středa 9. března 2016

MOBY DICK 2006: Managoři Českých Textáren přes palubu


Moby na konci března v ČTex končí. Ale ne sám!

Pondělí 6. března 2006

Zatímco já se snažil z Českých Textáren odejít už několik let (tedy odejít s odstupným), někteří odejít nechtějí (ani s tím odstupným, tedy s mnohem lepším odstupným). Ale noví majitelé už konečně hodlají převzít otěže. První, o kterém se ví, že jde z boardu, je čáp marabu.



Úterý 7. března 2006

Marabu je prý zbytečný. Jako managor stížností skončil. Nikdo si už nebude stěžovat. Poslední potížista (já) odchází.

Ale náš čapík je přece rovněž - a hlavně - nepřehlédnutelným maskotem a zároveň logem Českých Textáren! No právě. Noví majitelé nehodlají mít žádného maskota. A už si vybrali nové logo. Nikoli mrchožravé.

Středa 8. března 2006, významný den ČR

Tento den se každoročně z ředitelského patra ozývalo bujaré veselí. Dnes se dolů po schodech nese jen mrtvé ticho a pár poztrácených peříček.

Čáp marabu odchází definitivně k 31. březnu, stejně jako já. Ale zatímco já ještě pracuju, marabu začal trucovat. Na tu chvíli se ještě přestěhoval zpátky na svůj první post u Českých Textáren, totiž na vršek našeho umělohmotného továrního komínu.

Čtvrtek 9. března 2006

Už je vybrána druhá oběť dokončené privatizace. Z hlavního boardu vyšoupli plukovníka Havrana Vetřelého, velitele naší "jednotky rychlé reakce". Tato pracovní skupina byla původně určena k tomu, aby rychle reagovala na proměnlivé zájmy zákazníků. Po příchodu Vetřelého se změnila na naše podnikové gestapo, které se soustřeďovalo na ničení zaměstnanců. A protože odcházím...

Havran se urazil a odstěhoval za čápem marabu na komín

Pátek 10. března 2006

Třetího do mariáše dělá na komínu bývalý šéf "jednotky restrikce" Archanděl Gabriel*. Po mém nastávajícím odchodu už není koho "restringovat". Noví majitelé si zpovyhází starý manadement sami. Zdá se, že to považují za určitý benefit.

Sobota 11. března 2006

Možná, že trio na našem továrním komíně nevyházeli noví majitelé, jak jsem se domýšlel. Minulý týden totiž u nás přednášel VUML* ministr zemědělství Jan Mládek. (Už na to nechodím.) Proč v Textárnách? Má k nám vztah. Vždyť nás privatizoval ještě jako dlouholetý náměstek ministrů Dyby a Dlouhého! Celkem asi třikrát. Ale nikdy mu to nevyšlo. Naštěstí.

No a ten vykládal: "Na území České republiky již ptačí chřipka je, jenom nevíme dosud kde."
Žena si myslí, že Mládek ví, kde je. Marabu, havran a archanděl jsou na komíně v karanténě. Než je utratí.
********************************************************
* O některých lidech se říká "je to vůl, jak anděl." Bývalá kolegyně Irma Badavá mi před časem ozřejmila: "Gabriel není anděl, je to archanděl!" Tedy – vůl jak archanděl.

**VUML - Virtuální univerzita morálky a lidství
************************************
 

Perly Moby Dicka můžete s desetiletým odstupem shlédnout v Hospůdce u hřbitova pod štítkem Moby Dick. (Tedy společně s čerstvými zápisky.) Zde se nachází i vůbec první Mobbyho zápisky z apríle 2000.

Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.
Kdo je kdo v Českých Textárnách – verze z dubna 2003

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .

Předem dík!
>>:)) Moby Dick

Žádné komentáře: