sobota 23. května 2015

Jsou komunisté prasata?

Komunisté jsou poslušnými slouhy, jsou nepoučitelnými zrádci, jsou živou hrozbou, jsou budoucností dělnického hnutí, jsou nepřáteli reakčních forem socialismu, jsou to prostě...
..........................
(Tentokrát jsou fikcí pouze doktorka Věra Slizková a Juniorova Mrtvá Kočka. Ostatní jména patří skutečným komunistům, výroky jsou ocitovány téměř doslova z internetového tisku, jejich zdrojové adresy jsou uschovány v archivu Moby Dicka. Mrtvá Kočka říká, co říká – vždyť je mrtvá, už od té doby, co o ní napsal povídku Karel Michal)
Pondělí 16. května 2005

Ve včerejším rozhlasovém pořadu doktorky Věry Slizkové, odbornice na problematiku rodiny, odstartovala tato paní vlastní kampaň s názvem "Květen, řekněte dětem", která má přimět rodiče odpovídat dětem na všechny otázky.

"Dítě se ptá: A kdo je komunista? Já samozřejmě svýmu dítěti a svým psům říkám jednoznačně, že komunisti jsou prasata," řekla v pořadu doktorka Slizková.

"Rozhodli jsme se, že podáme stížnost, a pokud to bude možné, i trestní oznámení. Každého z nás se ta věta dotkla osobně," řekl Pavel Kováčik.
Juniorova Mrtvá Kočka, se kterou jsem se setkal v kantýně, k tomu podotkla:

"Kováčik jistě není prase. Jenom šéf jejich poslaneckého klubu."

Úterý 17. května 2005

Komunistická poslankyně Ivana Levá se také zlobí: "Doktorka Slizková mě osobně nezná a já nevím, proč mě uráží. Já jsem 32 let učila děti a vždycky jsem se snažila takovýchto výrazů vystříhat. Dítě by se mělo vychovávat jinak."

Soudružka učitelka nejspíš nepoužívala sprostých slov. A možná ani dětem nečetla z Komunistického manifestu:

"Komunisté jsou nejrozhodnější, stále kupředu pobízející složkou dělnických stran všech zemí: teoreticky vynikají nad ostatní masu proletariátu pochopením podmínek, průběhu a všeobecných výsledků proletářského hnutí. Všechny idealistické, reakční formy socialismu, různé křesťanské a humanistické ideály nápravy je třeba překonat, jejich nositelé jsou objektivně nepřáteli revoluce. Všechny ostatní strany jsou určeny k odumření a lze s nimi spolupracovat jen z taktických důvodů, když v daném okamžiku slouží neúmyslně komunistickému cíli, tedy převzetí moci proletariátem, tedy Komunistickou stranou."

Středa 18. května 2005

Bývalý komunistický vojenský prokurátor, advokát Miroslav Kříženecký prohlašuje: "Říci, že komunisté jsou prasata je přímá urážka. Každý člen KSČM i bývalý člen KSČ, jako jsem já, se musí cítit uražen."

Aby mohl dělat kariéru, začal pan Kříženecký vědomě – "z pragmatických důvodů" – kolaborovat s totalitní mocí. Takto o tom mluvil jako komunistický kandidát na prezidenta: "Prostě jsem si jednou uvědomil, že když chci v životě něco dokázat, musím vstoupit do KSČ," vzpomíná s úsměvem na své začátky Kříženecký. "Tak jsem tam vstoupil a to mi otevřelo dveře."

Komentář Mrtvé Kočky: "Tento advokát není prase - je to bývalá svině."

Čtvrtek 19. května 2005

EUdnes dnes napsala: "Komunisté jsou velmi nevypočitatelní, s pevnými zásadami si ani v minulosti hlavu nelámali a byli jen poslušnými slouhy sovětských bolševiků. Například v třicátých letech minulého století prosazovali odtržení Sudet od Československa a jeho připojení k Německu. Později jim však nedělalo žádný problém německou menšinu z českého pohraničí vyhnat."

Ovšem před válkou nebyli komunisté prasaty, jenom velezrádci.

Pátek 20. května 2005

Našel jsem si doma starý Despekt. V něm bylo citováno z komunistické "Analýzy příčin a důsledků 17. listopadu 1989":

"Období 1948 až 1989 stále patří přes všechny kritické výhrady k nejlepším stránkám historie českého a slovenského lidu, Únor 1948 vedl k spravedlivějšímu zřízení. Při znárodnění šlo o výsostně demokratické akty, které spolu s demokratickými akty v kultuře otevíraly cesty pro prohloubení revolučních změn a pro jejich stabilizaci. Takzvaní odbojáři se zapojovali do diverzní, sabotážní a teroristické činnosti namířené často proti obyčejným lidem obětavě pracujícím pro společnost. Komunismus padl pouze díky strukturám ze zahraničí a domácí zradě, které už nedokázal odolat. Důsledky vlády nové vládnoucí vrstvy pro celý národ nelze srovnávat s důsledky negativních stránek minulého systému. Mýtus o 40 letech devastace, který pilně šíří oficiální propaganda, nemá nic společného s objektivní historickou pravdou."

Komentátor Despektu svůj článek nadepsal: "Komunisté jsou živou hrozbou".

Ale ne, nejsou hrozbou, ani velezrádci, ani sviněmi, ani prasaty, ani jiným ušlechtilým dobytkem. Jsou to - komunisti...
***********************
Komentář 2015: Komunisté stále zůstávají komunisty. Sociální demokraté (a vůbec všichní lídři politických stran) by si měli znovu přečíst Komunistický manifest, alespoň ten odstavec, který jsem ocitoval výše.

Týden po odvysílání pořadu s paní Věrou Slizkovou, jejíž part přednášela Ester Kočičková, se obě dámy prasatům omluvily.
My se rovněž omlouváme černostrakatému plemenu přeštických prasat, jejichž sousoší jsme použili pro ilustraci. Je tu velký rozdíl: Zatímco na snímku jsou zobrazeni kanci, pak komunisté jsou – komunisté.
*****************************************************************

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Archiv deníčku od dubna 2000 do konce roku 2002
Leden 2003
Únor 2003
Kdo je kdo v Českých Textárnách - verze z dubna 2003
Anebo si kupte knížku "MOBY DICK: Deníček," v níž jsou sebrány denní poznámky z Českých Textáren od dubna 2000 do dubna 2003. Ale kde ji prodávají, nevím. Stojí 199,- Kč.

Avšak můžete si knížku objednat přímo u nakladatele na konvoj@konvoj.cz , pak ještě doplatíte za poštovné.

Žádné komentáře: