pátek 14. července 2017

Podlý útok v Jeruzalémě


Mobyho zpráva z Jeruzaléma:

Pátek 14. července 2017

"Izraelští policisté dnes dopoledne vnikli svévolně na Chrámovou horu, posvátné to území islámského náboženství. V absolutním rozporu se zásadami náboženské morálky a ochranou lidských práv zde zavraždili tři nábožné muslimy. Jednoho, který po barbarském útoku ještě žil, dorazili na místě. Izraelští okupanté poté sáhli k dalšímu podlému útoku na náboženské cítění utlačovaných Palestinců, když zakázali vstup na Chrámovou horu všem muslimům. Znemožnili jim tak dnešní polední modlitbu, tedy páteční – tu nejdůležitější v běhu týdne. Tento další zločin izraelské soldatesky oprávněně vyvolává rozhořčené emoce v řadách zbídačelého lidu."


Před 60 lety tak mohlo psát Rudé Právo, jsme žádostivi, kdo se toho ujme dnes. Máme tipy, ale nechceme je navádět.

Jak se věci mají:

Trojice bídáckých izraelských Arabů opustila Chrámovou horu, a vyzbrojena dvěma automatickými zbraněmi a pistolí se jala pálit na policisty. Tři byli těžce zraněni, dva později zemřeli v nemocnici. Další policisté palbu opětovali. Stalo se to někde nedaleko vstupu na Chrámovou horu. Teroristé se pak uchýlili zpátky na Chrámovou horu, kde je policisté dohnali a zneškodnili. Jeden z postřelených teroristů se i pak pokoušel útočit, načež i on byl zastřelen. Chrámová hora je po incidentu samozřejmě z bezpečnostních důvodů uzavřena, včetně jejího širokého okolí.

K tomu několik podoteků:

a) Není jisto, zda oni pánové šli na svaté místo ozbrojeni. Pokud ano, ukazuje to na povahu nábožného cítění oněch pánů. Pokud ne, a vyzvedli si zbraně z úkrytu na Chrámové hoře, ukazuje to na povahu současných správců muslimského svatého místa. Tato úvaha nás napadla, neboť víme, že v těchto místech běžně panují přísná bezpečnostní opatření a policie pečlivě kontroluje zejména mladší muže.

b) Vždy, když v Jeruzalémě dojde k útoku muslimů na Izraelce kameny nebo noži, je omezen vstup pánů v mužném věku na Chrámovou horu. Toho si museli být inseminátoři tohoto útoku vědomi. Tedy i toho, že bude znemožněna dnešní modlitba na Chrámové hoře. A že se tak roznítí hněv u jejich souvěrců.

"Islám je samonasírací náboženství." (Slušná žena Moby Dicka)

Každý izraelský odvetný krok proti paleoarabskému terorismu vždy vyvolává hromadný antisemitský pokřik muslimů, jejich euroamerických mediálních kolaborantů a darebáckých států v OSN – a jimi ovládáných mezinárodních organizací. Jsme zvědavi, s čím se vyrojí teď. Určitě vytrousí hlody, které by Mobyho a jeho menažerii ani ve snu nenapadly.

Připomínáme, že Izrael po osvobození území bývalého britského mandátního území Palestina od jordánské okupace, tedy i po dobytí starého jeruzalémského města v šestidenní válce v roce 1967, dobrovolně předal náboženskou správu nad Chrámovou horou do rukou autonomní muslimské rady Waqf, která se zodpovídá jordánskému králi. Každý útok z Chrámové hory by mohl být tedy považován za válečný akt Jordánska vůči Izraeli. Pokud jordánský král nedokáže na Waqf působit tak, aby byl na Chrámové hoře pořádek, aby tam nechodili ozbrojení lidé a aby se odtamtud neútočilo na jinověrce, měl by izraelský stát odejmout všechny pravomoce jak jordánskému králi, tak náboženské radě.

Připomínáme, že na území Izraele se dostává náboženské svobody všem vyznáním, nejen té trojici hlavních, ale i desítkám dalších, ať už se jedná o Drúzy, báhájisty nebo třeba mesianisty. Na území, zcela ovládaném palestinskou samosprávou, se tak neděje. Pokud by správa Chrámové hory přešla na izraelské úřady, je jisté, že by náboženská svoboda muslimů byla zachována. Nikoli však svoboda vraždit.

"Je v tom rozdíl?" (Mrtvá Kočka)

Tento krok by jistě vyvolal bouři nevole v muslimských a poturčeneckých zemích, ale ona ta nevole v těchto zemích panuje i proti samotné existenci státu Izrael.

Co se týče budoucnosti Izraele, bude vždy záviset hlavně na něm samém, jak budou Izraelci silní…

"…a jak přesně budou střílet." (Mrtvá Kočka)

(Psáno 14. 7. 2017 ve 12:00)