nich stejná pravidla provozu včetně maximální rychlosti 130 km/h. Dřív mělo tohle rozdělení smysl, protože dálnice byly federální a rychlostní silnice národní. Dnes je tato klasifikace nadbytečná." (Dan Ťok)
"Rychlostní silnice nesplňují všechny technické parametry pro dálnice, pane ministře!" (Moby Dick)
"V úsecích, kde nebudou tyto silnice splňovat potřebné parametry, omezíme rychlost místní značkou." (Dan Ťok) 
"To můžete hned teď. V zatáčkách kolem Mohelky u Hodkovic jezdí stotřicítkou jen sebevrazi a řidiči, neznalí špecifík Liberecka." (Žena Moby Dicka)
"A hladkostí místního asfaltu." (Mrtvá Kočka)

Předseda vlády Bohuslav Sobotka, ministr dopravy Dan Ťok a náměstkyně rakouského spolkového ministra dopravy Urschula Zechner slavnostně otevřeli stavbu dvou úseků dálnice D3. Velká událost po praktickém zastavení stavení dálnic dřívějšími vládami! Na opakované dotazy redaktora ČT k silničnímu staviteli Ťokovi, zda budou dělníci dělat i o víkendech či nocích nebo snad v prodloužených směnách, odvětil pan ministr opakovaně, že je to levný. Levný to je, o polovičku proti předpokladům. Láce byla hlavním kritériem výběru. Jak si práci stavební firmy rozvrhnou, je na nich. Ministerstvo však bude tvrdě kontrolovat, zda se práce dokončí v termínu 27 měsíců. Oba úseky mají být zprovozněny za tři roky, v březnu 2018. Jeden úsek měří pět, a jeden tři kilometry.

"Tři kilometry silnice za tři roky? A ještě se s tím vytahují? Se zbláznili, ne? Metro se staví rychleji!" (Moby Dick)
"Možná to bude celý v tunelu." (Mrtvá Kočka) 
"Levněji" pro stát, znamená draze pro občany: V penězích za pohonné hmoty a v čase, stráveném v kolonách, a nakonec i ve zdraví a životním prostředí.
"Kdo rychle staví, dvakrát staví." (Žena Moby Dicka)

Vysvětloval nám to jeden expert, který kvůli tomu utekl ze stavební firmy: Silnice se staví tak dlouho, aby, až se konečně otevře, se už hned musela začít opravovat.
"To není chyba? To je úmysl?" (Moby Dick)
"To není chyba. To ke zločin!" (Mrtvá Kočka)

Středa 8. dubna 2015

Čeští poslanci toho mají tenhle týden spoustu práce. Nejdříve musí schválit stavebnímu ministru dopravy rekvalifikaci silnic na dálnice, pak zase řepkovému ministru financí zvýšení podílu biopaliv v pohonných hmotách.
"Má to jediný smysl. Nakrmit nenažranou bestii jménem Agrofert, která si ten zákon sama napsala, což je arménský, nikoli demokratický model. Jestliže má Agrofert téměř 60 procent a je dominantním producentem řepky jako vstupní suroviny, tak pět miliard (do roku 2020) je velmi zdrženlivý, nikoli nadnesený odhad." (Neoblíbený exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) o nejoblíbenějším politikovi, ministru financí za ANO, Andreji Babišovi).
"Stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Tím se řídil Goebbels a teď se tím řídí Kalousek. Je demagogický lhář. Biopaliva Kalousek prosadil v roce 2009 a je to závazek České republiky vůči Evropské unii pod hrozbou penále. Preol, firma Agrofertu, jako výrobce nedostává žádné dotace. Sleva na spotřební dani je určena pro dopravce a distributory a pro konečné zákazníky, to znamená pro občany, kteří tankují na stanicích biopaliva." (AB prostřednictvím jím vlastněných médií)

"Protože je strana ANO sponzorována firmami ze skupiny Agrofert, je ve střetu zájmů každý poslanec strany ANO. Vyzývám vás, abyste si byli vědomi střetu zájmů a při projednávání zákona o spotřební dani na biopaliva se zdrželi hlasování." (Petr Fiala, předseda ODS)
ČSSD zákon podrží. Včera jim to Babiš doporučil: "Jestli mi někdo vyčítá, že jsem investoval dvě miliardy korun do firmy na zpracování řepky olejky a zaměstnal stovky lidí, tak to je absurdní, tahle debata."
"Absurdní je, že biopodnikatel vede ministerstvo financí." (Mrtvá Kočka)

Směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/30/ES obsahuje tuto poznámku: »Bílá kniha Komise "Evropská dopravní politika do roku 2010: čas rozhodnutí" vychází z předpokladu, že by v letech 1990 až 2010 emise CO2 z dopravy mohly vzrůst o 50 % a představovat 1113 miliónů tun, přičemž tuto situaci způsobuje nejvíce silniční doprava, která představuje 84 % emisí CO2 souvisejících s dopravou. Z ekologického hlediska tedy Bílá kniha požaduje, aby se závislost na ropě (v současné době 98 %) v odvětví dopravy snížila použitím alternativních pohonných hmot, jako jsou například biopaliva… Komise v Zelené knize "K evropské strategii bezpečnosti zásobování energií" stanovila za cíl nahrazení 20 % tradičních pohonných hmot náhradními palivy v oboru silniční dopravy do roku 2020.«

"A 50 % to bude v roce 2050." (Žena Moby Dicka)
"A 100 % v roce 2100." (Mrtvá Kočka)

Ropa přitom vznikla přeměnou živočišného a rostlinného materiálu obsaženého v horninách. Tedy – z biomasy.
"Takže je »bio« stopro už teď. (Moby Dick)

Současný návrh zákona určuje podíl biosložky v naftě na 6 % v benzinu minimálně 4,1 %.

Poznámka: Toto zákonné bio není šetrné k motorům, financím, ale nad 5 % ani k životnímu prostředí a zdraví lidu!!! Dokázaly to už před lety asi tři různé studie, placené z peněz EU. Biosložka se však dále do pohonných hmot bude vlívat ve stále větší míře, a nenahraditelný přírodní zdroj, jímž je orná půda, bude stále zaplevelovám žlutým morem. Jinak by se prý totiž – zhroutila dotační politika EU!!!

"Što éto takóje »zhroucení dotační politiky«?"(Žena Moby Dicka)
"Zrušení úřednických míst v příslušných komisích." (Mrtvá Kočka)

Biopaliva v Česku = řepka. Jinde = soja nebo kukuřice = zdražení potravin zejména v rozvojových zemích = hlad; = ničení pralesů v Brazílii a v Indonésii kvůli vzniku bioplantáží = zabíjení orangutanů + Indiánů…

Toto je krmení nenažrané bestie!

"Byla to hysterická reakce, velvyslanci by podobná prohlášení dělat neměli…A český prezident se zachoval absolutně správně, když prohlásil, že přerušuje jakékoli kontakty s americkým velvyslancem" (Pochvala, kterou stádnímu prezidentovi Mlhošovi Z. vysekl na tiskové konferenci ve ruské státní agentuře Ria Novosti předseda zahraničního výboru ruské Státní dumy Alexej Puškov.)
"Pan prezident neplánuje žádnou schůzku s panem velvyslancem" Hradní vovčáček takto včera v ČT "objasňoval" Mlhošova slova: Prý mířila ke konkrétní plánované osobní schůzce s americkým velvyslancem, kterou tímto odvolal jakožto nevhodnou. Pan Schapiro se samozřejmě může zúčastňovat různých hromadných diplomatických akcí společně s ostatním diplomatickým sborem. Prohlášení velvyslance Schapira bylo "nešťastné", avšak do budoucna se prezident setkání s ním "rozhodně nebrání". 
"Neznamená to v žádném případě to, že by pan prezident uzavřel dveře americkému velvyslanectví." Pravil včera hradní mluvčí, voni Puškove. Avšak ruský mužík, nahlodaný tím, že bratři Češi nestříleli na americké jednotky, stahující se z Pobaltí, už opět může vůči nám nastavit usměvavou tvář vzájemného pochopení. S laškovným mrknutím – však víme, jak to s vámi je, bratři…
"Nu, Mlhošovi se to zase povedlo." (Mrtvá Kočka)

Stádní prezident Mlhoš Zeman přijal dnes na svou vlastní žádost na Pražském hradě předsedu vlády České republiky Bohuslava Sobotku. Pan prezident se zajímal zejména o motivy úterního Slávkova "silného prohlášení". Slávek mu slíbil, že socdem ministři "nebudou blokovat" Mlhošovu návštěvu Ruska.

Na večerním zasedání vlády ale tu cestu blokují koaliční lidovci plus ANO (Andrej Babiš). Pokud si Mlhoš stoupne při vojenské přehlídce na tribunu s Vladimirovičem a Kimem III:, tak mu cestu vláda neproplatí! (Jedná se o 600 tisíc na samotnou akci + blíže neurčenou cenu za armádní speciál.)

Čtvrtek 9. dubna 2015

Řecko dnes splatilo 450 mil. € Mezinárodnímu měnovému fondu. Evropská centrální banka mu na to půjčila. Příští týden má Řecko zaplatit za krátkodobé státní dluhopisy 2,4 mld. €. ECB banka mu na to půjčí.
Evropská banka poskytne pro záchranu Řecka dalších 7,2 mld. €, ale chce, aby země do šesti dní předložila něco, alespoň trochu maskovaného za úsporná opatření, co by mohla ECB spolknout. Jinak dojde Řecku hotovost už 20. dubna.
"Házejte ta eura rovnou do černý díry!" (Moby Dick)
"ECB ta eura nemá."(Žena Moby Dicka)
"Tak je zase vytiskne, ach jo…" (Moby Dick)
"Víš – ona je ani nevytiskne."(Žena Moby Dicka)
"Tak kde se vezmou?" (Moby Dick)
"Příslušná suma se zapíše do nějaké elektronické kolonky." (Mrtvá Kočka)
"Neříká se tomu »bublina«?" (Moby Dick)
"Říká se tomu »kvantitativní uvolňování«."(Žena Moby Dicka)
"A bude se tomu říkat »nečekaný krach evropského hospodářství«." (Mrtvá Kočka)

Carprezident Ruské federace V.V. Putin vyhlásil odhodlání přemýšlet o tom, že zruší ruské sankce vůči Řecku (které teď vedou anarchokomunisté), dále vůči Kypru (které za to poskytne leteckou a námořní základnu) a Maďarsku (jehož regent Viktor Orbán vidí v carském Rusku mocného příznivce proti bruselským diktátorům a zahraničnímu velkokapitálu).

