pátek 16. října 2015

MOBY DICK: Chladnokrevné popravy palestinských dětí


Podnikatelé s vazbami,  zdravé vyšetřování, moudrý Obava, Abbásjugend a výstřední svlečení



Sobota 10. října 2015


V Ankaře došlo ke dvěma bombovým útokům, při nichž bylo zabito 97 lidí, 186 zraněných bylo odvezeno do nemocnice. Turecký premiér Ahmet Davutoglu oznámil, že za útokem stojí velmi pravděpodobně dvojice sebevražedných atentátníků, načež vyhlásil třídenní celonárodní smutek.

Útoky se odehrály před plánovanými protesty, na kterých chtěla odborová Konfederace pracovníků ve státních službách společně s dalšími opozičními levicovými organizacemi protestovat proti útokům turecké armády na kurdské separatisty. Proto se měli demonstrace zúčastnit i členové prokurdské Demokratické strany lidu. Podle nich policie – útočila na účastníky demonstrace, kteří se snažili pomáhat zraněným!!!

"Mrtvej Kurd, dobrej Kurd." (Turecká policie podle agentury Muška na Zdi)
*

2 izraelští civilisté a 3 policisté zraněni palestinskými Araby při útoku nožem v Jeruzalémě. Útočníci byl na místě zastřeleni.

Neděle 11. října 2015

"Nemocnice [Lékařů bez hranic] byla během bojů o Kundúz zasažena omylem. USA by nikdy záměrně na zdravotnické zařízení neútočily." (Generál John Campbell, velitel zahraničních sil v Afghánistánu)
"Ministerstvo obrany se domnívá, že je třeba vypořádat se s následky tragického incidentu v nemocnici Lékařů bez hranic v afgánském Kundúzu." (Mluvicí vovčáček Pentagonu Peter Cook)
"Nejen ministerstvo US obrany." (Mrtvá Kočka)
"Americká armáda bude pracovat s těmi, kterých se bombardování dotklo, aby určila vhodné platby". (Mluvicí vovčáček Pentagonu Peter Cook) Jo, a zaplatí se "oprava" nemocnice.

US prezident se hluboce omluvil a litoval chyb. Probíhá trojí vyšetřování. Ještě něco lze udělat? Něco dřív, než za rok skončí audity?
"Zlepšit komunikaci mezi afghánskými a americkými vojenskými silami." (Žena Moby Dicka)
"Podřídit afghánské ozbrojené síly americkému velení." (Mrtvá Kočka)
*

Lorenz Sequek, jenž před měsícem prohrál starostenské volby v guatemalském městě Concepción, obvinil svého protivníka a zvoleného starostu Basilia Juracána ze špatného hospodaření a žádal audit městských financí. Dočkal se toho, že když jel dnes ráno s rodinou do kostela, cestu jim zablokoval jiný vůz, ze kterého vyskočili maskovaní ozbrojenci a počali střílet. Sequec plus čtyři další lidé byli raněni, zabita byla jeho sedmnáctiletá dcera a o rok mladší neteř.

Než dostavila policie, hořel již starosta Juracán plamenem. Prej za to přepadení mohl. Jeho političtí odpůrci (?) zapálili rovněž několik domů jeho rodinného klanu.

"Nechutné středoamerické řešení." (Žena Moby Dicka)
"Lepší je česká specialita: Defenestrace." (Moby Dick)
"Na vidle." (Mrtvá Kočka)
*

Pale. Arabové, rozvášněni výzvami svého přednosty Mahmúda Abbáse, útočí na Izraelce už přes týden noži. Benjamin Netanjahu, izraelský premiér, vyzval občany, kteří mají doma střelné zbraně…
"Aby je odevzdali?" (Moby Dick)
"Není nějaký Obava!, Moby!" (Žena Moby Dicka)
"…aby je nosili s sebou." (Mrtvá Kočka)

Pondělí 12. října 2015

U ústeckého Okresního soudu se začíná projednávat kauza Mandík/Macík. Exprimátor a exradní (oba ČSSD) jsou obviněni ze zneužití pravomoci úřední osoby a porušování povinností při správě cizího majetku. Při podezřelém přidělení veleakce "Vítání občánků" prý způsobili škodu milion korun. Stěžoval si na ně před čtyřmi lety podnikatel, který ten kšeft nedostal.

"Tak to budou odsouzeni nejméně na deset let."" (Žena Moby Dicka)
"Ať jsou rádi, že je občánci nezapálili." (Mrtvá Kočka)
*

V Lucemburce zasedli ministři zahraničních věcí EU. Dohodli se, že ve věci Sýrie bude potřeba spolupracovat s Ruskem. Zastánce této kolaborace český ministr zahraničí Lubomír Zavorálek (ČSSD) to vysvětlil: Bašár Asad musí být součástí řešení. Ale jen dočasně!
"Na věčné časy." (Ruský ministr zahraničí Sergej Larvov)

"Má Bašár nějaké syny?" (Žena Moby Dicka)
"Víc, než měl Kaddáfí?" (Mrtvá Kočka)
*

Paleoarab se v autobuse vjíždějícím do Jeruzaléma pokusil ukrást zbraň izraelskému vojákovi. Nepovedlo se, tak se ho pokusil pobodat. Cestující se s ním pustili do křížku. Autobusák zastavil u nejbližšího policajta, a jeho kolega – po další potyčce, kdy se útočník zmocnil zbraně – vykonal nezbytné.

17letý paleoarab se v Jeruzalémském Starém městě pokusil pobodat policistu. Byl zastřelen na místě.
18letá paleoarabka pobodala v Jeruzalémě před policejní budovou policistu, který ji poté postřelil. Útočnice se středně vážným zraněním byla převezena do nemocnice.

13 a 15 let bylo dvěma paleoarabům, kteří v jeruzalémské čtvrti Pisgat Zeev vážně pobodali 13letého Izraelce, který jel kolem na kole. Napadený byl hospitalizován v kritickém stavu, ale zatím přežil. Poté oba chlapečci napadli 25letého muže, kterého rovněž vážně zranili několika bodnutími.
Načež se patnáctiletý paleohoch proti zasahujícím policajtům rozběhl s nožem v ruce, pročež byl zastřelen.
Třináctiletý vražedný chlapeček při útěku před policií skočil před jedoucí auto. Byl odvezen do nemocnice. Dobře se mu daří a bude brzy propuštěn.

A jeho utrápený zjev se stal záminkou všem milosrdným euroamerickým volům, aby volali po zastavení "izraelského řádění". Rodiny obou teroristů ve čtvrti Bejt Hanina, které postavily "stany truchlících" prohlásily, že jejich synové byli policií chladnokrevně zavražděni.

Palestinská advokátní komora udělila titul honoris causa in memoriam studentovi práv Muhandovi al-Halabimu (20), který v sobotu večer 3. října padl za palestinskou věc. Tehdy v ulici Ha-Gai v jeruzalémském Starém městě zavraždil dva Židy a zranil matku s dítětem. (Policajti mu další řádění znemožnili tím, že ho zastřelili na místě.) Hodnostáři z komory poté šli na kondolenční návštěvu rodiny vraha i s diplomem.
BTW: Palestinskou advokátní komoru finančně podporuje Evropská unie a OSN.

Úterý 13. října 2015

Od rána probíhá v Česku akce s krycím názvem VIDKUN. Útvar pro odhalování organizovaného zločinu provádí prohlídky u lidí, u kterých byste to nečekali.

"I čekali." (Moby Dick)
"I u Íčka." (Mrtvá Kočka)
"Šlachta dělá svoji práci." (Žena Moby Dicka)

Tak snad jeho Útvar něco organizovaného odhalí. A dokáže před soudem.
"A nějaký soudce to odsoudí." (Mrtvá Kočka)
"Pokud bude co." (Žena Moby Dicka)

"Věc je prověřována ve spolupráci ÚOOZ a Vrchním státním zastupitelstvím v Olomouci. Inspekce se na prověřování této kauzy nepodílí." (Ivo Ištvan, olomoucký vrchní státní zástupce)

"Tak Ištvan nebyl vyštván?" (Moby Dick)
"A GIBS se »nepodílí«?" (Žena Moby Dicka)
"Podílí. Na zločinu." (Moby Dick)
"GIBS má teď ruce v gypsu." (Mrtvá Kočka)
*
Ve městě Raanana ve středu Izraele byl paleoteroristou s nožem v ruce lehce zraněn Izraelec, útočník byl zneškodněn kolemjdoucími. O hodinu a půl později zranil další ksindl nožem 4 lidi.

Paleoarabští teroristé se pokusili v Jeruzalémě unést autobus městské hromadné dopravy na lince č. 78. Následně začali střílet. Zavraždili na místě jednoho člověka a 15 zranili. Jeden ze zraněných v nemocnici zemřel. Jednoho utlačovaného Palestince policie na místě zastřelila, druhý byl zraněn a zatčen.

Paleoarabský řidič najel v jeruzalémské zbožné čtvrti Geulanajel autem do skupiny lidí, čekajících na zastávce na autobus.
"Když se něco takového stalo před časem, tak prý šlo o nehodu." (Žena Moby Dicka)
Tenhle řidič "nehodu" vylepšil tím, že vystoupil z auta a začal železným sekáčkem či sekerou útočit na raněné. Ubil jednoho, vážně zranil další dva Židy. Vrah byl vážně zraněn střelbou policistů. Izraelská policie po útocích uzavřela všechny příjezdové silnice do hlavního města. Bibi Netanjahu svolal naléhavé zasedání bezpečnostního kabinetu.

Středa 14. října 2015

Turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan "připustil", že před sobotním útokem na mírovou demonstraci došlo k selhání zpravodajských služeb.
"Asi stejně jako v červnu, kdy vybuchly bomby na předvolebním shromáždění." (Moby Dick)
"Stejné opoziční Demokratické strany lidu" (Mrtvá Kočka)

Turecké ministerstvo vnitra dočasně zbavilo funkcí ředitele policie, zpravodajských a bezpečnostních služeb.
"Tento krok napomůže zdravému vyšetřování ohavného teroristického útoku." (Mluvicí vovčáček ministerstva)
*

Proč strávil Ivan Langer noc na policii?
"Nechápu ani zadržení, ani důvod prohlídky v mém domě." (Ivan Langer)
"Šlo o obyčejné podání vysvětlení." (Tomáš Sokol, Langerův advokát)
"Řekni mi, kdo tě hájí, a já ti řeknu, kdo jsi." (Žena Moby Dicka)
*

"Izrael chladnokrevně popravuje naše děti." (Z emotivního projevu předsedy Palestinské samosprávy Mahmúda Abbáse k pondělnímu řádení mladistvých teroristů.)
"Vrahem arabské mládeže jsi ty, hajzle." (Slušná žena Moby Dicka)
"Kterýs vytvořil tyto Abbásjugend." (Mrtvá Kočka)

Čtvrtek 15. října 2015

To co Barack Obava slíbil v předvolební kampani, že udělá, neudělá. Nestáhne americké jednotky z Afghánistánu.
"Konečně moudré rozhodnutí!" (Žena Moby Dicka)

V roce 2016 zůstane v zemi skoro 10 tisíc amerických vojáků.
"Ekvivalent milionu vládních Afgánců." (Moby Dick)
"A tisíce protivládních Afghánců." (Mrtvá Kočka)

A v roce 2017…
"…to už bude věcí jiného prezidenta." (Mrtvá Kočka)
"Nebo prezidentky." (Žena Moby Dicka)
*

Zdravé turecké vyšetřování má výsledky: Za sobotními bombovými útoky mohli stát jak radikálové z Islámského státu, tak i kurdští povstalci. Pravil  turecký premiér Ahmet Davutoglu.
"Takže demonstraci za zastavení bombardování Kurdů bombardovali Kurdi?" (Moby Dick)
"Tomu se říká »zabít dvě mouchy jednou ranou«." (Mrtvá Kočka)
"Nehoří národou turecký parlament?" (Žena Moby Dicka)

Vypadá to tak, že zatímco bude Asad vybombardovávat Kurdy ze své strany hranic, Erdoğan v tom bude pokračovat zase ze své.
"Jedinou otázkou zůstává, kudy nakonec ta hranice povede." (Mrtvá Kočka)
*

České vyšetřování má za výsledek zatím čtyři obvinění, tři byli zavazbeni:

1) Karel Kadlec, náměstek krajského policejního ředitele v Olomouckém kraji,
2) Radek Petrůj, ředitel olomoucké kriminálky
3) Ivan Kysela, podnikatel s vazbami.

"Kdo s čím zachází, tím také schází." (Moby Dick)
"Podnikatel s »vazbami na Ivana Langra«..." (Žena Moby Dicka)

Čtvrtý obviněný, olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD), jest vyšetřován na svobodě, a svého hejtmanského ouřadu se zatím nehodlá vzdát.
"K Sobotkově velikému zármutku." (Moby Dick)
"A k radosti Andreje Babiše." (Žena Moby Dicka)

A proč by se měl vzdávat, když zavření policisté jsou stále ve službě?!
*

Car Putin vydal prohlášení k postsovětským republikám, v nichž je vyzývá ke společnému hájení hranic.
"Sovětských hranic." (Žena Moby Dicka)
"Ruskými vojsky." (Mrtvá Kočka)
*

Ve východním Jeruzalémě se jeden paleoarab pokusil pobodat policistu. Jiný paleoarab pobodal na jeruzalémském Centrálním autobusovém nádraží 70letou Izraelku. Oba napadení utrpěli středně těžká zranění. Zločinci byli policií zastřeleni na místě.

Izrael zjednodušuje držení střelných zbraní pro osobní obranu.

Pátek 16. října 2015

Na neděli 18. října 2015 od 14:00 hodin je na Václavák svolán protest proti vlně násilných útoků směřovaným zejména vůči židovskému obyvatelstvu Státu Izrael. Shromáždění společně svolávají Bnej Israel, Liga proti antisemitismu, Mezinárodní křesťanské velvyslanectví Jeruzalém, Židovská liberální unie v ČR a skupina Podporujeme Izrael.
*

A na závěr něco veselého, tentokrát z kultury: Miley Cyrus uspořádá další koncert. Tato dosud menažerii neznámá sériová herečka a zpěvačka písní se prý vyznačuje "výstředním oblékáním" (jinak by asi v branži neobstála). Tentokrát se chce proslavit výstředním svlečením. Chystá nové turné, nudistické.

"Co jsem viděl, tak toho moc ke svlíkání mít nebude." (Moby Dick)
"Moby?" (Žena Moby Dicka)
"Sleduju to z profesionálního zájmu." (Moby Dick)
"Jenže na těch koncertech mají být nahatí všichni." (Mrtvá Kočka)

Ano, nazí mají být jak zpěvačka se svou rytmickou skupinou, tak i diváci. Snad, aby se ušetřilo na kostýmech, snad aby nebyly znečistěny oděvy diváků. Nuda má být totiž zpestřena poléváním diváků mlékem. A to při písni The Milky Milky Milk.

"Oprava: Bílou tekutinou, mlékem ne." (Moby Dick)
"Škoda." (Mrtvá Kočka)

Asiže se jen natočí video se skupinou magorů, ze kterého pak budou pečlivě vystříhány bradavky a rozostřeny genitálie. No – uvidíme.
"Neuvidíme." (Žena Moby Dicka)

*************************
Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: