pátek 21. srpna 2015

MOBY DICK: Pravdivě a s chladnou hlavou

Jestřábi a slepice, Andělino slovíčkaření, svéráz ruského lovu, odhalený delfín a manipulace s historií

Pondělí 17. srpna 2015

Uprchlíci hrozí. Česko jich přijme 1500. (Psáno právě před týdnem.)
1500 jest počet ilegálů, kteří přimigrují do Maďarska za – 1 den.

"O imigrantech, lidských bytostech, se píše, jako by šlo o škodnou zvěř či parazity valící se do naší vlasti, aby vysávali sociální systém nebo rovnou vraždili a znásilňovali. Cizinci žijící v Evropě jsou vykreslováni jako pátá kolona, podvodníci a zločinci. Muslimové jsou házeni do jednoho pytle s teroristy, bez ohledu na jejich skutečné názory či nepřebernou rozmanitost náboženských směrů." (Z výzvy Vědci proti strachu a lhostejnosti, jež byla médii okamžitě přejmenována na "Výzvu k toleranci".)

Petiční vědecká výzva apeluje na média, aby si uvědomila svou nesmírnou moc nad názory společnosti, aby informovala "pravdivě a s chladnou hlavou", a aby nešířila paniku. Menažerie už dlouhodobě sleduje naopak to, že česká média o situaci na náporové hraně jižního křídla Evropy – mlčela!

"Cizinci žijící v Evropě" dávno nejsou "cizinci". Němečtí Turkové a francouzští muslimové mají občanství zemí, ve kterých žijí. Většinou se už v Evropě narodili. Jejich rodiče sem přilákala evropská ekonomika, která potřebovala levnou pracovní sílu. "Nevěděla však, co se všemi těmi cizinci dělat, tak stvořila koncept multikulturalismu. De facto institucionalizovala vyloučení z většinové společnosti." (George Friedman pro Lidové noviny 1.7.2015)

Uprchlíci před válkou jsou něco jiného, a něco jiného jsou zase lidé jdoucí za svobodou a ti se zase liší od imigrantů ekonomických. Ti všichni mají toto právo zaručeno Všeobecnou deklarací lidských práv.

"Jenom nás při tom nesmějí ušlapat." (Mrtvá Kočka)

Menažerie upozorňuje, že v případě humanitárních krizí dokážou lidé přímo na místě pomáhat (přinášejí potraviny, pokrývky atd.), jenom to nemůže trvat měsíce. Menažerie obecně souhlasí, že by politici neměli zneužívat této krize ke zvyšování své popularity, což však platí jako pro jestřáby, tak pro holubice.

"Pro slepice." (Mrtvá Kočka)
"A co jsi ty, Moby? Jestřáb nebo, hm, slepice?" (Žena Moby Dicka)
"Člověk." (Moby Dick)

Jo, a ještě jedna zpráva: V těch invazních lodích, které k nám míří z Afriky, byly pozorovány pětice přísně vojensky organizovaných mladých mužů. Nejsme lhostejní, jenom nevíme, co teď dělat. A nedivte se, páni akademici, že máme strach. Protože nikdo neví, do jakých "pytlů" ti kteří příchozí patří.
"On to náš ministr vnitra už nějak zpytlíkuje." (Mrtvá Kočka)

Úterý 18. srpna 2015

Hradní Vovčáček se rozhodl být jestřábem, stejně jako jeho pán.
*

V Bundestagu proběhlo neuvěřitelné divadlo. Skončilo tím, že byl valnou většinou (454 hlasů z přítomných 585) schválen třetí balík peněz pro zkrachovalé Řecko. Proti byla jen (ultra)levice a 56 poslanců z vládní CDU kancléřky Anděly Merkel. Někteří místo hlasování jeli na dovolenou.
"Do Řecka." (Mrtvá Kočka)

Logicky myslícím oponentům vadilo, že Řecko má takové dluhy, že je nedokáže splatit už ani teď.
Rudým oponentům vadilo, že Řecko bylo donuceno k drsným reformám, které zbídačelý řecký lid ještě víc zbídačí.

Peníze se posílají do Řecka hlavně proto, aby mohli Řekové platit dluhy německým věřitelům.
"To nechápu." (Moby Dick)
"Protože nejsi ekonom." (Žena Moby Dicka)

Mezinárodní měnový fond k tomu mlčí. Bez něj však další pokus o záchranu řecké ekonomiky není možný.
Přičemž MMF, když ještě mluvil, pravil, že se Řecku musí (znovu) odpustit (další ) část dluhu, jinak se z toho marastu nevybabrá.
Přičemž Anděla před hlasováním vykřikovala: "Neodpustíme ani část dluhu!"
Přičemž, dle Anděly, garanci toho neodpuštění bude mít – MMF!

"To nechápu." (Moby Dick)
"Protože nejsi politik." (Žena Moby Dicka)

Dle nezachyceného analytika jde jen o "slovíčkaření", neb Anděla přes svá tvrdá prohlášení už o víkendu do Řecka poslala povzbuzení, že by se těžké řecké situaci dalo "částečně ulehčit".
"To nechápu." (Moby Dick)
"Protože nejsi analytik." (Žena Moby Dicka)

"Takže ekonomové, politici a analytici jsou lhář, podvodníci a zloději." (Mrtvá Kočka)

Středa 19. srpna 2015

Vloni 5. září odvlekli z estonského území ruští agenti elitního agenta tajné estonské služby KaPo, jménem Eston Kohver. Eston byl dnes za své mnohé zločiny v ruském Pskově odsouzen na 15 let. A těch zločinů bylo mnoho:
a) Na území Ruské federace se dostal bez víza, takže to je špion.
b) Měl u sebe odposlouchávací zařízení, tudíž to je diverzant.
c) Měl u sebe pistoli, ačkoli mu ruské úřady na ni nevydaly povolení, čili se jedná o nedovolené držení zbraně.
d) Měl u sebe 5.000 €, ačkoli mu ruská státní banka nevydala devizový příslib, pročež se dopustil poškozování národního hospodářství...

"To nechápu." (Moby Dick)
"Protože nejsi Rus." (Žena Moby Dicka)

Estonec Eston chytal hlavně pašeráky.
"Finské vodky." (Moby Dick)
"Inu, svéráz ruského lovu." (Mrtvá Kočka)
"Inu, Rusko zůstává teroristickým státem." (Žena Moby Dicka)

Čtvrtek 20. srpna 2015

A teď něco veselého: Potápěčům z palestinského Hamásu se podařilo zajmout izraelského armádního delfína, který u pobřeží Pásma Gazy prováděl výzvědnou činnost. Delfíní agent byl vybaven "sledovacím zařízením včetně kamer".
"Inu, svéráz palestinského lovu." (Mrtvá Kočka)

Co s ním provedou? Zastřelí ho pro výstrahu na nějaké rušné křižovatce v Gaze, jako to dělají, když "odhalí" ve svých řadách izraelitského špiona (svého politického odpůrce, přesněji - člena jiného gangu)?

"Ne, hodili na něj suchou deku a namočí ji, až když se přizná." (Mrtvá Kočka)
"A přizná se?" (Moby Dick)
"Přizná, přizná. Přiznal se židovský orel v Súdánu, přiznali se židovští žraloci v Egyptě, vot, i židovský delfín se přizná." (Syrský poradce Hamásu, nejmenovaný)

No – estonský Eston se nepřiznal. A zajímavé je, že s muslimskými teroristy delfíni, žraloci ani orli nějak nespolupracují, že?
"Ser…" (Mrtvá Kočka)
"Kočko!" (Žena Moby Dicka)
"Tak seriózně: Hážou na ně bobky." (Mrtvá Kočka)

A teď seriózně: Hamás cvičí svoje námořní komanda v Íránu. Příšlušníci těchto jednotek jsou špičkově vybaveni nejen střelnými zbraněmi, ale i vyspělou potápěčskou technikou, včetně podhladinových skútrů. Bezpečnostní odborníci se obávají útoku těchto komand na izraelské pobřeží. Teroristé se o to už vloni jednou pokusili, ale byli všichni včas zneškodněni.
"Delfíny?" (Mrtvá Kočka)
"Ne." (Bezpečnostní odborník, nejmenovaný.)

Pátek 21. srpna 2015

V noci na středu 21. srpna 1968 překročila vojska pěti států Varšavské smlouvy hranice Československa. Varšavskou smlouvu vedl Sovětský svaz. Sovětský svaz vedli Rusové.

Ruský ideově-diverzní web Sputnik dnes zveřejňuje jako hlavní článek rozhovor s poslancem slovenského parlamentu za stranu SMER-SD a předsedou Výboru pro evropské záležitosti, politologem Ľubošem Blahou, který začíná návodnou otázkou:

"Můžeme tehdejší události dávat za vinu současnému Rusku?"
Na což Ľuboš patřičně odpovídá.

Druhá sputnická otázka zní: "Jde tedy o manipulování s historií?"
Na to odpovídáme my: Jde o manipulování s historií ze strany ruských propagandistů, a to dle nechvalného vzoru publikace, známé jakožto "Bílá kniha", kteroužto tiskovinu pod titulem "K událostem v Československu" a podtitulkem "Fakta, dokumenty, svědectví tisku a očitých svědků" sesmolila "Tisková skupina sovětských žurnalistů" v Moskvě, vole.

Nemůžeme dávat vinu současnému Rusku za tehdejší okupaci, ale můžeme mu dávat vinu za překrucování historie dnešními ideology i tehdejšími okupanty – i za dnešní okupaci území Gruzie a Ukrajiny. Připomínáme rovněž, že Rusko dodalo jaderné bloky do Íránu a těžké zbraně do Sýrie. Zahraniční politika RF je rovněž přímo zodpovědna za rozesrání situace v Sýrii.
"Je to stručné shrnutí. Nediplomatické, ale přesné." (Slušná žena Moby Dicka)

"Ten článek mě ale stejně potěšil. Že totiž Rusáci nenašli žádného českého Kokota." (Mrtvá Kočka)

*************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick