pátek 30. prosince 2016

MOBY DICK: Vánoční poselství


Neděle 25. prosince 2016, Hod Boží vánoční

Po mezipřistání v Soči se nedlouho po startu zřítilo do Černého moře letadlo TU 154 ruské armády. Na palubě mělo 92 pasažérů a posádku; všichni zahynuli. Mezi obětmi je i 64 významných umělců z ruského propagandistického nástroje moci, tedy cirkusově varietního pěveckého tělesa, zvaného "Akademický soubor písní a tanců Ruské armády A. V. Alexandrova". Umělcové mířili na ruskou vojenskou základnu v syrské Latákii, kdež měli druhům ve zbrani zpříjemnit přivítání nového roku.

Dotázaný nezachycený odborník pravil pro ČT, že to není divné,že letěli do Sýrie, protože tam Rusové mají leteckou základnu.
"Je ale divné, že Rusové mají v Sýrii leteckou základnu." (Žena Moby Dicka)

Kuriózní je, že Alexandrovci měli (podle agentur typu Muška na Zdi) tančit a jančit a zpívat i v rozbombardovaném Aleppu.
"V Aleppu, rozbombardovaném ruskými letadly z Latákie." (Moby Dick)

(Podle Syrské organizace pro lidská práva v Londýně je minimálně pětina obětí z řad civilistů.)

Pondělí 26. prosince 2016, Štěpána

Stádní prezident Mlhoš Krtek Zeman se dopustil dalšího svého vánočního projevu. Protože jsme ještě spali, a protože to nechceme poslouchat na webu ČT, stáhli jsme si tiskovou zprávu z ofiš webu hrad.cz:
---
Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

Prezident republiky Miloš Zeman pronese své vánoční poselství občanům České republiky v pondělí dne 26. prosince 2016 ve 13.00 hodin. Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana bude odvysíláno na televizních stanicích TV Nova, ČT 1 a  ČT24, TV Barrandov, ke zhlédnutí bude na Blesk.cz a Seznam.cz a k poslechu na stanici Českého rozhlasu Radiožurnál a Českého rozhlasu Plus.

Jiří Ovčáček, ředitel Odboru tiskového a tiskový mluvčí prezidenta republiky
___

Na hradním webu je v oddíle, vyhrazeném "Pro média" rubrika "Články a ohlasy", jejíž poslední příspěvek je datován 17. října 2015, voni troubo vovčáčku hradní. Tiskovej. Blbej. Jestli chtějí vidět, jak vypadá prezidenstký web, tak se kouknou na www.klaus.cz.

Celý rozhovor v tištěné podobě je třeba na Novinky.cz; mohl by někdo, kdo je na Hradě placenej za mediální prezentaci, dát na to aspoň odkaz, když už sám neumí zařídit, aby informační stránky českého prezidenta informovaly o prezidentových aktivitách? Vovčáčku?
"Haf!" (Mrtvá Kočka)

"A že byly za Klause ty hradní stánky tak bohatý?" (Žena Moby Dicka)
"Bez ohledu na obsah." (Moby Dick)
"Teď jsou doslova bezobsažné. (Mrtvá Kočka)
"Vedl si je Klaus sám, a když odešel z Hradu, tak je tam už nemá kdo dělat." (Muška na Zdi)

Z obsahu Mlhošova představení si vybíráme jediné téma:
"Přátelé, já nejsem necita a já chápu, že je zapotřebí pomáhat matkám samoživitelkám, rodinám s malými dětmi a podobně. Ale nechápu, když zde máme téměř 400.000 nezaměstnaných a 150.000 volných pracovních míst, proč bychom měli pomocí sociálních dávek podporovat i lidi, kteří odmítají nabízenou práci a vysmívají se těm, kteří každý den poctivě chodí do práce."

K tomu patří náš komentář:

a) Nezaměstnaných je 350.000, čili velmi málo.
b) 55.000 jsou invalidé, kteří – i vinou debilní snahy socialistické vlády zvyšovat minimální mzdy a k tomu navázané všechny ostatní mzdy – neseženou zaměstnání, i když mnozí by mohli a chtěli pracovat.
c) Práce bývá jinde, než jsou nezaměstnaní. Nezaměstnaní se nebudou stěhovat ze svého bytu do podnájmu v cizím městě, protože by si nevydělali na nájem a na cestovné domů za rodinou..
d) Nezaměstnaní nemají tu profesi, která je třeba. Na rekvalifikaci zapomeňte. Ajťák se nesmí rekvalifikovat na burlaka – protože je "překvalifikovaný"! A burlak se těžko rekvalifikuje na ajťáka.
e) I když se burlak na ajťáka rekvalifikuje, tak ho zaměstnavatel stejně nevezme, když je mu přes 40.
f) Statistikou nezachycený je počet lidí nad 50, kteří prostě do "kolektivu mladých lidí" (citát z inzerátů) nebudou přijati. Skutečným důvodem "identifikace zaměstnance k zeštíhlení společnosti", tedy výpovědi/ "dohody o rozvázání pracovního poměru", je třeba už jen to, že dosáhl věku pro předčasný důchod.
g) Statistikou nezachytitelný je počet celkom slušných cikánů, kteří jsou na základě telefonického pohovoru nebo elektronického formuláře přijati, ale když přijdou na vrátnici, tak jim řeknou, že "místo je už obsazeno".

Voni chytrej "cito" prezidentskej!

Celé menažerii je pak na zvracení z Mlhošova propagandistického sloganu o lidech, kteří "každý den poctivě chodí do práce". To je jak opsané z bolševického Rudého práva! Za sociku taky chodili lidé do práce "poctivě" – protože jinak by je zavřeli za příživu. Soudruzi vedoucí pak kontrolovali "poctivou" docházku, a že se jim pak lidi v práci flákají, to jim bylo jedno.

Dnes je tedy rozdíl v tom, že pánové managoři v nemocnicích, superobchodech a směnových provozech nedodržují zákon, konkrétně zákoník práce, a po téměř sto letech fakticky přestala platit "poctivá", tedy zákonná pracovní doba 8 hodin denně. (Viz zákon číslo 91 z 19. prosince 1918, tedy dávno před směrnicemi EU.) A kdo ji chce dodržovat, je vyštípán. Žádná z českých vlád s tím nic neudělala, protože žádná z českých vlád nekladla zájmy pracujících lidí zájmy vyhoněných mlamojských managorů a tunelářů!

(Poznámka mimochodem: Zájmy "poctivě" pracujících. Protože, kdo nepracuje "poctivě", nepracuje.)

"Slyšeli jste vánoční poselství Moby Dicka." (Žena Moby Dicka)

******************
Ukazuje se, že Moby Dick už toho napsal pro tento týden dost a může jít konat jiné práce, třeba chlazení šampusův. Menažerie přeje příjemné přežití roku 2017!
------------------
Portrét Mobyho vyhotovil Kryšpín.

Podněty, připomínky, upřesnění, protesty a jiné výkřiky čtenářů Deníčku Moby Dicka lze posílat na schránku moby.dick@seznam.cz .
Všem dík!
>>:)) Moby Dick