Na oslavu vítězství sovětského lidu nad zlým Hitlerem pojedou do Moskvy z evropských státníků krom Mlhoše ještě zástupci Řecka a Kypru.
"Rusko nám bude taky půjčovat?" (Moby Dick)
"Ne, my mu zaplatíme jeho půjčky pro Řecko a Kypr." >(Žena Moby Dicka)

Dvě íránské válečné lodě se objevily v blízkosti Adenu, ve strategickém průlivu do Rudého moře. Mají prý bránit íránské obchodní lodě proti pirátům.
V závěsu za povstalci postupuje AQAP, divoká jemenská odnož Al-Kejdy.
"Mají velké územní zisky. Pro Západ, a to i pro USA, je AQAP dlouhodobě hrozbou a my proti ní budeme nadále bojovat. Tento boj je snadnější s podporou stabilní vlády, ale i když ji nyní Jemen nemá, USA v boji proti AQAP budou pokračovat. Budeme to dělat jinak – a už to děláme." (Ashton Carter, US ministr obrany)
"Děláme to drony." (Ashton Carter pro MnZ)
"Jenom drony se žádné území stabilně nezíská." (Mrtvá Kočka pro Ashtona Cartera)

"Do Jemenu zjevně přicházejí zbrojní dodávky z Íránu. Každý týden tam přistává několik letadel. Írán si musí uvědomit, že USA nebudou přihlížet, pokud se někdo bude snažit destabilizovat tuto oblast nebo pokud se při bojích budou překračovat hranice jiných zemí." (John Kerry, US ministr zahraničí). USA prý budou Saúdům dodávat zbraně.
"Jakž činí již drahně let."(Žena Moby Dicka)
"A jinak budou dále přihlížet." (Mrtvá Kočka)

Poznamenejme, že íránské Revoluční gardy jsou nyní nejen v Jemenu, ale už několik let zasahují v syrské občanské válce na straně syrského krutoprezidenta Bašíra Asada (toho příjmení Druhého). Za setrvalého přihlížení nejen USA.

Pátek 10. dubna 2015

»V sobotu dne 9. května 2015 prezident republiky v hlavním městě Ruské federace účastí na pietním aktu, kdy položí věnec, uctí památku rudoarmějců, kteří padli při osvobozování Československa a vzpomene též 20ti miliónů sovětských občanů, kteří za druhé světové války zahynuli. Čas určený pořadateli moskevských oslav na vojenskou přehlídku prezident republiky využije po vzájemné dohodě k bilaterálnímu jednání se slovenským premiérem Róbertem Ficem. Jde nejen o vyjádření mimořádně skvělých vztahů mezi Českou a Slovenskou republikou, ale také o symbolický akt připomínající, že v roce 1945 osvobozovala Rudá armáda obě země.« (Ze "zásadního sdělení" hradního vovčáčka na mimořádné tiskové konferenci tiskového mluvčího prezidenta republiky.)
"To bude krutovládce Kim Čong Un smutnej. (Mrtvá Kočka)
»Zdůrazňuji a podtrhuji, že jde o suverénní a nezávislé rozhodnutí prezidenta republiky, který rozhodl o programu své účasti na oslavách ukončení druhé světové války.
Prezident republiky by chtěl dále poděkovat všem občanům, kteří mu zasílají souhlasná stanoviska k jeho cestě do Moskvy, včetně těch, kteří nabízejí, že budou krýt náklady této cesty. Tuto nabídku však prezident republiky v současné chvíli považuje za poněkud předčasnou.« (Ze "zásadního sdělení" hradního vovčáčka na mimořádné tiskové konferenci tiskového mluvčího prezidenta republiky.)
"Podmínka koaličníků splněna. Vláda cestu proplatí." (MnZ)

"Naučte se psát »dvaceti«, pane."(Žena Moby Dicka)
"Zjisti si, jak se jmenuje »slóvenský« premiér, vovčáčku." (Moby Dick)
"Už nepíšeš pro Haló noviny ani pro Blesk, troubo. (Mrtvá Kočka)

"Nepíše, nepíše, pravda. Ale mluví." (Žena Moby Dicka)
"To si zase Mlhoš najal experta." (Moby Dick)
"Svůj k svému. (Mrtvá Kočka)

Jo – a zase se posílají "souhlasná stanoviska" pracujícího lidu. To jsme to dopracovali…
"S tímhle šmejdem na Hradě. (Mrtvá Kočka)
**********************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick