pátek 15. ledna 2016

MOBY DICK: Strach z pravdy


Německá otevřenost, rusácké falzifikace, venezuelská demokracie, evropský antiantisemitismus, americká rakovina, české nůďo a srdce čínského lidu

 

Sobota 9. ledna 2016

Víkendové vydání Süddeutsche Zeitung zdobí na titulní straně zdařilá grafická a celkem krotká karikatura, vztahující se k silvestovskému masivnímu ošmatávání německých žen připrchlými machometány: Bílé ženské nohy tvoří negativní obraz černé paže, jež končí rukou v rozkroku. Němečtí islámofilní mimoňové to na socialistických sítích označili za "provokativní ilustraci sexuálního násilí" a velice sprostě novinám nadávali. Načež se – redakce SZ těm pitomcům omluvila!!!

"Ilustrace měla opačný efekt, než redakce zamýšlela." (SZ)
"Dle mého ilustrace jen ilustrovala." (Žena Moby Dicka)
"Ne, Charlie Hebdo by v Německu vycházet nemohl." (Mrtvá Kočka)

Neděle 10. ledna 2016

Německý týdeník Focus zdobí na titulní straně zdařilá fotografická a celkem krotká karikatura, vztahující se k silvestovskému masivnímu ošmatávání německých žen připrchlými machometány: Zakryté poprsí bloncky, jejíž ramena a paže jsou pošmatané černými pařáty. K tomu patří štěpná otázka: "Po sexuálních útocích migrantů: Jsme ještě tolerantní, nebo jsme už slepí?".

Němečtí islámofilní mimoňové to na socialistických sítích označili za "fotografii bělošky s černými otisky rukou na nahém těle" a mohou se z toho podělat vzteky. Focus však zaujal zmužilé stanovisko:

"Zobrazujeme pouze to, co se bohužel také stalo. Ti, kdo obálku považují za rasistickou či sexistickou mají strach z pravdy." (Šéfredaktor Focusu Ulrich Reitz)
"Ulrichu, podcenil jste charakter německého smyslu pro humor." (Žena Moby Dicka)

Pondělí 11. ledna 2016

 V Lipsku slaví hnutí Legida (pobočka drážďanské Pegidy) první výročí svého vzniku. Na demošce se sešlo asi 2.000 lidí. Možná by jich bylo víc, kdyby nedošlo k teroristickému útoku na železniční trať, kterou měli z Drážďan přijet tamní Pegiďané. Neznámí pachatelé totiž zapálili jedno návěstidlo a způsobili tak přerušení provozu, na dalších dvou návěstidlech našli policajti zápalnou látku.

"Neznámí pachatelé? Nebyli to machometáni?" (Moby Dick)
"Spíš němečtí islámofilští mimoňové." (Žena Moby Dicka)
"Nojo, už dlouho jim chyběl ten jejich »boj za mír«." (Mrtvá Kočka)

Studentská organizace Durchgezählt uvádí, že sehnala až 2.800 mimoňů, kteří (na výzvu lipského starosty Burkharda Junga) utvořili v centru města "řetěz světel za otevřenost a toleranci".

"Nevím, proč být tolerantní k netoleranci.A k odporným zločinům." (Moby Dick)
"Što éto takóje »otevřenost«?" (Žena Moby Dicka)
"Paní starostová asi před každým machometánem rozhodí nohy." (Mrtvá Kočka)
"A pan starosta vystrčí zadek." (Charlie Hebdo)

Na demošce se objevila i ta sobotní karikatura SZ. Vylepšená karikatuta: Ke spodku přibyl i svršek: paní kanléřka Anděla v celé své hrůze. Soudruzi islamofilové, mimoňové a jiní agenti KGB/FSB podávají stížnost k tiskové radě.

"Obsah plakátů má posuzovat tisková rada?" (Moby Dick)
"Ne, stížnost směřuje proti SZ a Focusu. Protože jejich karikatury zneužili »fašisté«." (Žena Moby Dicka)
"V Německu by Charlie Hebdo vystříleli úředníci." (Mrtvá Kočka)
*

Ve Švédsku vylezlo na světlo Boží protizákonné jednání místní policie, která nechala ve štychu nezletilé dívky. O ně se totiž vloni a předloni na festivalu "We Are Sthlm", největším evropském festivale pro mládež, otírali a  ošmatávali je připrchlí Afghánci, kteří žádali o azyl.
"Atmosféra na koncertech byla klidná." (Dobové prohlášení stockholmské policie)

Nejmladším obětem sexuálního obtěžování bylo přitom 11, 12 let. Policie vyšetřila pendrek, ani neinformovala média. Reportérka, která po tom šla, byla usměrněna nadřízenými, aby článek "nepodnítil rasistické nálady". Díky německé aféře se věc prolákla.

Minulé úterý jsme psali o případu Švédky, jež byla v roce 2005 znásilněna osmi připrchlými machometány. Švédská média tehdy lživě označila násilníky za "Švédy". Co se od té doby změnilo?
"Novináři už nemají monopol na informace." (Žena Moby Dicka)
*

Ruské letectvo provedlo od 1. ledna 311 útoků proti syrským cílům, včetně tří škol. Mezi zabitými je asi čtvrtina dětí.
"Moji piloti nikdy neminuli cíl." (Nezachycený ruský generál.) Civilisty podle Rusáků bombardují jiní:
"Rusko bude samostatně informovat veřejnost o výsledcích leteckých úderů západní koalice v čele s USA v Sýrii, aby nedocházelo k různým falzifikacím." (Zachycený náčelník hlavní operativní správy Generálního štábu RF generálporučík Sergej Rudskoj)

"Što éto takóje »samostatné informování veřejnosti«?" (Žena Moby Dicka)
"Rusácké falzifikace." (Mrtvá Kočka)
*

Venezuelský ústavní soud v prosinci "pozastavil mandát" tří poslanců (do té doby opoziční, avšak ve volbách vítězné) koalice Stůl demokratické jednoty (MUD). A aby to nevypadalo blbě, tak i jednoho socana (do té doby člena vládnoucí kliky). Tím vítězná koalice MUD ztratila dvoutřetinovou většinu, takže nemohla vyvolat referenda o sesazení prezidenta Madura (jenž má na své stolici vytrvat až do r. 2019 – dokud do té doby nezmění ústavu na prezidentské doživotí), o odvolání soudců nejvyššího soudu, o změně ústavy či přijetí amnestie pro politické vězně. Ve středu MUĎáci přesto složili přísahu. Takže ÚS pravil, že vůbec všechny kroky, přijaté venezuelským Národním shromážděním, jsou "neplatné". Úplně všechny, nejen ty ústavní!

Aby k tomuto závěru ÚS dospěl, musel nejdříve odcházející madurovský parlament najmenovat 13 nových ústavních soudců, kteří vzápětí rozhodli o neplatnosti volby čtyř poslanců. No a protože je ve Venezuele prezidentský systém, najmenoval si bolí-prezident Mikuláš Maduro minulý týden vlastní vládu, jež si už poradí s "buržoazním parlamentem".

"Neinspiroval se Mikuláš náhodou u Mlhoše?" (Moby Dick)
"Ale ne, je to přesně obráceně." (Mrtvá Kočka)

Trošku nám to připomíná situaci médií v Polsku, ale jen trošku. Polsko i protentokráte necháme chytřejším.
"Ona demokracie v situaci, když má někdo absolutní většinu, se často stává zvůlí Ale – što sďélať?" (Žena Moby Dicka)
"To by museli ve volených funkcích zasedat demokraté." (Moby Dick)
"A ne lidi." (Mrtvá Kočka)
*

20 mrtvých a asi 50 zraněných v írácké Mukdadíji po výbuchu dvou machometánských sebevrahů bomb v kasinu, dalších 18 mrtvých a 50 raněných po výbuších v bagdádském obchoďáku. Útočil Islámský stát.

Úterý 12. ledna 2016

Německé policii se přihlásilo už 553 žen, jež byly na silvestra ošmatávány a okrádány hordami nadržených machometánů, žádajících o azyl.
"Jen aby je nezavřeli! Ty ženy. Za netoleranci..." (Mrtvá Kočka)
"A neotevřenost." (Charlie Hebdo)
*

"Politická korektnost je manipulace s pravdou." (Nezachytitelný český politolog, pod kterého ČT24 zapomněla připnout jmenovku)
*

Německý deník Bild zveřejnil rozhovor s carským prezidentem Vladimirem Vladimirovičem Putinem. Z Puťkových názorů vyjímáme:
"Návrat Krymu je Boží spravedlností."
"Nejspíš Perunovou, i když ten měl s cárem Vladimírem špatné zkušenosti." (Mrtvá Kočka)

"Anděla Merkel je upřímná."
"Anděla Merkel je blbá." (Mrtvá Kočka)

"NATO je agresivní."
K tomu připomeňme zrušený článek carského Sputniku, jenž příliš hloupě dokazoval, že NATO provádí svá cvičení poblíž hranic Ruska.
"Kdežto Ruská federace svá cvičení provádí – za hranicemi RF." (Mrtvá Kočka)

"Nezáleží na hranicích, ale na osudech lidí." (VVP) Jde o rozšíření Putinovy doktríny: Už nechrání pouze Rusy. Jen lidi.
"Konkrétní lidi. Třeba krůtovládce Bašára Asada." (Mrtvá Kočka)

V Sýrii jsou oblasti, kde panuje kvůli válce hladomor. Asad poprvé začíná otevírat dveře mezinárodní humanitární pomoci. Připomeňme, že česká organizace Člověk v tísni byla ve válečných oblastech jako první. A také za to její místní spolupracovníci zaplatili životem. Člověk v tísni jako první hlásil nastávající humanitární katastrofu hrozivého rozsahu – za mezinárodního odvracení očí.

Připomeňme že dva dny před sjednaným příměřím zaútočily na povstalecké pozice ruské letouny, načež syrské vládní síly začaly postupovat. Což vyvolalo humanitární krizi v již téměř stabilizovabné situaci...
*

V Istanbulu se odpálil syrský připrchlík, zabil přitom deset turistů, z toho nejméně osm Němců, a dalších 15 lidí zranil.
"Asi byli málo otevření a tolerantní." (Mrtvá Kočka)
*

V Černínském paláci proběhlo první setkání nové koordinátorky Evropské komise pro boj s antisemitismem Kathariny von Schnurbein se zmocněnci  z jiných zemí a mezinárodních institucí. Blahopřejeme ministru zahraničních věcí Lubomíru Zaorálkovi, kterému se podařilo tuhle funkci v EK prosadit, a paní Kateřině dáme jednu dobrou radu:

S tím svým "bojem" začněte nejdříve – v EK a EU...

Středa 13. ledna 2016

US Prezident Obava přednesl před Kongresem svoje poslední poselství o stavu unie.
"Putin umí být přesvědčivější." (Mrtvá Kočka)

Jen během Obavova projevu přišlo asi půl milionu tvítů, další statisíce dorazily poté. Tak si je přečtěte. No dobře, zmiňme alespoň nový Obavův plán na vyléčení "rakoviny":

"Udělejme Ameriku zemí, která vyléčí rakovinu jednou a provždy." Výzkum Obava přirovnal k letu na Měsíc, "který si v minulosti také mnoho lidí nedokázalo představit".
"Já si to teď taky nedovedu představit – Američany na Měsíci." (Moby Dick)

"Já si to taky nedovedu představit. »Rakovina« přece není nemoc..." (Žena Moby Dicka)
"Ale když to přinese peníze do výzkumu, tak jsem pro." (Mrtvá Kočka)

Protože se v USA se rozjíždí volební prezidentský cirkus, tak si takové šťavnaté sousto republikáni nenechali ujít. Tedy – republikánští kandidáti na kandidáta na republikánského prezidenta se teď žerou hlavně mezi sebou. Více jiní jinde.

Čtvrtek 14. ledna 2016

Pět výbuchů se ozvalo v indonézské Jakartě poblíž obchodního střediska, a u velvyslanectví Pákistánu a Turecka. Odbouchlo se pět machometánů, s sebou vzali i jednoho Kanaďana a místního policajta. Vážné zranění utrpěl jeden Nizozemec.

"No počkej, Irák, Indonézie, Pákistán, Turecko – to jsou přece všechno muslimské země!" (Žena Moby Dicka)
"A to je ten rozdíl mezi muslimy a machometány." (Mrtvá Kočka)

Chtěl jsem opsat něco z papírových novin – ale tam je jen válka o cenu české elektřiny, válka s velkou vodou, co přišla do Česka před 13 lety, válka s Norskem o další české dítě, válka o osvětlení českých chodců, válka o zbytečné úložiště českých receptů, válka o vyučování čínské medicíny na českých lékařských fakultách, válka o největší české slevy, válka o jakéhosi českého šurala – a protože mám mutaci pražskou, tak válka o pražskou radnici.

"Prostě nůďo." (Mrtvá Kočka)

Zkusil jsem čínský web v češtině, a vida, něco se urodilo: V Pekingu bylo zahájeno 6. plenární zasedání 18. disciplinárního výboru ÚV KSČ. Na zasedání přednesl generální tajemník KSČ, čínský prezident, předseda Ústředního vojenského výboru Si Ťin-pching důležitý projev, ve kterém poukázal na to, že je třeba rozhodně dodržovat disciplínu pro správu KS Číny, inovovat kontrolní mechanismy ve Straně, zdokonalit zákony a předpisy, posilovat vnitřní dohled a trvat na realizaci osmi předpisů, které nedávno schválil ÚV KSČ. Je třeba důsledně bojovat proti korupci a podporovat výstavbu čisté Strany. Vyjímáme nejdůležitější poučku této čínské perestrojky:

"Srdce lidu je nejdůležitější politikou, spravedlnost je nejsilnější silou. Boj proti korupci získal důvěru i podporu obyčejných lidí. Lidé vysoce ocenili naši protikorupční kampaň."
"Která by byla zbytečná, kdyby komunisti tak nekradli." (Mrtvá Kočka)

Pátek 15. ledna 2016

Co na státním čínském webu nebylo, bylo na státním ruském webu: Vůdce ČLR Si Ťin-pching vyzval reorganizované orgány Ústřední vojenské rady, aby se soustředily na "zajištění vítězství v jakékoliv válce"...

Švýcarsko nechá žadatelům o azyl jen asi tisíc svých franků, zbytek jejich majetku propadá státu – ve prospěch péče o chudší připrchlíky.

Západoněmecký Bornheim a bavorský Mnichov zakázaly machometánským připrchlíkům mužského pohlaví vstup do veřejných bazénů. Ti mizerové se totiž nejdříve do oplavkovaných žen naváželi slovně, pak je osahávali a chtěli líbat.
"No, chtěli evidentně něco podstatnějšího." (Moby Dick)
"Bazény to začíná." (Žena Moby Dicka)
"A Evropou končí." (Mrtvá Kočka)

"Hele, ale já bysem do bazénu chtěla!" (Syrská Želva.)
"Ale to si musíš nejdřív odložit hidžáb!" (Žena Moby Dicka)
"A ukázat maso." (Mrtvá Kočka)
*************************

Přátelům písání Moby Dicka doporučujeme i právě deset let starý zápis z jeho deníčku Bídníci nebo bídáci?

Další perly můžete s desetiletým odstupem shlédnout v Hospůdce u hřbitova pod štítkem Moby Dick. (Tedy společně s čerstvými zápisky.)
A zde něco pro internetové archeology: Vůbec první Mobbyho zápisky z apríle 2000.

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Pokud projevíte potřebu deníček komentovat, a jste registrovaní na Lidovky.cz, můžete tak učinit na Neviditelném psu.

Předem dík!
>>:)) Moby Dick