pátek 20. listopadu 2015

MOBY DICK: Falešné svaly


Drzá kráva, normální lidé, hlásný trouba, skutečná a zvrhlá forma "fair play", kočkování ústavních ničitelů a snaživý podržtaška

Sobota 14. listopadu 2015


Včera proběhly teroristické útoky v Paříži. Byl vyhlášen výjimečný stav. Francouzský prezident François Hollande pravil, že jde o válečný akt. Připomeňme, že v Paříži zabíjeli islamisté už v roce 1986. V tehdejší sérii útoků zavraždil Hizballáh, řízený z Íránu, sedm lidí. A osmého Francouze pak v Libanonu. Toto není válka. Toto je pouze další bitva ve válce, které si až teď Evropa všimla.


"V Izraeli vraždí Židy ve jménu Proroka téměř denně, už od jeho vzniku." (Žena Moby Dicka)
"Už před vznikem Izraele." (Moby Dick)
"Už před vznikem Proroka." (Mrtvá Kočka)

Tento "zlomový akt násilí" odsoudili všichni světoví politici. Dokonce i arabonacistický vůdce Hizballáhu šajch Hasan Nasralalláh. K útokům se totiž tentokrát přihlásil konkurenční Islámský stát. Podle Nasralalláha "toto není islám".

"Toto je náboženská válka ze strany islamistů." (Žena Moby Dicka)
"Ze strany Izraele to náboženská válka není." (Moby Dick)
"Ale boj za přežití." (Mrtvá Kočka)
"Jde o nepřiměřené izraelské reakce." (Z vyjádření US prezidenta Obavy, jež pronesl před pěti dny při setkání s Bibim Netanjahuem)

Více, hodně více o tématu, už jiní jinde a dříve. Poznamenejme jen, že i tentokráte, podobně jako při lednovém útoku na satirický týdeník Charlie Hebdo, zachránil dvě ženy i muslim jménem Safer.

"Muslim, který to tak nežere." (Mrtvá Kočka)
*

Ve stínu těchto událostí se ve Vídni sešli zástupci 10 států, kteří jednali o budoucnosti Sýrie. Dohodli se na tom, že do šesti měsíců vznikne přechodná vláda a do 18 měsíců proběhnout volby. Co se dalšího působení pana masového vraha a válečného zločince Bašára Asada tejče, USA a RF se mlčky shodly na tom, že protentokrát budou dělat, jakože není.

Neděle 15. listopadu 2015

"Neměli bychom směšovat dvě různé kategorie lidí přicházejících do Evropy. Ten, kdo je zodpovědný za útoky v Paříži je zločinec a ne uprchlík nebo žadatel o azyl." (Jean-Claude Juncker, předseda EK, na summýši G20 v Turecku)
"Proto by měli připrchlíci vyplňovat dotazník, kdo žádá o azyl a kdo chce vraždit."
(Žena Moby Dicka)

Juncker připomněl, že prvním identifikovaným útočníkem byl Francouz.
"No, Francouz..."
(Moby Dick)
"Inu ano. Podobných Francouzů a Belgičanů jsou v Evropě už desetitisíce."
(Žena Moby Dicka)
"Podle Anděly a Junckera ještě málo."
(Mrtvá Kočka)

"Musíme naši spolupráci založit na důvěře a efektivnosti." (
Řecký eurokomisař Dimitris Avramopoulos navrhuje vznik evropské tajné služby)
"Založit na řecké důvěryhodnosti a efektivnosti."
(Mrtvá Kočka)

Pondělí 16. listopadu 2015

"Je vidět, že existuje tolik lidí, kteří se radikalizují. A opět se vracíme k situacím, jako na Blízkém východě, zejména u Palestinců, kteří přemítají: nemáme budoucnost, takže musíme přijmout tuto zoufalou situaci – anebo se uchýlit k násilí." (Margot Wallström, švédská ministryně zahraničí, vidí za útoky v Paříži nemlich to samý jako v Izraeli, totiž "palestinskou frustraci", způsobenou izraelským útiskem..)
Švédský  velvyslanec v Izraeli byl povolán na ministerstvo zahraničí k podání vysvětlení.
"Prohlášení švédské ministryně zahraničí jsou děsivě nestydatá/ otřesně drzá (appallingly impudent)" (Mluvicí vovčáček izraelského ministerstva zahraničí; musel jsem použít zahraniční zdroje, když české mají jinou práci)

"Je to kráva." (Mrtvá Kočka)
"Drzá kráva." (Slušná žena Moby Dicka)

Zvláštní je, že proti otřesným výrokům švédské ministryně o frustraci teroristů neprotestovali příslušní francouzští a belgičtí ministři!
"Jsou to volové." (Moby Dick)

*
"Co se tu děje, stigmatizuje celou naši čtvrť. Žijí tu normální lidé, sportovci, milionáři..."(Nezachycený muslim komentuje válečné operace proti teroristům v bruselské čtvrti Molenbeek.)

Belgičtí politici se konečně rozhoupávají k zásahům proti těm mešitám, v nichž se desítky let vyzývá k zabíjení. Zatím byli místní vzteklí imámové necháváni v pokoji, protože jejich výzvy k vraždám byly prý chráněny svobodou slova a svobodou náboženství. Což se nakonec týkalo i verbování do řad islámských bojovníků.
"Kdo vyzývá k vraždám je sám vrah." (Moby Dick)

Úterý 17. listopadu 2015
Den boje za svobodu a demokracii

V roce 1939 a 1989 vyjádřili studenti protest proti panujícím totalitním režimům. Letos se na Albertov, aby zde položili kytičky k pamětní desce a zapálili tam svíčky, připomínající obě výročí, nedostali. Zastavila je policie a ochranka.

"Studenti mohli přijít na Albertov jindy než v době, kdy se blížil prezidentův projev. Mohli položit kytičku na Albertově kdykoliv mimo předem ohlášené shromáždění." (Mlhošův mluvicí Vovčáček na svém FB)

Mlhoš měl dorazit ve dvě odpoledne, studenti tam byli před polednem, tak vocogou?
"V té době už skončila pyrotechnická prohlídka místa a policisté by tak museli zkontrolovat všechny studenty. To by ale bylo nemožné." (Z vyjádření policie podle ČRo)
"Studenti s sebou mohli mít vajíčka nebo vajíčkové granáty." (Z vyjádření policie podle agentury Muška na Zdi)
"Máme oprávnění nevpouštět lidi na určená místa." (Neidentifikovaný člen neidentifikované ochranky)

"Jde jen a jen o pokus o mediální zviditelnění, průhlednou propagandistickou akci ku laskavému pošimrání antizemanovského mediálního mainstreamu. Nic více." (Mlhošův mluvicí Vovčáček na svém FB)
"Při pokusu o provokaci byl na Václavském náměstí zatčen Václav Havel.." (Z komentáře Rudého Práva v době Palachiády v lednu 1989. Havlovi se tehdy kytičku konvalinek nepodařilo pod Koně dopravit. Za svůj zločin byl odsouzen na 9 měsíců.)

Do prostoru Albertova měli ovšem vstup občané, kteří si převzali transparentík s nápisem "Ať žije Zeman!"...

Připomeňme, že na místě se konalo ohlášené shromáždění organizace Blok proti islámu, která svolala akci "na podporu názorů prezidenta republiky na imigraci a islám". Pan prezident dorazil mírně unaven asi ve čtvrt na tři odpoledne, a vydrápal se na pódium. A pak ze sebe vyblil projev, ve kterém sám sebe prohlásil za "Hlas národa". Rozhořčeně vystoupil proti tomu, aby slušní občané, chránící své svobody a životy před přílivem lidožravých imigrantů (který se jaksi nekoná), byli "nálepkováni" jako fašisté. Načež onálepkoval účastníky loňského setkání na tomto místě, kteří na něj tehdy řvali, jakožto "fašisty".

"Kde už jsem to slyšela, to o jednotném »hlasu národa«?" (Zoufalá žena Moby Dicka)
"Není to fašismus?" (Princ Jasoň)

Pan stádní prezident se pak dopustil dalšího útoku proti médiím a urážek novinářů. Nehodlá prý být "hlásnou troubou médií", protože to by se "dostal do rozporu s národem".
"Je to fašismus!" (Princ Drsoň)
"Ale ne, Zeman je hlásnou troubou sebe." (Žena Moby Dicka)
"Je to trouba." (Mrtvá Kočka)

"Ve svobodné společnosti budeme diskutovat, argumentovat, a nebudeme podléhat vymývání mozků" (Mlhoš Zeman, stádní prezident, v přímém přenosu ČT)
"Jak se má svobodně diskutovat – bez svobodných médií?" (Moby Dick)
"Prosímtě, jak chceš diskutovat s hlasem národa? Fašisto!" (Žena Moby Dicka)
"Až ti Mlhoš vymyje mozek, tak už ti to bude jedno." (Mrtvá Kočka)

Projev byl jinak propagandisticky vyvážený, aby zakryl svou zemitou povahu. Ale menažerie si všimla Zemanova jasného posunu k populismu.
"Nevěřila jsem, že se ještě dokáže posunout." (Žena Moby Dicka)
"Jen počkej na Mlhošovo druhé volební období!" (Mrtvá Kočka)

Středa 18. listopadu 2015

"Zasraný fašistický hovado Miloš Zeman až chcípne, strašně se ožeru." (Mluvicí hradní Vovčáček v Interview ČT24 cituje na veřejnopávním médiu v přímém přenosu z fejsu aktivisty Pražského Majdanu Tomasze Peszynskiho)
"To je ale sprostý!" (Žena Moby Dicka)
"Podpora pana prezidenta mezi voliči roste, svými jasnými názory spojuje občany." (Mluvicí hradní Vovčáček)
"To je ale sprostý!" (Mrtvá Kočka)
*

A teď něco veselého ze sportu: Světová antidopingová agentura (WADA) suspendovala ruskou antidopingovou agenturu. Její fungování je prý "nevyhovující".
"Što éto takóje »nevyhovující«?" (Žena Moby Dicka)
"V Rusku v minulosti docházelo k systematickému a státem podporovanému dopování atletů." (WADA)

Pokud nemá některá země v cajku antidopingovou agenturu, pak nemůže pořádat mezinárodní soutěže, ba ani se ucházet o jejich pořádání. Na základě informací WADA už mezinárodní federace IAAF až "do odvolání" vyloučila ruské atlety ze všech soutěží.
"Što éto takóje »do odvolání«?" (Žena Moby Dicka)
"Do olympijských her." (IAAF dle MnZ)

WADA má důkazy o státní podpoře dopingu. Například sportovci, kteří se na něm nechtěli podílet, byli vyloučeni z reprezentace. Už před týdnem přišla o licenci i antidopingová laboratoř v Moskvě – ta je "suspendována" na půl roku. Letní olympijské hry v Brazílii začnou až 5. srpna 2016. To je už za necelých dvět měsíců!
"To bude pro Rusáky těžkej porod." (Moby Dick)
"Copak pro Rusáky – ale hlavně pro IAAF!" (Mrtvá Kočka)

"Jde o politicky motivované poselství, které zapadá do sankcí proti Rusku." (Vladimir Ujba, ředitel ruské vládní agentury, která je zodpovědná za kritizovanou laboratoř)
"Jde o další provokaci zahnívajícího Západu." (Sergej Pojrazjan, reprezentační trenér těžké atletiky)
"Je to pokus očernit celý ruský sport, to je nepřijatelné. Můžu vás ujistit, že ruský sport patří ke světové špičce v soutěžích i v boji proti dopingu." (Ministr ruského sportovního dopingu Vitalij Mutko)

Mutko nakonec pod tlakem důkazů připustil, že je třeba ve spolupráci se státem učinit změny.
"Ve spolupráci s podvodnickým státem." (Mrtvá Kočka)

Podle carprezidenta Putina není nutno stahovat kalhoty před brodem. Však jde jen o "dočasnou suspendaci". Avšak jest nutno zodpovědnost za ten průser "personifikovat".
"Nu vida, hned se vám přihlásily tři persony!" (Žena Moby Dicka)

Čtvrtek 19. listopadu 2015

Bulharský národní tým ve vzpírání byl rozhodnutím výboru mezinárodní vzpěračské federace IWF vyloučen z mistrovství světa v Houstonu. Jedenáct z jedenácti bulharských vzpěračů mělo totiž v polovině března pozitivní testy na doping. Bulharsko už přišlo o dubnové mistrovství Evropy a nebude moci vzpírat ani na OH.  Žádná "suspenze". Inu – Bulharsko není tak těžká váha, jako Rusko!
"Vždyť už snad bobule nezobou!" (Žena Moby Dicka)
"Ale je to na nich pořád vidět." (Mrtvá Kočka)
"Jsou to falešné svaly." (Nezachycený bulharský komentátor)

"Bez toho se ale fakt nedá sportovat. Tak, aby člověk mohl obstát v přímém a čestném souboji s ostatními." (Temný hlas těžkotonážních atletů z podzemí dle MnZ)
Ano, ano, stejný problém mají i lehcí atleti. Jak zajistit regulérnost OH?

"Vyloučit celou atletickou federaci z olympijských her." (Názor nikoli mrtvé kočky spisovatele Karla Michala, avšak jednoho ze členů WADA)
"Alespoň by se nemuseli Rusáci cítit ukřivděný." (Mrtvá Kočka).
"Tak tomu říkám skutečná fair play!" (Žena Moby Dicka)
*

A teď něco veselého z antiteroristické fronty: "Příslušníkům francouzské policie bude dovoleno nosit a použít zbraň i mimo službu." (Le Figaro)
"To je pokrok, to je pokrok – nejen nosit, ale i použít!" (Žena Moby Dicka)
Povzdech menažerie: Kdy už Francouzi si vezmou příklad z Izraele? Kde má flintu i voják na opušťáku? Až budou útoky na denním pořádku, jako v Izraeli?

Avšak s tím použitím to taky není jednoduché: "Tito policisté budou muset mít pásku na ruce. Ta podle policejního ředitele Jean-Marca Falconeho jasně identifikuje, že se jedná o strážce zákona."

Z reakcí na FB:
"Tak ti první, na které příště teroristé zaútočí, budou ti označení páskou, pokud se budou náhodou nacházet v okolí. "Chytré", dát islámským teroristům šanci. To je nějaká zvrhlá forma "fair play" idiocie??? Oni si snad myslí že hrají nějakou společenskou hru, petang, nebo co??? Jsou to blázni, nechápu Emotikona unsure" (Jan H.)
"To ale pásku na rukávu budou muset mít i teroristé, jinak by to přece nebylo fér. Vždycky si říkám, kdo proboha něco takového vymýšlí? Emotikona frown" (Bartoloměj B.)

A teď něco vážného z teroristické fronty: Ve Francii je odhadem deset tisíc potenciálních teroristů. "Potvrzených" jsou dva tisíce z nich.
"Potvrzených? A to jsou na svobodě?" (Žena Moby Dicka)
"Hele, Obava teď vyklízí lágr na Guantanamu." (Mrtvá Kočka)

Pátek 20. listopadu 2015

"Nejvyšší ústavní činitel země, která má hlubokou humanistickou a demokratickou tradici, by neměl vystupovat na shromáždění xenofobní sekty, které bylo naplněno šířením intenzivní nenávisti. Myslím, že řadu lidí tím prezident republiky velmi nepříjemně zaskočil." (Bohuslav Sobotka, premiér, ČSSD, k úternímu Mlhošovu šou, v rozhovoru pro Hospodské noviny.

"Pan premiér zřejmě nemá přiměřené informace, ač by je před jakýmkoliv takovýmto prohlášením mít měl. Je dobré si přečíst můj projev a nenajdete v něm jedinou islamofobní, nenávistnou formulaci. Najdete v něm naopak výzvu k toleranci, k dialogu, ale také k tomu, abychom nenálepkovali své názorové odpůrce. To pan premiér učinil, a já si myslím, že dobrý premiér by tak jednat neměl." (Mlhoš Zeman, stádní prezident, který v tom projevu řekl jednou "tolerace" – k jiným názorů, což jemu samotnému chybí)

Povýtce "pravicová" menažerie nemá samotnému premiérovi v otázce migrační krize co vytknout, ba míníme, že současná Vláda národní nejednoty postupuje pod jeho neviditelným vedením odpovědně a komplexně.
"S vyváženým poměrem mezi cukrem a bičem." (Moby Dick)
"Nemyslela jsem, že to kdy řeknu, ale Sobotka je vpodstatě dobrý premiér." (Žena Moby Dicka)
"Na socana." (Mrtvá Kočka)

"Premiér Bohuslav Sobotka si definitivně vybral: Není hlasem národa. Stal se hlasem médií." (Tvít hradního Vovčáčka)
"Stav, kdy snaživý podržtaška zpochybňuje demokratickou legitimitu premiéra vlády České republiky, není normální. Normální prezident by měl Ovčáčka normálně vyhodit." (Petr Honzejk, komentátor HN)

"Nojo, normální prezident…" (Mrtvá Kočka)
*

Zatímco se nejvyšší státní činitelé (či ničitelé) Čečeské republiky Kočkují, zaútočili teroristé na hotel Radisson v Bamaku, hlavním městě Mali. Zajali asi 170 lidí, 80 z nic propustili – ty, kteří uměli odrecitovat správné pasáže koránu, nechali jít. O jejich identitě tedy zpočátku panovaly nejistoty. Zejména, když při zavraždění dvou členů ochranky hotelu křičeli "Alláhu Akbar!". Nakonec se autorstvím této teroristické akce pochlubila místní džihádistická Al-Mourabition, a zároveň ovšem i El-Kejda.

Do budovy vnikla speciální armádní jednotka, do Mali míří elitní francouzská jednotka, která nedávno absolvovala trénink v Paříži...

Přesto právě teď citujme výrok jednoho Pařížana, jenž přišel před týdnem o nejbližší bytost:

"Neuděláme vám tu radost, abychom vás nenáviděli."

"Ale budeme si z vás i nadále dělat srandu." (Mrtvá Kočka)
"A budeme doufat, že naši hoši a děvčata budou dobře mířit." (Moby Dick)
"A bez nenávisti a v klidu střílet." (Žena Moby Dicka)
*************************

Přátelům písání Moby Dicka doporučujeme i právě deset let starý zápis z jeho deníčku.
Další perly můžete s desetiletým odstupem shlédnout v Hospůdce u hřbitova pod štítkem Moby Dick. (Tedy společně s čerstvými zápisky.)
Zde se nachází i vůbec první Mobbyho zápisky z apríle 2000.
***

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit zde na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: